Crònica regata 2/12/2012


Regata del 2 de desembre

Vent molt fluixet de llevant.
Boies molt juntes, recorregut ben muntat però molt curt
Molta estona per donar la sortida Per què?

El Visiers es al primer en dirigir-se a la boia per sortir a babord, el segueixen en Xavi Vila, en Fredy, Chopo i Rafa Farrés, la resta surt per on pot.
El Xavi es queda sense control horari, fet que aprofita en Visiers, per fer una excel·lent sortida a babord (el Xavi surt davant però fora línia OCS), el Fredy a sotavent del Visiers, el Farrés molt més a sotavent i el Chopo que es queda cridant que faltava un minut (S’han de mirar les banderes Àlex!). Amb molt poquet vent cap a la boia de cenyida, passa primer el Visiers i el X. Vila molt junts i de seguida en Fredy, una mica mes en darrera el Farrés i al Lilu, la resta ja us anireu posicionant.
El llarg es una lluita aferrissada entre el Visiers i al Vila, fet que aprofita en Fredy per col·lar-se entre els 2 i arribà primer a la boia 2. Cap a la boia 3 en Fredy seguit de molt a prop per el Visiers, el Vila al Farrés i al Masriera. En la segona cenyida al Javier es despista i cau molt, en canvi el Farrés guanya sobrevent i al Vila està a sobre del Fredy. El Fredy fa el bordo, i donat el poc vent, falla la virada, Vila i Farrés aprofiten aquest fet per guanyar-li la posició i també el Lilu se’l tira a sobre. El pas per boia es Vila, seguit immediatament per el Farrés i al Fredy que a remuntat el seu error, el Lilu passa en 4 º lloc i al Visiers cinquè. La empopada es tot un patiment per la manca de vent, els 4 primers estan molt junts, pot passar de tot, el que afini una mica més que els altres tindrà la victòria (recorregut escorçat). Però tot hom defensa molt bé la seva posició, encara que la barca estava mal col·locada.

Resultats:

0 Bala Blava (X. Vila) OCS
1º Fierro (R. Farrés)
2º Cabalango (F Balcells)
3º Lilu (J.Mª Masriera)
4º Maniua (J. Visiers)
Anuncis

11 thoughts on “Crònica regata 2/12/2012

 1. Unes correccions a la crònica. Per mi, la sortida no estava gens ben muntada, fet que donava tota la prioritat a sortir per la boia. Sense rellotge, me a culpa, no vaig estar atent i al voler rectificar per anar al costat bo ja no hi vaig ser a temps, intuint que la sortida era imminent, els patins ja es movien cap a la línia, faig el bordo per sortir, i quant encara no havia sonat la senyal el Xavi ja havia traspassat per una eslora, i m’atreviria a dir però no puc di qui, que algú mes anava passat.
  De la resta ja esta tot explicat , poc vent, corrent contraria, difícil de virar etc.. un rotllo que va acabar en regata escurçada sense vent arribant de popa. Però a l’arribada es va produir una maniobra, la qual va ser comentada amb el Jordi Soler (jutge de protestes accidental i habitual) sobre com va creuar la línia al Rafel, m’explicaré. El Rafel no es devia adonar de que la regata estava escurçada (la bandera blava de la barca així ho indicava) i en lloc que enfilar directa a la línia , va anar al costat de la boia, segurament per fer el bordo i continuar, però en adonar-se que la barca donava arribades, ja era massa tard i no passava entre comitè i boia, així que va entrar per fora la línia i després , diu ell, va sortir per la línia i va tornar a entrar per la mateixa. Això sembla que no es correcta, doncs segons explica en Jordi, havia d’haver sortit per la boia per després entrar, ara si , per la línia. No se si m’he explicat, però en tot cas a la propera en parlem, reglament en ma, i en Jordi ens farà una classe magistral sobre la situació en particular, crec que es interesant doncs no es el primer cop que això passa.
  Dit això, la classificació queda, provisionalment de la següent manera, sempre a la espera de contrastar-ho consensuadament i reglament en ma.
  1- Freddy Balcells
  2- Josep Mª Masriera
  3- Javier Visiers
  I de la resta no en tinc constància exacta, ja completareu la crònica.

  Josep Mª Masriera.

 2. Poc a afegir als comentaris. Excepte que efectivament al Jurat els hi hauríem de repassar les normes de col.locació de la barca, tamany del triangle i ús de les “bocines”. Dit això, ja sabem que és ella la que mana i que pot fer el que vulgui, equivicant-se o no. En aquest sentit, he de dir, que és totalment veritat que vaig passar la línia una mica abans (se’m va parar el crono als tres minuts) i quan el Fredy em va dir que faltaven 40 segons, suposo que per una deformació masclista els 40 segons reals per a mi van ser 20 o 30 (no entraré en detalls….) i un cop més, pero no fer lio total, no vaig fer ciar el barco amb tothom darrera, sinó que em vaig obrir per la línia (que no hi era). Massa tardi pensant que la barca estava a 90º.
  PERÒ també és veritat que el Jurat (sabent-ne o no) em va donar entrada i “con la ley en la mano” hauria puntuat. Però no farem d’això un problema, i accepto l’OCS sense “rechistar”

  Tecnicalities a banda, la regata va ser complexe en tot moment, pel poc vent, per les variants d’intensitat i per la caiguda i rolada final. Quan ens acostàvem a la segona boia de cenyida el Rafa i jo, ens anavem parant i parant i patiem per si se’ns emportava el corrent sense passar la boia
  Molt bona regata del professor Visiers (que no es va deixar passar en el llarg amb moltíssima habilitat), el Fredy li va anar d’un pèl i el Rafa i Lilu en su línea
  Sobre l’arribada, ja m’ha passat en vàries ocasions, jo sempre miro la barca i me’n fio (un cop vaig mantenir el pas de boia per babord i em van desqualificar per entrar al revés…)

  crec que la qualificació segueix així :

  – Visiers
  – Vivó
  – Bernat
  – Cirera
  ?- Churchil
  DNF : Isern

  Salut

 3. Confirmar entrada dels que anem darrera, Javier Visiers, Jaume Vivó, Bernat Coll, Cirera i Carles Alberti. Això sembla una carrera de F1 on les banderes et fan guanyar allò que no ho fas al mar.

 4. No estic llens segur, però amb el reclament a la mà, l’unic que va entrar correctament seria el Fierro, en cap moment es va aixecar la bandera de canvi de recorregut, que permetria deixar les boies per estribord no?

 5. El jurat no va aixecar la bandera de canvi de recorregut, ja que no hi havia canvi de recorregut, però el que si tenia que si va fer es col•locar-se en línia amb la boia ( tant es si està a babord com a estribord) i aixecar la bandera blava que indica la arribada, amb tot això la línia s’ha de travessar entre el comitè i la boia.

 6. M’ho diuen molt sovint parlant, però es que ara vist escrit no em reconec a mi mateix com a Rafa. Sempre m’han dit Rafel.

 7. perdó, és que aquí tots portem “noms fictícis” (és per seguretat, ja se sap, un Club Reial com el Mar i Vent ha d’anar amb compte)- Lilu, Cavalango, “Chopo.”..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s