XAVIER OLIVER GUANYAR LA REGATA DEL 10 DE JUNY AL CLUB MAR I VENT


Vent Direcció: 200º, intensitat: 6-9 nusos, Mar plana

La jornda d’avui ha tingut un clar protagonista, el vent, que ens ha fet esperar i aquells que ha sabut esperar han tingut premi a la seva paciència, doncs la regata, amb el voluntari Joan Xapellí i el nostre proper balissador , que encara esta en pràctiques, han fer possible una bonica regata.

Pels vols de els 13 h. erem 16 regatistes els  disposats a competir, però poc a poc han començat les desercions i finalment han pres la sortida 12 barcos sèniors i 3 barcos júniors.

La sortida s’ha donat a les 14,10 h. aproximandament, i ja la linea de sortida ha començat la lluita aferrissada per les primeres posicions. En Lilu aguantant la posició a la barca, en Freddy cenyint a rabiar, en Xavier Oliver desventat pel Lilu lluitava pere poder sortir de la zona desventatada. Més a sotavent en Xavi Vila i en David Sainz navegaven amb vent net i a tota velocitat mar endins, poc a poc s’acostava l’hora de virar cap a la boia de cenyida, i en Lilu havia virat just desprès de pendre la sortida, això ha fet que a la boia de cenyida es trovessin en David, i en Vila  amb el President, que a crit de no pararé i estribooooooooooord tenia una preferència com un campanar però ha calgut fer una maniobra per evitar deixar al Bala Blava com un formatge gruyer de color blau, sort en te el Xavi que el Lilu te principis que si no … Be un cop superada la primera boia es fan dos grups, el primer on en David Sainzz, en Vila en Lilu prenen un lleuger avantatge, darrera en Freddy en Roger Soler, en Quim i en Xavier Oliver, i darrera la resta de la flota.  El llarg i el través no han fet variar les posicions, però la negociació de la segona cenyida ha marcat les diferències doncs calia triar si era millor anar per dalt o pel rumb costaner, i la decissió correcta ha sigut pel mig, doncs en Roger ha decidit anar per dalt i en Xavier Oliver ha virat quant creia que ja podia passar la boia per enfilar la popa. El càlcul ha sigut corrrecte i l’skalivat ha pogut skalivar a tota la flota que tenia al davant excepte al Vila que ha negociat la boia de l’inici de popa en primera posició, però una mala gestió o excès de confiança ha permes que l’Oliver vires millor la darrera boia per enfilar la cenyida final, i s’ha colocat amb millor angle de cenyida i velocitat, poc a poc l’avantatge del Bala Blava s’anava esvaint i finalment a la linea d’arrivada el 3000 ha entrat primer, seguit del Vila i en David Sainz que ha remontat molt be a la darrera cenyida triant el rumb per dalt. A continuació en Roger Soler que és un bon navegant tot i que es prodiga poc pel club, en Freddy ha entrat cinquè seguit d’en Quim Nadal. Un cop més en Jordi Cirera i en Bernat Coll han tingut el seu dual particular, i cal esmentar que el nou soci T. Carmona ja esta participant a les regates i fent molt bon paper tot i el poc  temps que fa que navega, caldrà seguir d’aprop a aquest nou patinaire (1741). en Lilu finalment ha punxat entrat en desena posició, poc habitual en ells, seguit d’en Joan Sunyer. Un cop més en Sergi Sainz s’ha apuntat a navegar, tot i que avui s’ha retirat abans de finalitzar.

 

Pel que respecte als júniors de les tres noies que han pres la sortida han arrivat dues, les germanes Sainz continuen el seu progrès en el patí, poc a poc les veurem recollir trofeus.

1. Irene Sainz

2.- María Sainz

3.- Nadina Fradera (DFN)

Xavier Oliver

Bon vent

Classificació:

1.- Xavier Oliver (3000)

2.- Xavier Vila (20)

3.- David Sainz ( 2451)

4.- Roger Soler ( 2735)

5.- Freddy Balcells (25)

6.- Quim Nadal (2925)

7.- Bernat Coll (2060)

8.- Jordi Cirera (1104)

9.- T. Carmona (1741)

10.- Lilu (90)

11.- Joan Sunyer (2772)

12.- Sergi Saniz (DNF)

Anuncis

7 thoughts on “XAVIER OLIVER GUANYAR LA REGATA DEL 10 DE JUNY AL CLUB MAR I VENT

 1. Una precisió: el Bala Blava ha pogut passar al David i al Lilu, no a la boia d’abaix, sinó després del primer llarg, amb un interior premeditat i en tota regla. Estàvem els tres en paral.lel, i em queda el dubte de si també tenia interior al David (del Lilu segur, i ell el tenia del David, el que no sé és si jo el tenia del David). De tota manera, no ha passat res i la boia s’ha negociat amb total “senyority”
  Greu error meu de no mirar enrera al passar la boia de la popa i obrir-me massa per agafar velocitat, l’Oliver, “agazapado” al darrera, només li calia tancar-se a rabiar i guanyar barlovent (no és el primer cop). Un cop a barlovent, poca cosa es podia fer. He allargat el bordo per si de pujada, gairebé de través el planxava, però el tenia davant
  En regata gran, la primera cenyida hagués estat més “acordeón” i la boia del llarg un cristo que no veas
  salut

  PD: la veritat és que els crits del Lilu a la cenyida, acollonien una mica (el correcte hagués estat passar-lo per la proa i virar immediatament, deixant-lo a sotavent, encara que davant)

 2. Regata molt divertida, molt curta però ràpida i la flota més junta que mai. Sortida, pujo al damunt de la zodíac, m’aparta en Xapellí, què feia de Jutge, m’arracona l’Oliver i em deixa planxat i aproat (ell tenia sotavent i ha cenyit fins l’impossible) tothom tira cap endins i davant la zodíac, opto per virar i prenc el bordo de terra ja què no hi havia altra opció, faig bona proa i en arribar a la boia he recuperat fins arribar segon darrera el David, el Bala Blava intenta posar la punteta i adverteixo, a crits, que no penso parar i faré valer la meva preferència, al final em toca tancar-me al màxim doncs ell ha ficat la proa i els dos ulls de bou estan garantits, no passa res, comencem el llarg a la caça del David amb crits i sorolls intimidatoris, ell no es posa gaire nerviós i aguanta l’envestida, el passem al traves i a mi hem torna a quedar el pal avançat sense poder tornar a la posició original per la cenyida (i van tres) em passa el David a la segona cenyida i es cola el Xavi Oliver, que no se d’on ha sortit, i a partir d’aquí comença un nou Via Crucis. En un interior molt discutit entrant en compromís el Roger tanca el forat i em menjo la boia al acabar l’empopada. Volta de rigor i de segon a penúltim. La setmana que be corregirem els errors.

 3. Divertida regata, encara que aquesta vegada vista desde les posicions de darrere. No vaig saber trimar bé el Menchu i no caminava com calia en cenyida. no vaig triar els bordos correctament i els vaig fer per on no tocava, pero bueno…otra vez serà.
  M’agradaria fer un comentari especialment adreçat als patrons als que els hi agrada arriscar en les virades sense preferència: Un vaixell amurat a estribord no té que maniobrar per evitar un altre que vira a la proa. El VAIXELL AMURAT A BABORD HA DE MANTENIR-SE ALLUNYAT. La forma més segura de mantenirse allunyat és passar per la popa,, però carai! cóm costa!! Fins a dues vegades em virar a la proa!!!

  Salutacions i fins diumenge!!

 4. la veritat és que els crits del Lilu a la cenyida, acollonien una mica (el correcte hagués estat passar-lo per la proa i virar immediatament, deixant-lo a sotavent, encara que davant)
  (això es un extracte del comentari del patró del Bala Blava en la seva crònica) EL CORRECTE, com diu el patró del MENCHU IV) NO HAGUÉS ESTAT PASSAR-LO PER PROA, SINO PER LA POPA !!!!

 5. Gran regata el vent li ha costat entrar i a mi em feia molta il·lusió una mica de vent ja que les meves filles inauguraven la temporada i finalment desprès de moltes pregaries ha entrat el vent ideal per elles.
  Cada diumenge aprenc alguna cosa:
  1 es mes important sortir amb velocitat que enganxat a la zodiac.
  2 en el llarg es mes important estar a sotavent quan s’arriba a la boia perquè tu decideixes quan girar i no tens problemes amb el compromís.
  3 Es important estar molt atent en el moment exacte que s’ha de virar.

  Felicito al meu germà perque ha après que això de les regates no es tant fàcil però allà estava.

 6. per la popa el deixes si no tens temps de passar-lo per la proa.La dificultad està en saber si tens temps o no. (igual passa amb el virar). L’altre dia tenia temps de passar, però no de virar. Si el deixes passar, no guanyes….si passes, potser t’emportes una finestra,,, axí és la vida. Sovint és millor deixar passar, quedar-te amb la cara i esperar al llarg per atactar. En una línia d’arribada, el tema no és el mateix (si estàs a tres eslores de la boia, en linea de meta, encara que vagis a babord, t’han de deixar interior- això em van dir-)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s