Manifest de la navegació tranquil·la


Aquest manifest comparteix en gran part la filosofia del navegant de patí a vela, és per això que el compartim per que podeu tenir-lo com a un referent.
salut i bon vent
Xavier Oliver
Manifest de la navegació tranquil·la
1.- L’important no és el vaixell, sinó la teva relació amb ell i amb el mar. Tant se vall’eslora, el preu o l’equipament del teu vaixell. Tant és que sigui un bot de rems com ungran iot. El que importa és que no el consideris un objecte més de tots el que tens,sinó un company de viatge que et pot proporcionar plaer, experiències inoblidables i unconeixement del mar i, sobretot, de tu mateix.
2.- Passa temps a bord del teu vaixell, ni que sigui amarrat a port. Converteix-lo en una part del teu espai vital. Treballa-hi, fes-hi alguna feina, de manera que alguna part del vaixell sigui obra teva, i que alguna part de la teva obra estigui vinculada al vaixell.Això reforçarà els lligams entre el teu vaixell i tu.
3.- Deixa les presses al moll quan surtis a navegar. Surt sense una hora de tornada,com si anessis a fer un llarg viatge. Oblidat del rellotge i deixa’t guiar pel sol. Si elimined la velocitat i el temps de l’equació, només queda l’espai: el mar.
4.- Surt a navegar sense rumb, sense tenir un punt d’arribada. Simplement navega,deixa’t portar pel vent i la mar. No pensis ni en les milles que has fet ni en les que falten per arribar. No vas enlloc. Només navega i gaudeix del moment.
5.- Desconnecta l’electrònica i navega com s’havia fet sempre. Aprèn a no dependre dels instruments. Quant temps fa que no prens una demora o l’altura d’un astre?Situa’t i dibuixa el rumb sobre una carta de paper. Oblida’t dels catavents: sent el venta la cara o al clatell. Aprèn l’art de navegar que és el que defineix els navegants de veritat.
6.- Desconnecta el mòbil, la ràdio i l’equip de música. Talla durant un temps els lligamsque t’uneixen a terra. Silenci! Escolta la remor del mar: l’onada a la proa, el batec de lavela, l’alè del vent
.7.- No t’aferris a canya o a la roda. Cedeix el timó a algun tripulant i deixa’t portar.Quant temps fa que no t’estires a coberta o seus a proa amb els peus penjant? Si vassol, amarra el timó, equilibra el vaixell amb les veles i deixa’t portar. Confia en la tripulació i en el teu vaixell.
8.- Escriu un diari de navegació. Descriu amb detall les sortides que facis i anota lessensacions que experimentes. Així conservaràs les emocions de cada sortida i lespodràs reviure molt de temps després. Comparteix aquestes experiències i emocionsamb altres persones a través d’un bloc com aquest o com et sembli millor.
9.- Fes regates, si t’agraden, però no pensant en el premi, sinó perquè regatejantaprens a conèixer millor el mar, el teu vaixell i a tu mateix. No hi ha premi mésestimulant que aquest aprenentatge.
10.- No abandonis el teu vaixell, ell mai no ho faria.
11.- Contempla el mar una estona cada dia, impregna’t de la seva energia i emporta-te-la allà on vagis.
Anuncis

4 thoughts on “Manifest de la navegació tranquil·la

 1. Oliver, que has fet !!!!!!!!!!!

  Perquè l’hi vas donar aquest manifest al capità del Costa Concòrdia !!!!! no veus que ho ha interpretat al peu de la lletra.

  Punt nº 4 : Surt a navegar sense rumb…….
  Punt nº 5 : desconnecta la electrònica…..
  Punt nº 6 : Desconnecta el mòbil i la ràdio…..
  Punt nº 7 : no t’aferris a la canya, deixa el timó a algun tripulant….

  Insensat !!!!! estàs més implicat que el mateix Urdangarín, la trama del mar i vent s’està estenent com una taca de petroli en mig de l’oceà, mai millor dit.

  Només et pot atenuar la condemna el Punt nº 10 : No abandonaràs el teu vaixell……. aquí no et va fotre ni p… cas i va saltar del barco com les rates, el paio ja estava a port trucant a la seva mama quant el Costa Concòrdia encara era ple de gent.

  En fi Xavi, ja et vindrem a veure a la Model, perquè ho tens magre, per instigador i pamfletista. Ja et portarem l’Interviu cada setmana.

  P.D.
  Sobre tot que no et caigui el sabó a la dutxa.

 2. No obstant, els punts 2 i 3 s’ajusten perfectamente a la crònica de la regata de diumenge passat:
  2.- Passa temps a bord!! deunidó el que vam passar!!
  3.- Surt sense hora de tornada (sense presses). Ho vas endivinar totalment!!
  9.- Aquest no te desperdici. on t’estan els punyals i altres eines que tots portem amagades per guanyar, guanyar, guanyar…..

 3. Crec que fallo en molts punts, jo surto a guanyar i res mes i a mes sempre arribo tard, amb l’hora enganchada al cul “EM FALTA MOLT”

 4. Doncs aquesta és la gràcia del Patí que tant serveix per competir com per prendre-t’ho amb calma i gaudir del mar.

  Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s