REGATA 4/10/09


Vent: força 0,5 -1 bft direcció: migjorn
Temperatura 22º C
Mar plana
10 participants

Jornada poc ventosa, amb un component inestable de rumb 180 º amb força bornejades.

Sortida un cop més conflictiva, tot i que jo estava lluny de la linea de sortida he sentit crits de ” fora linea”, com el Perepops que ha sigut el protagonista indiscutible de la jornada, per que tot i sortir l’últim per haver sortit de nou per la penalització HA GUANYAT LA REGATA, impressionant és la paraula, si senyor, tot una lliçò de bones maneres, que fa que la lluita pel ranking estigui molt emocionant!!.

A banda de la cunya a la sortida d’en David, cosa que farà que les protestes comencin a considerar-se necessàries, la regata d’avui ha sigut extranya doncs el Lilu ha posat la directe i s’ha destacat del grup amb autoritat , però el vent ha fet de les seves i les rolades han fet capgirar les posicions al final de la regata.

L’estratègia bona era fer el bordo per dalt cosa que per exemple en Remy no ha fet i l’ha perjudicat molt en el resultat.

La rolada final va fer capgirar la classificació al davant, val a dir que ahir, hi havia un corrent considerable que dominava molt més que la component del vent.

Felicitats al guanyador!!!, Perepops 2606 Carles Martinez.

Classificació final:

1 Carles Martinez
2 Josep Mª Masriera
3 David Sainz
4 Xavi Vila
5 Toni Balcells
6 Xavier Oliver
7 Bernat Coll
8 Dani Wirth
9 Remy Rondeau
10 Quim Nadal

Anuncis

27 thoughts on “REGATA 4/10/09

 1. >Regata divertida encara què no fes vent,però la mar estava molt plana i quasi ni i havia transit (navegar fora de temporada d'estiu és molt més divertit i relaxant)i el poc vent què bufava donava prou velocitat per fer-ho divertit.Els què no van sortir què s'animin a la propera perquè val la pena.Avans de començar ja saviem què era regata escurçada amb l'arrivada a la segona cenyida per poder arrivar d'hora a dinar.Continuem tenint problemes avans de la sortida amb les entrades a la linea fent cunya i quedan-se atravesat just a la linea, faltant pocs segons per la senyal de sortida.A la sortida, fora de linea per en Carles (Perapops), que va tenir què sortir de nou ocupant l'ultima posició. A la primera cenyida un servidor passa primer per la boïa però la toca (una estranya corrent acompanyada de la roladeta de torn) es reserva el lloc per fer els 360º (ho diu a la zodiac) i continua la seva cursa en solitari. La resta de la flota tarda bastant en passar aquesta boïa, els crits i repicons abundant. La resta de la cursa continua igual en Josep Mª agafa més ventatge passa l'ultima balissa molt destacat i trïa el bordo de terra cap a la boïa d'arrivada tot esperant veura per on tiravan la resta al passar l'ultima balissa. Però el poc vent es capritxos i comença a rolar just quand la flota acaba de virar enfilant rumbo a l'arrivada quasi directa i ja em veus a mi a l'alçada del club fent un bordo perquè el vent em venia al reves.La flota escurça distancies rapidament, però sobre tot en Perepops,què l'hi agafa la rolada en el moment de virar i enfila el camí directe amb molt de barlovent per sobre de la resta (va sortir últim) i es possa per sobre de tots ells. Quand el Carles va fer el bordo d'aproximació, jo ja el tenia a 100 metres.Tot i arrivar primer a la linea i en força avantatge, el reglament és el reglament, i el gir de 360º estava per fer. Tot i la velocitat en la maniobra no va ser prou ràpida per impedir què en Carles passes el primer la línea.Felicitats Carles les rolades son per a tothom i tu vas aprofitar-ho molt bé. Jo vaig entrar segon (merda de rolades)en David Sainz tercer (molt bona regata) en Xavier Vila darrera per devant d'en Toni Balcells i en Xavi Oliver. No puc precisar l'ordre què seguia perquè anava amb el rellotge enganxat al cul.Conclusió: ens ho em passat molt be, el ranking deu treure foc i ja queda menys per la propera.Josep Mª Masriera (LILU 2890)

 2. >MARRO: Donat que això està una mica tristot, voldira afegir-hi una mica d'ambient: Companys, només un comentari que ja fa temps que anem dient : O apliquem el reglament per a tots, o no l'apliquem. Si el Perepops va fer una fora línea va ser per què el David va entrar en cunya i ens va fer sortir a tots amb problemes i parats. No hem d'entrar en la paràlisi per la protesta i la desqualifiacíó contínua, perquè segurament si t'hi fixes bé sempre trobes un motiu per protestar. Dit això, irregularitats a la sortida o en un pas de boia que perjudica a un grup considerable de la flota, les hem d'evitar i desqualificar fulminantment a qui ho provoqui. Proposo que hi hagi sempre un full de protesta en blanc a terra i que la decisió final de qui té raó no sigui nostra, sinó d’un jutge que escolti les versions (Jordi Soler ? p.e.). En aquest cas, no hi ha cap mena de dubte. No es pot arribar al barca de través (de fet, estarien fora tant el David com el Carles)Poca broma, al Xixu el van desqualificar per portar el número de vela creuat (errada del T.Tió)Apa, opinieu al respecte

 3. >Recollint el testimoni del Xavi crec que és una bona idea que ens servirà per anar millor preparats a regates d'altres clubs, on molts cops anem perduts amb temes reglamentaris, i la millor manera d'apendre es "letra con sangre entra", en aquest cas, "regalmento con descalificaciones " entra.L'operatiu de la protesta ha d'estar suportat per personal a terra i testimonis sino no ens en surtirem. Xavi Oliver (2817)

 4. >A "bodas me convidas". Tal i com diu el Merlot, si cal fer els 360º el més aviat possible (el Coamjuncosa diu que ha de ser abans d'arribar a la següent boia: un s'ha d'apartar i fer la volta, en el llarg es podia fer perfectament, l'únic problema és que et passa tothom, però..)Així dons, Perepops i Speed fora per Cunya, Lilu fora per no fer la volta a temps, miro la classifiació i em pregunto: qui és el veritable guanyador?? PD:que li preguntin al Freddy…

 5. >Ja,ja,ja!!!Una regata que guanyo i ja estic desqualificat???Per cert, després de cumplir la meva penalització i repetir la sortida, tota la flota ja era força lluny però vaig apurar el bordo per dalt i al virar va apareixer la "rulada de la justicia" amb tot això i aprofitant que el Bernat es va menjar la boia, vam passar el No Limits, Perepops i Speed, enganxats un rera l'altre, això va fer que el llarg fos un "frec a frec" entre tots tres, finalment vaig poder agafar una mica d'avantatge sobre ells i enfilar la cenyida en segona posició. No tenia clar si el Lilu havia de fer el 360 o no, però vaig tenir sort i va ser que si."Moraleja" No t'has de retirar mai!!! Ni que t'ho digui el No Limits, eh?Estic d'acord amb això de formalitzar les protestes a terra.SalutPD:Aquest diumenge vam trobar a faltar els patinaires més incondicionals de la flota, Xapellí, Joan Sunyer i els Cañas. A la propera falta d'asistència, també els protestarem

 6. >Gràcies. Aprofito per felicitar a tots els que hem guanyat aquesta regata (en un o altre moment. També hem de felicitar al T. Balcells que gairabé m'atrapa a l'arribada, al tercer, el Merlot, que s'estava reservant per atacar a la tercera cenyida (quan van donar al sortida encara s'estava posant les botes i no ho va sentir) i el Bernat Coll que anava segon i es va menjar la boia de cenyida provocant que el David l'enculés sense pietat ni preferència (en el bon sentit de la paraula)felicitas als patinaires de bona voluntatNo limits

 7. >Xavi, no et deixis en Rosen que veritablement va sortir l'últim i va ser el primer en arrivar a la línea.Jo crec per tant que ell és el just guanyador!!!Una abraçada!

 8. >No sé si ès pot fer els 360º en qualsevol moment, el què si sé ès què si l'hagues fet entre la 1ª i la 2ª boïa la cosa podria haver canviat, (mai ho sabrem)Veig què fileu molt prim….. ultimament. Prenc nota i prepareu el formulari de protestes i una copia del reglament al costat. Voleu guerra. Tindrem gerra.Alea jacta es (més o menys)Josep Mª Masriera LILU

 9. >S'ha desenterrat la destral de guerra!!!!, el comité que es prepari, però si no hi ha comité la protesta no si qui la valorarà… potser haurem de fitxar al sr. Lamana o convidar-lo a un vermout, és un expert jutge que fila molt primmmmmm, al Loro!!!!Xavi Oliver

 10. >jo que m'ho vinc a passar ve, i a més a fer una mica de "bulto a la flota" (les regates amb força flota fan mès goig) ja que no tinc opcions (…encara!) d'estar al davant. Davant d'aquestes declaracions de "guerra" veig que encara m'ho hauré de mirar de més lluny… ja, ja, ja.apa, salut a tothom, i força vent!!!

 11. >Bon dia,Soc el dels 360º.Ahir vaig fer una consulta (a altas esferas del mon patinaire)per aclarir el tema del "toc a la balissa" i on s'ha de complir la penalització.El reglament ès clar i diu què el regatista que la toqui, tindrà que fer la maniobra el més aviat possible, si la maniobra pot molestar als altres, s'apartarà i ferà els 360º. `Mea culpa, per desconeixement del reglament, vaig esperar al final perquè estaba totalment convençut què en la variació del reglament (què sustituïa el tingué que tornar a fer el gir a la boïa)donava l'opció de fer el gir complet (trasluxada més gir per la proa) 360º a qualsevol part del recorregut avans de creuar la linea d'arrivada.Em podeu llençar les pedres (totxos i llambordas no) no ho faré més. Demano disculpas (però el tan aviat com l'hi sigui possible, dona peu a moltes interpretacions, i qui no diu què en el transcurs de la prova, vaig tenir un moment de "enagenació mental transsitoria" combinat amb un delïri eufòric (per la falta de costum) fruït de l'escandalosa ventatge què portava a la resta de la flota, amb l'afegit d'una crisi d'ansietat i cuadre d'espasmes i diarreas al veure què la rolada em treïa tora la ventatge i m'acostava la flota perillossament eh eh eh!!!!!!!Així doncs no som màqines, que som persones. i com deïa el…. Errare humanum est.Fins la propera batallaJosep Mª Masriera LILU:

 12. >Em sento malament i tot, per d'haver aprofitat el teu "mal trangol" per entrar primer…Quin crack! Aquesta capacitat de "Show" també la vas fer servir per lliurar-te de la mili???Una abraçada i fins diumenge!

 13. >Tu si què m'entens Carles. Agraeixò el teu suport què no té res a veura amb els atacs despiatats dels altres contrincants què l'unic que volen es emportar-se a casa la magnifica maqueta d'en Nando quand tothom sab què en un esport, el què realment importa es participar…..P.D A la mili ho vaig intentar, portava la lliço apressa d'un païo de Comediants, es tractava de fer-se passar per boig. No vaig tenir collons per montar el número. Més endevant ho vaig intentar per un altre metode (més dialectic què fisic)i el brigada Alonso em va dir que em foteria tantas hostias què més que lliurar-me de la mili tindria què demanar la invalidessa permanet, y què ja podia anar a fer voltes a la esplanada del camp de la jura de bandera, "hasta que canten mis cojones" la resta dels catorze mesos ja t'ho pots inmaginar.Corto i cierro i no hi ha dret de replica.Fins diumenge !!!!NO en deixaré passar ni una.Josep Mª Masriera LILU.

 14. >…com està el pati, ja ho he decidit, diumenge no vinc, que encara la liaré a la sortida, i em menjareu!!!…PD: fins al diumenge 18/10Quim Nadalel que ve a passar-so bé.

 15. >Bé, aquesta setmana hem après un parell de lliçons:1. Qui torni a sortir en cunya li tallem elc collons (no cal que cantin)2. Qui toqui boia, ho té magre, perquè haurà de fer el 360º el més aviat possible. Tots li recordarem cridant ben fortEspero que el principal "pecadol de la pardera", el David, vegi els missatges (si no, el posarem a fer voltes al passeig, al no tenir camp de jura de bandera)salutPD:estem superant el rècord de missatges, apa, que encara queden diesNo limits

 16. >perdoneu-me, enmig de tanta falera per la maqueta. Em pot dir algú a on puc consutar el ranking actualitzat? és per saber quants lluiten pel títol i anar encarregant extintors, per que com diu en Xavier, això està que crema!!!quim nadal

 17. >Ah, per fí ha sortit la paraula maqueta, queda clar què el principal objectiu no ès el mateix què el del baró de Coubertain.Aqui tot deu va per la maqueta.Doncs ho teniu clar, perquè la maqueta en aquests moments ès a casa meva, ocupant un lloc destacat de la prestatgeria de la sala, i la meva dona m'ha dit que ja em puc anar espabilant perquè el barco de casa no surt i si surt ja puc anar a comprar un objecte de decoració (què ella ja ha triat)que val una pasta i no està "el horno para bollos".Aixi doncs, segadors esmoleu bé les eines.Apa adeuLILU.

 18. >Jo sempre explico que cada diumenge fem una regata de "costellada/sardinada" Que només ens hi juguem el porro de clara, i a més a més el paga qui guanya. Això és la guerra!!! Destrals!!! extintors!!! Si algú veu aquest missatges no em creuran mai més…Jo em declaro lluitador d'aquesta "guerra" per tal que el Lilu tingui de comprar un "gadget" nou per ocupar el lloc de la preuada MAQUETA.Salut i fins diumenge al camp de batalla… perdò, de regata, volia dir de regata.PD:Quim, tu prepara els extintors per el que pugui ser.

 19. >Lilu, si la cosa no va a més, i no es declara cap incendi en alguna de les boies, cunyes (això va per en David) o en els famosos 360º, sempre podràs posar un extintor en el lloc de la maqueta… je je je. apa que ja m'hi espero pel dimarts vinent per llegir la crònica amb els seus comentaris.bon vent i que us ho passeu ve!!fins la setmana vinent. Quim Nadal

 20. >Bona nit,He tingut una semana complicada i fins avui no he mirat la cronica del nostre estimat Xavi Oliver i la sorpresa mes gran, que m'ha fet pensar que el meu ordinador ja fallava, es que hi habien 22 comentaris, m'he tirat 10 minuts llegint i rient, pero n'extrec les seguents conclusions:1.- Els canvis a qualsevol societat implica un saccejament de les clases acomodades, us vull fer recordar que el diumenge per primer cop desde que jo estic al Mar i Vent als primers llocs estava el Carles i el David, jo em pregunto ¿no s'estarà produint un canvi generacional?2.- S'hauria de ser mes estricte amb la normativa pero per consegir-ho hem de fer que les regates siguin mes series amb aixo vull dir ( arbitre, sponsors, que surti a l'ambit, a radio Canet, premis, etc…) 3.- Tots estem a les regates per fer el millor resultat posible i jo personalment em concentro de tal forma que aconsegueixo oblidar-me de tot, pero el que no pot ser es que durant la regata la gent es fiqui a cridar com bojos perque pot crear desanim als novells, el mes important es que el diumenge la platja estigui plena de patins.Felicitats Carles David Sainz (Speed)PD jo no vaig entrar amb cuña es una imaginació vostre ja,ja,ja

 21. >Benvolgut David,Ja m'estranyaba què en tantes al.lusions no t'havessis pronunciat encara.No entreré més a debatre el tema de la cunya……………ni el tema dels crits què a mi particularment no m'afecten.Però això de portar els avis al asil, ni parlar-ne.Qui vulgui fer un canvi generacional,tindrà que esperar-se si més no unas temporadetes més.Així què ja ho sabeu "novells" els del incerso encara tenim corda per rato trindreu que demostrar-ho diumenge a diumenge, regata a regata, perque com sabeu una folr no fa estiu.LILU.

 22. >Lilu crec que has donat al clau, "a la quinta del biberón le queda mucha mili", una flor no fa estiu, tot i que s'ha de reconèixer,i això és bo per la salut del nostre club, que el nivell va pujant. Però d'aquí a que estem per retirar crec que sincerament no és així, i a l'aigua ho demostrarem!!!El diumenge en lloc de gorra vindrñe amb casc, a veure si encara hi hauran garrotades.Apa, siau Xavi Oliver2817

 23. >uiiiiii!! com està el patiiiiii!!ara a més ja s'han format dos bàndols, pel que veig.inserso vs biberons.voleu dir que no s'hi faran trenyines al porró?salutquim

 24. >Ja,ja,ja!Regata curta, amb poc vent i no massa participació… Però resulta qe guanyo jo i es record d'audiència, ni més ni menys que 26 missatges i encara queden unes hores. El millor regatista està clar que no soc jo … però el més mediatic? Eh? Una abraçada a tots i fins diumenge!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s