Crònica regata 25/9/2011 Trofeu Social Estiu Mar i Vent Canet


Vent 8-10 nusos, ENE-E

18 participants

Dia radiant, amb temperatura 24 ºC i mar plana, condicions ideals per la regata d’avui, que com va sent habitual darrerament no te vents de component sud, sudest sino est – nordest.

La sortida ha agafat a molts per sorpresa, doncs la flota estava dispersa i en Rosen no ha esperat a la concentració de patins, fet que ha propiciat que la flota s’estires durant la regata i es formessin dos grups molt diferenciats.

El primer grup, format per en Lilu (2890), en Xavi Vila (3036) i en Xavi Oliver ( 3000), i el segon gran grup format per la resta de patinaires. Ja a la sortida el 2890 ha pres posició del millor lloc al costa de la barca, vent net i bona velocitat de sortida , més a sotavent el 3000 però emdarrerit, desprès en Vila, que estava a sotavent però cenyia guanyant metres l’Oliver, i a continuació en Bernat que seguia d’aprop les evolucions del grup.

En Lilu cenyia tranquil i amb velocitat, en canvi en Vila i l’Oliver no trovaben la posició idònia, mal reglats i incòmodes amb l’onada no corrien com el 2890, que posava aigua entre els seus seguidors. El pas de la primera boia ha sigut per Lilu, seguit d’en Vila i de l’Oliver, el2890 ha fet un llarg ràpid però en Vila ha pujat les proes per sobre el patí 2890  a la maniobra de virada cap el través, “al loro”, sort que no ha passat d’aqui donada l’habilitat del presi en aixecar les proes de l’atacant!!. La regata continuava i al través les posicions no han canviat, ha sigut a la segona cenyida quant el 2890 i el 3036 ha triat anar per baix, i el 3000 ha anat per dalt, el seu olfacte ventorril li deia que el bordo bo era per dalt, i la veritat és que han arrivat junts a la boia d’empopada, però l’Oliver l’ha passat amb molta més velocitat i ha pogut defensar l’avantatge fins el final, tot i que la rolada de vent a darrera hora ha fet dubtar fins el darrer moment del resultat, però finalment ‘Oliver ha entrat primer, seguit d’en Lilu i tercer en Vila. A destacar la molt bona actuació d’en Quim Nada, amb un quart classificat i d’en Perepops que ha fet un cinquè i es mostra molt regular.

Aquesta és la darrera prova del Trofeu d’estiu, demà penjaré la classificació general de tot el trofeu, de moment us heu de conformar amb la d’avui.

Classificació:

1.- Xavier Oliver

2.- Josep Mª Masriera

3.- Xavier Vila

4.- Quim Nadal

5.-Carles Martinez

6.- Kris Cañas

7.- Dani wirth

8.- Joan Xapellí

9.- Bernat Coll

10.- Joan Sunyer

11.- Jaume Vivó

12.- Joan Astals

13.- Masep

14.- Francisco Cañas

15.- Carles Albertí

17.- Marc Mitjà

18.- Pere Ibern

19.- Toni Balcells ( desqualificat per tocar boia i no fer 360º)

Anuncis

4 thoughts on “Crònica regata 25/9/2011 Trofeu Social Estiu Mar i Vent Canet

  1. Un dels millors dies de la temporada, un vent adequat ni massa ni massa poc, una mar plana, sense onades, transparenta i sense transit de motores, força gent a la línia de sortida (malgrat la precipitació del mariner) i un sol radiant però sense la calor de l’estiu. Vaig estar a punt de donar la campanada però al final en el “cos a cos” amb els dos Xavis, vaig aconseguir posar-me al mig com els dijous. Molt content esperant que la resta de la tardor ens tinguem forces dies com aquest.

    Josep Mª Masriera LILU 2890

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s