REGATA 21-12-2008


El primer dia de l’hivern segons el calendari va ser un regal per tots aquells que van trovar-se al Mar i Vent per fer l’habitual regata dels diumenges. La novetat va ser la incorporació en proves d’un mariner per marcar el camp de regates, en Lilu i ells van anar amb la zodiac per que el nouvingut aprenguès l’entrellat dels triangles de boies. Pel que sembla l’experiència no va anar malament i potser em breu ja podem gaudir amb tranquil·litat d’un balissador i jutge a hora.

Pel que fa a la regata, les condicions vàren ser òptimes, sol i el vent de component sud-est va fer acte de presència i els 10 regatistes, a la platja la temperatura va ser de 20ºC i la mar plana. El corrent era considerable, se t’enduia cap a Arenys, per tant era un factor a tenir en compte a la sortida i els rumbs a seguir.

Es dona la sortida, amb dos barcos enganyats a la zodiac de jutges, en Xavi Vila i en Remy, seguint la linea de sortida en Xavier Oliver busca venet net i més enllà en David Sainz surt per sotavent. A la primera cenyida en Xavi Vila cenyeix al màxim però això el fa perdre velocitat, per darrera d’ell en Remy el segueix d’aprop. El primer barco arriva a la boia de cenyida, en Xavi Oliver passa en primer lloc, seguit per en Xavi Vila, el llarg cap a la segona boia és força disputat, per sotavent el Merlot i a barlovent a tota velocitat s’acosta ràpidament el “pirata” XV, en el pas de la balissa s’alternen les posicions, prenent un lleuger avantatge en X. Vila, però en una maniobra per buscar vent net és adelantat pel 2817 ( Merlot) que pren un considerable avantatge aprofitant el corrent i les onades. En Remy s’acosta també al grup del capdavant, disputant amb el X. Vila la tercera posició.

Enfilen cap a la segona cenyida i al capdavant els tres patrons decideixen apurar la cenyida per la costa, marcant-se entre ells. L’arrivada a la tercera boia l’ordre no varia. L’avantatge del Merlot és considerable i fa que pugui afrontar l’empopada amb tranquil·litat, doncs és un rumb on en X. Vila protagonitzada remontades memorables. El darrer pas de boia en X.Oliver decideix virar a prop de boia i fer el bordo per dalt arriscant-se a no marcar d’aprop als seus seguidors i a que hi hagi una rolada del vent que el pugui desfavorir, els seus seguidors optem per seguir per baix, finalment l’arrivada queda en els següents llocs:

1.-Xavi Oliver
2.- Xavier Vila
3.- Remy Rondeau
4.- Alfred Balcells
5.- Joan Xapelli
6.- David Sainz
7.- Dani Wirth
8.- Vivo ( 2444) ORGUI
9.- Marc Mitjà (2879)
10.- Joan ( Bel IV)

Bones Festes a tothom i veure si els reis ens porten bons vents pel proper any, que estigui ple de salut , felicitat i vents favorables !!!

One thought on “REGATA 21-12-2008

  1. >Cal agrair especialment al Lilu per haver estat ensinistrant al nou baliçador enlloc de navegar que segur que és el que li demanava el còs.També agrair al narrador això del “pirata XV”, ja m’agarada. De tant en quan s’ha de ser una mica “picaruelo”. De fet, no ha citat una orçada a la que va ser forçat el Remy en un sotavent meu en el través, mentre ell cridava “compromís !!”. El meu GPS incorporat a les ulleres veia que la boia encara era ben lluny… o potser ho deia per alguna altra cosa menys naùtica, que des d’aquí desmenteixo. Finalment aquest dies de vacances han estat bé per fer una mica de físic i anar movent els patins passeig amunt, passeig avall. Quan volgueu hi tornemDiumenge a les 12,30 ens veiem a l’aigua!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s