Crònica regata 16/10/2011


velocitat del vent: 5-8 nusos

Direcció: SSO-S, Mar: una mica de mar de fons.

18 paticipants

Avui era un dia especial, doncs teniem la visita del primera Xavier Carrasco, que ha decidit, juntament amb el seu fill Oriol fer l’estada de l’hivern al nostre Club, els pronostics de la seva actuació no han defraudat, tot i que al final ha tingut una sorpresa, el dia d’avui ens ha deixat a tota la resta de patinaires ( excepte en Vila) lluny del seu abast, diguem-ne que juga a una lliga, ell és molt humil però la seva saviduria patinaire segur que ens ajudarà a tots nosaltres a navegar una mica millor, benviguts Carrasco family.

Be per entrar en materia sobre le regata, avui cal dir que he estat molt lluny dels llocs del capdavant, per tant la crònica la faré desde el meu punt de vista i si hi ha errors, prego que contribuiu a esmenar-los.

Sortida complicada per les rolades constants, fet que ha provocat que dos dels candidats a guanyar pel seu palmares estiguessin fregant el fora linea, cosa que finalment ha passat i en Xavier Carrasco ha sigut desqualificat per OCS.

La preparació de la sortida ha sigut disputada i en el darrer moment en Lilu i en Visiers ha topat lateralment a la sortida, i els que venien per estribord, ( Vila i Carrasco) han fet que la pau de la platja es trenques per uns crits “vikingos”, però la cosa no ha anat a més, un coop desfet l’embolic inicial el grup a fet rumb cap a la primera boia, i molt atent a les rolades en Capicua (Carrasco senior) s’ha fet amb la primera posició,( ell encara no sabia que li havien pitat OCS) per tant ha fet la regata com un pepe, i sense despentinar-se gaire a quedat primer, seguit d’en Vila, que ha donat guerra i s’han separat molt del grup perseguidor. el tercer en discordia en Lilu, que manté unes actuacions molt regulars i va camí de fer-se amb el trofeu a la regularitat 2011. En David Saniz ha lluitat per les primeres posicions, però com és habitual, tot i que avui anava amb vela nova (crec) s’ha desinflat a la part final de la regata, doncs ha acavat setè de la general. Un dels patinaires que sempre cal tenir en compte és en Remy, avui ha fet una molt bona actuació, entrant en tercer lloc de la general. Un ” resucitat ” de les regates, que es va pendre unes vacances torna amb força, en Perepops, a banda de fer travesses molt exclusives en solitari, manté unes bones actuacions a les regates, amb força regularitat. En cinquè lloc ha entrat Skalivat, que avui ha fet una molt mala regata i sembla que darrerament ha perdut el bon reglatge del patí i no afina a les rolades. En sisè lloc en Kris Cañas amb mig segon de diferència sobre el seté classificat, en David Sainz.

Cal destacar que la linea d’arrivada estava mal montada però no els hi tindrem en compte, tot el contrari, menció especial mereixen la familia Cañas i en Carlos, que han fet de voluntaris a la barca de jutges.

Que tingueu una bona setmana, i fins el proper diumenge.

Xavier Oliver (Skalivat)

Classificació:

1.- Xavier Vila (3035)

2.- Lilu (2890)

3.- Remy (2611)

4.- Carles Martinez (2606)

5.- Xavier Oliver (3000)

6.- Kris Cañas (3008)

7.- David Sainz ( 2451)

8.- Oriol Carrasco (2894)

9.- Joan Xapellí (2974)

10.- Dani Wirth (2820)

11.- Quim Nadal (2925)

12.- Javier Visiers (2889)

13.- Toni Balcells ( 281)

14.- MaRC Mitjà (2876)

15.- Bernat Coll (2065)

16. Carles Albertí (2685)

17.- Jaume Vivó (DNF)

18.- JOan Flotat (DNF)

20111020-161219.jpg

Anuncis

11 thoughts on “Crònica regata 16/10/2011

 1. Ha esta molt divertit, tot i la manca de vent. La sortida complicada, els que em optat per sortit a bavor, ho em tingut complicat, ja que els que han corregut la línia, amb tot el dret, demanaven preferència i el embús, les topades i els crits ha estat al ordre del dia.
  Ta i com diu la crònica, felicita al Xavi Carrasco per el recital, malgrat la desqualificació per el fora línia que ens ha sorprès a tots a l’arribada, ja sabem doncs on està el repta aquesta temporada, de totes formes en Xavi Vila ha estat allà en tot moment aconseguint la segona posició, que al final ha estat la primera.
  Molt be en David tota la regata, es jugava un tercer lloc, llàstima en l’última cenyida que s’ha desinflat i ha perdut, inexplicablement, un grapat de posicions. Molt be en Remy, que com sempre a la bola, però al final, foto-finish. El Perepos està navegant molt be, amb molta regularitat, no es d’estranyar que pugi al podi qualsevol diumenge. Avui el Visiers anava una mica despistat, amb tres caigudes al aigua i bordades equivocades, ha fet impossible la connexió amb els grups del davant. En Xavi Oliver ha anat una mica a remolc tota la regata però al final ha remuntat força De tota la resta no en se gaire més, però la impressió es que tothom ho ha passat molt be. Esperem que les absències es reincorporin ben aviat i la setmana que be siguem encara més gent.
  Gràcies a la família Cañas i al Juan Carlos per la feina, malgrat la línia d’arribada, però com diu en Xavi, no els hi tindrem en compte.

  Josep Mª Masriera LILU 2890.

 2. Bona tarda amics patinaires,
  La regata d’aquest diumege em feia especial il·lusió perque el dissabte em vaig aixecar a les 7 del matí per portar les meves filles i la Nadina a Vilanova i la Gertrú per el Trofeu Tanit (sols poden participar dones), tota la parafernalia m’ha mantingut molt ocupat i tenia ganes de fer una bona regata cosa que s’ha complert fins al final on per començar a provar coses per intentar atrapar al Lilu he acabat que m’han pasat 4 companys al final de tot, concl·lusió per guanyar no es pot vadar ni mitja cenyida, la veritat es que he acabat molt emprenyat amb mi mateix i m’ha costat de que s’hem passes, pero al acabar la regata he matxat rapidament ja que tenia que anar a Vilanova a recollir les nenes i allar m’ha canviat l’humor al saber que despres de quatre regates en dos dies la Maria Sainz ha sigut 3ª classificada pujant al podi, la Irene 5ª i la Nadina 7ª. Els resultats de la incipient flota de Juniors al Mar i Vent comença a treure els seus fruits. Estic molt content, com a pare, com a patinaire i com a soci del Mar i Vent.
  Fins diumenge

 3. Felicitats David!! (per les teves filles es clar).

  Veig que les espases estan ben amunt, diumenge que bé espero que el CABALANGO us dongui guerra.

  Encara no hi ha Muntador/a de regates?, la bona fe de les persones te limits eh?

  Fins diumenge

 4. Primer de tot una forta felicitació per les tres NIÑAS del Mar i Vent i els pares de les nenes,

  De la regata sols us puc comentar del grupet segundón de la 8º fins la 13º plaça que va estar molt divertida i canviant posicions fins al final , per la meva part dir que vaig sortir en les darreres posicions, però sembla que estic agafant-li el truquillo el patí i mi sento molt a gustito .
  Joan Sunyer que estàs faltan masses diumenges .

  Enhorabona al amic Joan Flotats que ja comença entrar en les regates

  Salut i Mar i Vent

 5. Quina benvinguda m’heu donat… Un comitè comprat!!!

  Rees a dir, reees a dir: amb el festival que s’ha muntat a la banda de la boia de la sortida entre els que volien sortir a babord (l’opció bona) i els que veníem amb preferència però sense opció per sortir podia passar qualsevol cosa. I el que ha passat és que he tret la proa abans d’hora, mala sort.
  Volia felicitar el Xavi Vila, que ha fet una regata molt bona i no m’ha deixat respirar tranquil fins gairebé la línia d’arribada. Tot el primer triangle i la segona cenyida hem passat les boies pràcticament junts, o sigui que no és veritat, com diu el cronista, que he arribat primer (encara que no he guanyat) sense despentinar-me. A la popa he agafat una mica més de distància i a la tercera cenyida he fet el que s’ha de fer en aquests dies de rolades i vent poc franc: mantenir-me en tot moment entre ell i l’arribada, sense fer bordos extrems. El Xavi té molta velocitat i ha fet molt pocs errors, enhorabona. El Lilu havia començat molt bé però possiblement ha virat una mica tard quan hi ha hagut una rolada a la primera cenyida i ha perdut terreny. Tot i així, l’he vist molt segur després i controlant la resta de la flota, malgrat el foto finish a la línia amb el Remy, que sempre ha estat allà, esperant l’oportunitat.
  En resum, m’ho he passat molt bé en aquesta meva primera regata (malgrat el final sorpresa) i he pres bona nota de la gent perillosa: de moment m’apunto els que he citat més el Xavi Oliver, evidentment, i el Perepops, de qui no em fio ni un pèl. El Kris, el David i l’Oriol també ens donaran algun ensurt un dia o altre…
  Gràcies a tots, inclosos el Comitè i el mariner, i felicitats a les nenes dels júnior!

  Xavier Carrasco
  Capicua

 6. My friends, estribord és estribord, a la línia, fora línia i a la Xina Popular. Ha estat una sortida emocionant, però us asseguro que he patit perquè em veia amb un parell de forats. Hem arriscat, però en el moment crític, primer són els barcos i després les preferències.Hem evitat el forat des de l’aigua. La veritat és que un cop abaix, he pensat, “hauries de virar, perquè no passes la boia”, i amb una viradeta en remull així ha estat.
  El Capicua ens ha demostrat que no només sap navegar fi sinó que olora i reacciona perfectament a les rolades (de fet a la sortida anava 4 ó 5è i ho ha recuperat tot a la primera cenyida). Probablement s’aprèn més anant a la seva popa que davant (es veu millor). A la popa he volgut fer dos bordos, que amb poquet vent acostuma a funcionar, però el Capicua se les sap totes i s’ha quedat a sotavent, virant alhora i mantenint la distància.
  Ha estat una sensació molt bona veure que a les tres cenyides, al acostar-se a la boia rolava una mica el vent i et permetia passar
  A veure si amb el mal temps tenim una mica més de vent
  Molt bé l’Oriol C., amb una mica de temps, patirem !
  salut
  Xavi V.
  Bala Blava

  1. Moltes gràcies pels teus afalacs, Xavi Vila. Intentaré mostrar-te el meu agraïment i recompensar-te. Dius que “Probablement s’aprèn més anant a la seva popa que davant (es veu millor)”, doncs no pateixis: intentaré donar-te moltes ocasions per aprendre!!!

 7. Eh Xavi’s amb tantes floretes potser tindrem que plantar un jardinet a la part del darrera del Club. Esteu fets uns Gentelmans, però “al loru”, que diu l’Oliver, perquè el proper diumenge ja us veig amb el ganivet entre les dents, sobre tot un que jo em se, eh Xavi !!. Xavi ? o Xavi?
  Salut i fins diumenge

   1. Doncs jo estic una miqueta tocat. Dimarts pasat en el CNB 20 nussos (lo que a mi m’agrada) El Gerard Esteva 1º, en Xavi Roca 2º Guillermo Cortés 3º (que se sale ultimamente) i jo 4º, la resta mol enredera. Entrem en el través a tota castanya començo una de les moltes planejades sobre la ona, el patí am cau una miqueta d’arribada, clavo les proas i volta de campana literal! una hostia que pa qué, xocolatera i quan vaig conseguir adriçarlo capa a terra.
    De tota manera aquest diumenge ja us podeu anar preparant, a mes a mes es comenta a la ADIPAV que l’any vinent el Mar i Vent organitza la Copa D’Europa o sigui que competint a casa ja cal entrenar força! Ah i el del retrovisor que porti també prismatics (per mirar endevant es clar)!!

    Visca al mar i vent!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s