>REGATA 22/8/2010 TROFEU SOCIAL ESTIU


>Vent: SW 12-18 nusos
Temperatura: 27º C

Diumenge perfecte dia per navegar, la veritat és que no ens podem queixar, lluny queden els dies de ventolines avorrides, aquest estiu ens ha compensat la manca de vent del primer semestre, i les “ventoleres”, que no n’hi ha per tant, son més habituals, i la navegació moooolt més divertida i ràpida.

La sortida va ser puntual, 13.15 h., massa en punt per el nostre amic Jordi Cirera de Sant Pol que va arribar navegant i pel tard i per poc no va poder sortir, llàstima, un altre dia truca’ns, avisa i t’esperem si estas a punt d’arribar!!! Entre els patinaires trobem cares conegudes com en Joan Comajuncosa, també en Joso, un patinaire de 1ª categoria que ens visita,  en Xixu ( sense comentaris ) i algunes mancances com el Xavi Vila que continua sense poder navegar, a veure si et recuperes ja!!, les regates no son iguals sense els teus crits!!!.

Mooooooc, cinc minuts per la sortida, veles al vent, flamejant amb força, mirades entre els contrincants, ara ja no hi ha amics durant una hora i mitja, no es perdonen els errors i tothom es prepara per la “batalla” sense sang ( esperem ) ni fetge…  Un minut i sortida, el cor batega més fort, les embarcacions s’apropen a la linea, es tensen les rellingues, es revisen els caps i l’escota s’agafa amb força per la caçada que marcarà el transcurs de la regata ( una bona sortida és mitja regata, diuen els gurus del patí). Mooooocc, sortida, en Lilu agafa el millor lloc i surt disparat, la resta anem darrera, les posicions es mantenen, el vent puja d’intensitat i hi ha un onatge que atura el patí, cal tirar-se endarrera, no clavar les proes i a l’hora cenyir al màxim aprofitant les ratxes de vent per guanyar barlovent, lluitant amb els patinaires per treure la proa i guanyar vent net i més velocitat, poc a poc es distancien els competidors, tothom a sortit per estribor, però en Lilu aviat fa el bordo i decideix canviar d’amura, uns quants els seguieixen, altres optem per seguir mar endins, els esquitxos t’omplen la boca de sal i les ulleres ja no serveixen per res, doncs no veig tres en un burro. La flota vira cap a babor i cal controlar les preferències dels barcos…, algun ensurt hi ha!!!.

Arribem a la primera boia, Lilu passa primer, segon Oliver, tercer Joso, el llarg és a tota velocitat, es destaquen el grup capdavanter de la resta de la flota, la lluita és aferrissada, s’arriba a la segona boia, el Lilu passa primer, Joso segon i Oliver tercer, al traves no divisem be la boia, jo la veritat és que perdo l’oremus i m’envaig a buscar la boia on no toca, en Lilu i en Joso aprofiten per agafar un bon avantatge, 50 mts aprox,
En el segon grup, lluita aferrissada  entre els primeres Comajuncosa i Xixu, amb alternatives de posicions i recuperacions importants, com la  del Freddy Balcells que va sortir fatal i va poder recuperar fins el sisè lloc.

A l’empopada es mouen algunes posicions, doncs amb vent fort la tècnica i l’experiència son claus per guanyar posicions, i els primeres apreten fort per escurçar distàncies, però un cop es remonta la darrera boia i es prepara la cenyida final les posicions semblen inamobibles, Joso primer, Lilu segon i Oliver tercer, seguits de Joan Comajuncosa, però el bordo per baix et feia anar molt enganxat a les boies de limit de navegació i alguns decidim fer bordo per dalt, primer en Lilu, desprès Oliver i tercer en Joso, en vent puja d’intensitat i les cames comencen a partir l’esforç d’una cenyida a rabiar buscant la màxima velocitat i aguantant les ratxes fortes que combinades amb les onades de les embarcacions d’esbarjo inconscients i poc solidàries que feien més difícil la navegació. La linea d’arribada s’acosta, cal calcular be el pas de boia, sembla que hi ha possibilitats de guanyar una posició, la cenyida final depara sorpreses i finalment en Joso entra primer, seguit d’en Xavier Oliver i en Lilu.

Tots els patinaires van comentar al final de la regata les dificultats i incidències dels megaiots que no respecten el camp de regates i ens dificulten la navegació.
Bona setmana, bon vent  i fins el proper diumenge!!!

Classificació:

1.- JOSO 2951
2.- Xavier Oliver 2817
3.-  Josep Mª Masriera 2890
4.- Joan Comajuncosa 3011
5.- Xixu
6.- Alfred Balcells 3020
7.- Remy Rondeau 2611
8.- Kris Cañas 2531
9.- Bernat Coll 2065
10.- Javier Visiers 2889
11.- Antoni Balcells 2905
12.- Crack 2911
13.- David Sainz 2451
14.- Joan Xapellí 2925
15.- Robert 2804
16.- Joan Sunyer ( retirat DNF)

Anuncis

2 thoughts on “>REGATA 22/8/2010 TROFEU SOCIAL ESTIU

  1. >Efectivament, vaig arribar tard i em vaig perdre la regata, una llàstima, perque van ser 45 minuts de navegació desde la Riera de Sant Pol…Ens veurem a la propera!!!!Jordi Cirera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s