JORNADA DE SEGURETAT NÀUTICA AL CLUB MAR I VENT


Actualització de la informació referent a la Jornada de seguretat:

Davant la nombrosa demanda s’han ampliat els maniquis per fer les proves de respiració i massatge cardiac, adjuntem imatges:


Us informem sobre la 2ª Jornada de formació en SEGURETAT NÀUTICA (la primera jornada es va fer l’estiu del 2008)

Abans d’iniciar la campanya d’estiu 2011, la Junta del Club creu la necessitat de realitzar una jornada teòrica/pràctica sobre seguretat en la navegació en patí i intervenció sanitària d’urgència. L’objectiu és augmentar la seguretat, confiança i prudència en la navegació amb el patí català i saber aplicar els protocols de primers auxilis.

Les jornades van dirigides a tots els patinaires del Club DISSABTE DIA 18 DE JUNY 2011 HORARI: de 10 a 14 hores LLOC: Club Mar i Vent Contingut de la jornada

1. Riscos en la pràctica del patí català

2. Riscos en la caiguda i permanència en l’aigua. Prevenció i Protecció

3. La prestació d’auxili: el Suport Vital Bàsic a l’accidentat Nota: el suport vital bàsic consta d’una sessió teòrica i d’una de pràctica amb maniquí de pràctiques RCP

4. El socorrisme aquàtic ( tècniques i procediments de rescat de persones conscients i inconscients dins l’aigua). Nota : Breu descripció de les tècniques ( si es vol i hi ha temps es podria fer unes pràctiques a l’aigua)

5. Altres: – Procediments en picades de meduses – Descripció i utilització del contingut del Botiquí de primers auxilis del Club.

– Breu repàs del REGLAMENT PER A PREVENIR ABORDATGES EN LA MAR ( RIPA) Prioritat de pas entre embarcacions en moviment

Per preveure l’aforament i l’organització de la jornada caldrà apuntar-se al club o indicar, per e-mail, la teva assistència. Rémy Rondeau r.rondeau.t @gmail.com

Anuncis

7 thoughts on “JORNADA DE SEGURETAT NÀUTICA AL CLUB MAR I VENT

  1. Us convido a fer qualsevol aportació a la Jornada per tal d’enriquir-la o ampliar temes que creieu que són d’interés ( hi ha un soci que m’ha plantejat una qüestió per la Jornada que ja estic treballant).

    Per altra banda animar-vos a venir per l’inerés del tema en qualsevol àmbit; La prestació d’auxili ha de ser eficaç i garantida i salva vides.

    La primera edició va ser l’estiu del 2008; la nova incorporació de socis i patinaires, la necesitat de mantenir coneixements i habilitats en atenció sanitària fa que ja toqui fer aquesta segona edició revisada, actualitzada i ampliada.

    Es necesari que sàpiga la quantitat d’assistents per tal de poder organitzar la Jornada i demanar un segon “nino” de pràctiques i altra asistència de personal mèdic.
    Gràcies, Remy

  2. Si les coses no es torcen estaré a la jornada “formativa”. Respecte a les pràctiques amb els maniquis crec necessari que siguin exhaustives i intenses. Mai se sap quan seran d’aplicació i ja se sap que al mar es pot un trobar de tot .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s