Crònica Regata 28 d’octubre 2012


“de la calma a l’huracà”

Dia fred, després d’un dissabte amb fortes pluges. Més d’un pensava que no faríem res, però feia un bon sol i un vent que s’havia de veure d’aprop, pel que acostar-se al Marivent, valia la pena.
La colla s’anava fent gran i malgrat el vent no es definia, decidim sortir, apa, a l’aigua !

Dotze barcos a l’aigua, vent de ponent (?) a tramuntana, per tant, boia endins i cenyint cap a terra, però el tema més curiós del diumenge eren les ratxes. De repent, entraven ratxes de fins a 25 nussos, amb rolada o sense que et deixaven tiesso.
Sortida tots a estribord,intentant aguantar el tipus, amb una corrent entre garbí i llevant (…) però molt forta. Veles flamejant amb aquell soroll ensordidor que fa quan supera els 20 nussos. Uns quants valents, decideixen tornar i veure el show des de la sorra amb una cervesa a la mà (la prudéncia és una virtut que no tots tenim). Abans de sortir, desgraciat incident entre el David i el Visiers, que provoca un forat en el primer i la seva retirada (ja comentareu, jo no ho vaig veure)
Sortida (sense bocina !!!!), amb rolada just a la línia, al Vila li canvia l’amura i es posa a babord sin quererlo ni beberlo, el Visiers surt primer amb el Lilu a sotavent i el Freddy, per la rolada i la barca massa amunt, no passa la boia. La cenyida, boja i ratxejada, el Vila va guanyant barlovent gràcies al repicó no desitjat (sort que no venia ningú al darrera, que si no, arma un follón que ….). Alguns intentem entendre la cadència de les rolades i les ratxes per posicionar-nos i semblava que rolava cap a terra, pel que el Vila i el Freddy fem el bordo per allí, però no, ! Quan enfilem la boia per passar-la, torna rolar cap amunt i no passem. Com un tret, el Lilu enfila el llarg mentre els altres tres “v” (Vila, Visiers, Valcells-llicència literària-) repicaven.
La distància es fa molt gran ja que la velocitat del llarg és tremenda. Baixada molt lenta cap a la boia de sotavent (perquè el vent baixa de cop) i distància considerable entre els tres primers. Segona cenyida igual que la primera però al revés, en aquest cas, el Vila per abaix, atrapa al Lilu que es queda veient com li rola aprop de la boia. Petit rifi rafe al començar l’empopada entre el Lilu i el Vila, però es ressol amb tranquilitat. El Vila passa al Lilu a l’empopada, ja estava fet !, només calia anar amb prudencia, però… A l’arribar a la boia de sotavent, entra ratxa de més de 25 nussos, al Vila que estava davant a barlovent, li trabutja i el barco, totalment amollat, es posa a orçar sense poder parar-lo (és el primer cop en molts anys que el Vila té la sensació de no tenir prou pès). Els dos peus a l’aigua, l’escota amb el nus a la politxa i el barco orçant a tota velocitat. Apa, a Mallorca !
Amb tot això, el Lilu, ben agafat al flotador, flamejant, arriba a la boia i la passa com pot, ja tornava a estar davant.
Tercera cenyida, disputada, però sense massa a fer, entra Lilu a babord i Vila a estribord
Després entren el Freddy, el Xapellí i el Dani, lluitant com a jabatos.
La resta es va anar retirant amb compte, i al Paco Cañas, després de barallar-se amb el vent i la vela més d’una hora, el Valiente el va anar a buscar amb la zòdiac. Poca broma, que amb el vent de cara i 17 nussos de mitja, arribar a terra costava un munt
A la sorra, ni gota de vent, semblava el Carib
Regata molt interssant per assejar maniobres i canvis d’estratègia a lo loco

CLASSIFICACIÓ
1- Lilu
2- Vila
3- Freddy
4- Xapellí
5- Dani

DNF
Javier
Valiente
Jorge Cirera
Paco Cañas

DNS
Churchil
David Sainz
J. Isern

crònica:
Xavi Vila
Bala Blava (20)

PD: felicitats al Skalivat…., perdó, al Lilu, Indi 2, fletxa 0 ?

Anuncis

3 thoughts on “Crònica Regata 28 d’octubre 2012

 1. No tinc gaire cosa mes que afegir, el Xavi ho ha narrat molt be. Un dia molt estrany amb unes pujades i baixades del vent que combinats amb els sobtats canvis de direcció feien, que en alguns indrets del camp de regates , la lògica no fos tal.
  A la sortida vaig optar per anar per dalt, ja que el vent era fort i constant, encara que en el repicó per anar a boia em jugava una rolada imprevista i quedar despenjat dels que van tirar per baix. La primera la passo avantatjat, ja que els meus perseguidors varen tenir certs problemes per virar. A la segona boia directe, com un tiro, amb una avantatge de molts metres sobre el Xavi, que semblaven insalvables, però vet aquí que a la segona cenyida tot repetint l’estratègia, la rolada m’agafa a mi amb tota la ventada de cara i afavoreix al Vila, que va repetir per baix, i a la boia ens tornem a trobar, tota l’avantatge a fer punyetes. Petit incident post virada (un servidor l’hi reclama sotavent) ens apartem amb l’ajuda de les mans ( no valen segones interpretacions) i molt civilitzadament continuem amb una empopada diabòlica més semblant a una tracció motoritzada que no pas empesos per la força del vent. El Xavi pren la davantera mes a sobrevent i marxant mica en mica de cenyida. Jo des de darrera seu, observo que intenta trabujar amb els dos peus a l’aigua i el Bala Blava no volia creure i en comptes d’això, volia cenyir. Aquesta circumstancia l’aprofito per passar la boia, no sense molts esforços per fer creure al Skalivat, i enfilo cap a tercera i última cenyida, amb una castanya que anava en augment. Aquesta vegada torno a tirar per dalt, però amb un ull posat a les maniobres del Xavi per si…… Total, entro primer davant del Vila i el Freddy, molt content per el resultat. La fletxa es important, encara que diumenge, qualsevol cossa amb vela, mes que navegar volava.
  No puc explicar res de la resta ja que la concentració no donava per massa mes que controlar-te a tu mateix i en tot cas al teu immediat. Llàstima del accident del David, em vaig assabentar en arribar. Molt be el Presi, que va entrar tercer, les castanyes no son un problema per ell. Molt be en Xapellí, ja es una costum entrar dels primers, sembla que l’hi ha trobat el bon reglatge al Xescanna. Molt be al Javier, després de la lesió i la falta d’entrenament, també va com un tiro. De la resta no en puc donar fe, espero que facin ells mateixos el comentari.
  Ja tinc ganes de que arribi diumenge.
  Josep Mª Masriera.

 2. El cert és que em trobo molt a gust últimament amb el patí fins que tombi la truita, regata per disfrutar però patint sense saber per on tombaria el vent quan feies el bordo i per po de anar a l’aigua o bolcar, va ser una bona experiència.
  Sap greu la topada del Sainz amb el Visiers jo tampoc en vaig entarà fins un cop acabada la regata,

  Felicitar el Josep Mª que va com una moto amb l’Escalivat però al X. Vila sempre està allà on es té que estar ,al davant.

  Fins diumenge i salut

 3. Felicitats a tots els que veu acabar la regata desde terra es veia espectacular. tindre que treure la pols al speed mentres np surt de la uci el poker d’asos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s