Crònica regata 14/4/2013


Regata 14 Abril 2013
Classificació

1r J.Mª.Masriera (Lilu)
2n Joan Sunyer (Sobrevent)
3r Joan Xapellí (Xescanana)
4rt Jordi Cirera (Menchu)

Desqualificats:
Toni Balcells (Tocar boia abans d’empopada)
Kris Cañas (Remar amb les mans abans de l’empopada)

DNF:
Jaume Vivó
Carles Albertí
Kiko Cañas
Toni Carmona
Albert Molins

Triangle l’han muntat més curt per vent fluix. 3,5 nusos. Garbí amb roladetes mitjornenques, temperatures altes, aigua freda i sol de justícia.
Sortida amb un petit poti-poti de resolució ràpida, tots els patrons tiren cap a 210º. Lilu des de la sortida va primer seguit pel gruix de la flota un pèl més a sotavent exceptuant Sobrevent que ho fa arran de barca però bastant més endarrerit, continuen el Churchill i en Kiko Cañas que passen línia de sortida més tard. Toni Carmona i Albert Molins s’incorporen força després.
Primer a virar cap a Arenys en Lilu segon a virar Sobrevent l’últim del gruix que segueix el Lilu, la resta va virant pa discreció, cadascu en la seva posició fent camins diferents en la mateixa direcció. Quan en Lilu vira cap a 210º per encarar la boia apura massa, Menchu ja és darrera d’ell però vira sense apurar tant, tanmateix la corrent juga fort i cap dels dos passarà la boia. Més avall sobrevent ja puja per la banda de platja i passa per estribord a el Valiente i Xescanna, els dos han de reduir molt la marxa sobretot en Xescanna que se li dispara l’airbag. La resta va arribant a la segona boia, comencen a ballar les posicions, s’inicia el llarg per aquest ordre: Lilu, T.Balcells, J.Xapelli, J.Sunyer, Valiente, Menchu, Vivó, Churcill, Kiko, (T.Carmona i Albert Molins ni els veig). Lilu després de llarg passa tercera boia seguit d’en T.Balcells i Xapellí però Valiente fa bé els deures del llarg i guanya un interior a ran de boia i passa a en J.Cirera i a J.Sunyer que s’han obert més. Segueixen la resta. En el segon llarg ja s’allunyen Lilu i T.Balcells i el grup que els segueix és en el moment de passar la boia de primera volta: Valiente, Xescanna, Sobrevent i Menchu, Vivó (Orgui), Churchill.
A la segona cenyida Lilu a triat anar cap a 210 i T.Balcells aposta per la mateixa bordada però deixant-se caure un pèl cercant els camí amb més vent. Lilu vira cap a Arenys a mitja bordada i poc després torna a virar cap a 210º el que segueixen ja ho veuen, poc abans rl Valiente tria bordada de platja i en J.Xapellí (Xescanna) i en J.Sunyer (Sobrevent) darrera d’ell posen proa cap a alta mar, J.Cirera (Menchu) segueix a en Kris per la zona de platja. Lilu continua a distancia, Xescanna i Sobrevent s’acosten al T.Balcells. Els patrons que ha decidit anar per la banda de terra vistos de lluny i amb el poc vent que hi ha semblen que se’l hagi congelat la imatge com a la TDT, això sí, sense pixels. Lilu vira per comença l’empopada segueix T.Balcells que a la boia maleïda del dia li fa un petó de comiat ajudat pel corrent, després en Xapellí vira abans d’hora i fa curt, Sobrevent ho capta i tira més enllà per virar i aconsegueix passar la boia i ja arriben Valiente i Menchu i just en aquest moment cau el vent, aquest grup queda encallat en aquesta boia mentre T.Bacells i Sobrevent marxen. Lilu encara la arribada ( que han avançat i està al mateix lloc de la sortida) i fa primer. Després en T.Balcell i en J.Sunyer (un pam més enrere) entren pregats de cenyida. Als pocs minuts entra en Xapellí. La resta de patrons ja no acaben.

Anuncis

5 thoughts on “Crònica regata 14/4/2013

 1. Ja tenim un nou cronista ,enhorabona Joan Sunyer, estàs a totes , molt bé per la crònica i per la regata que vas demostrà una vegada més el gran estratega que estàs fet..
  jo em vaig enrocar a la boia de cenyida i dale que te pego, sense poder-la passar , fent quatre repicades i pensant en la retirada, però us tinc que dir , que em vaig sentir molt satisfet de poguer acabar la regata, ens tenim que anar acostumant els vents fluixets de cara a l’estiu..
  Cal felicitar el Toni Balcells en el seu retorn, llàstima de la llepada en la última boia abans de l’empopada final,

  Diumenge més

 2. Diumenge vam poder comprovar la importància de la vela amb vents fluixos. A la primera cenyida, potser el moment amb més vent constant, el Lilu i jo varem mantenir angle i velocitat durant tota la bordada. Es cert que ell tenia l’aventatge del barlovent, però el New Menchu amb vela seminova, el va aguantar de valent.

  Deixo el track de la regata, varem arribar a 5’5 nusos!!!!

  Si no faig la cursa de Bombers ens veiem diumenge

  Salutacions!!!

  http://www.endomondo.com/workouts/176547341?country=es&lang=en&measure=metric&fb_action_ids=10200857934517625&fb_action_types=endoapp%3Atrack&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210200857934517625%22%3A173051392850192%7D&action_type_map=%7B%2210200857934517625%22%3A%22endoapp%3Atrack%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

 3. Aquesta crònica va per el Pulitzer 2013. Fantàstica !!! el que no entenc es com has pogut captar tots els grups amb aquesta mena de detalls. Felicitats.
  Res mes a afegir a tan acurada crònica. Un dia de rabiosa primavera, una mar plana i un aigua transparenta, un ventet massa fluix però que ens va fer moure, sobre tot a la primera part. Unes rolades que si no estaves a la guaita perdies molts metres que mes tard eren irrecuperables. Una corrent de garbí que feia de les seves en el passos de boia, sobre tot a la primera en que quasi tothom va tenir que repica (desprès tenies que quedar-te amb la “copla”) Un sol de justícia (ja era hora) en definitiva una carregada de piles fabulosa, imprescindible per envestir la setmana.
  Referent a la regata, important sortir be, concentració al màxim per poder aprofitar al màxim el vent, molta atenció a les rolades, sobre tot a la segona cenyida i triar be els rumbs en els llargs, traves i popes per no perdre la velocitat. Bones sensacions amb el 2890 vermell.
  Llàstima del Toni Balcells al tocar boia (només tenia que fer un 360º) molt fineta la regata del Sunyer, i en Xapellí que torna a fer pòdium. Llàstima del Cirera a la primera cenyida anàvem en paral•lel, però el seu pas per la primera boia el va enfonsar. Hem trobat a faltar a gran part de “l’ELENCO” que per diverses raons i circunstancies (bicis, calçots,Flandes i MANDRA, massa mandra) es van perdre un dia únic.
  La setmana que be, més.
  Run Run
  Josep Mª Masriera LILU-2890 vermell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s