CRÒNICA REGATA SOCIAL 5/05/2013


Garbí de força 2-3 (potser una mica més al final)
Mar plana, sol.

Paticipants 14

Dia gairebé immillorable per navegar amb patí, amb les condicions somniades de mar, vent, sol i temperatura. Potser al principi bufava més fluixet, però es navegava amb bona velocitat i alegria.
Un cop més cal agrair la generositat del Lilu, que ha muntat el triangle amb el Marc i la zodiac (que estrenava motor, això sí! Fi com una màquina de cosir!). Estrena del Marc donant la sortida. La línia estava prou ben muntada (amb un lleuger avantatge per la sortida per la barca) però era més aviat curta.
Sortida neta sense incidents i molt ordenada, com els bons. Surten molt bé (que jo hagi vist), amb el mateix pitu i corrent, el Lilu, el Remy, el Cañas, el David, jo mateix (Capicua sènior), el Visiers i una mica més a sotavent l’Oriol i el Menchu. Tots aquests, navegant en paral·lel i a tota velocitat cap a dalt, es disputaven les primeres posicions. En aquest moment de la regata es tracta d’aguantar el tipus cenyint fort per protegir-se dels que et vénen per sobrevent, perquè no et matxaquin i al mateix temps intentar desventar-los amb l’anomenada “posició segura a sotavent” o PSS (vg. Manfred Curry, Táctica de regata; molt recomenable).
Gràcies a aquesta estratègia he aconseguit que el David, que té molta velocitat, em caigués finalment a l’estela després de molta lluita. Tant el Visiers com el Cañas com el Remy aguantaven bé el tipus. Qui virarà primer? Ho ha fet l’Oriol, que queia bastant a sotavent de la flota. Però era millor aguantar fins al final. Ha anat virant tothom i jo ho he fet l’últim, excepte pel Visiers, que s’ha passat i ha perdut la bona posició que tenia.
He pogut muntar primer la boia seguit de prop del David, el Remy, el Cañas, l’Oriol i el Lilu (crec que en aquest ordre). El Visiers venia passat i ha muntat un petit pollastre perquè s’ha trobat la resta de la flota que venien amb estribord. Hi ha hagut crits i maniobres forçades però no sang ni estelles.
El primer llarg era molt obert però es corria i l’hem fet sense sorpreses; el segon era més divertit, i es podien fer bones planejades tot i que la mar era molt plana. Em sembla que l’Oriol ha guanyat alguna posició, superant el Cañas, no sé si hi ha hagut més moviments.
La segona cenyida ha començat amb la típica “cuca de llum”: tots seguint els primers, que després de muntar la boia han optat per navegar paral·lels a la platja esperant que els de darrere prenguessin la decisió de virar. El primer a fer-ho ha estat el Lilu i després el David (crec!) i el Cañas. Jo, que anava primer, el Remy i l’Oriol hem apurat fins a la línia de boies grogues. Tan a prop de platja hi havia menys vent i crec que els que han tirat amunt abans han guanyat una mica de terreny. Jo puc dir almenys que el David se m’ha acostat i això indica que ha trobat més vent. El Remy tampoc s’ha allunyat i es veia a venir una lluita maca per al segon lloc (amb perdó). El quart (Cañas) ha muntat a força més distància, seguit del Lilu i l’Oriol, crec. Però aquí hi ha hagut una de les maniobres decisives: sembla ser que el Lilu s’ha menjat la boia i ha seguit tan tranquil… Ja en parlarem!
Popa pacífica, un altre cop amb canvis en les posicions del Cañas i l’Oriol, crec, i amb el Remy que corre molt (aquest tipet que té…) però es manté tercer. Tercera cenyida amb més ventet, alguns blancalls petits i els patrons més lleugers penjats per mantenir el barco pla.
Crec que en la segona part de la flota (em sap greu no haver-los esmentat però la veritat és que no els distingia) hi ha hagut patinaires que han guanyat posicions anant per terra (Bernat Coll? Jordi-Menchu?). Els de davant ens hem marcat i més aviat hem tirat amunt buscant el vent. A l’arribada, el Lilu s’ha autodesqualificat per la menjada de boia, i el Xepellí no ha entrat però no sé ben bé què li ha passat.
Molt bona regata del David i el Remy (aquí hi ha una rivalitat molt prometedora), també molt destacable el paper del Cañas.
Gran dia, gran regata, gran fideuà a terra per alguns…

Cronista: Xavier Carrasco

Classificació:
1. Xavier Carrasco
2. David Sainz
3. Remy Rondeau
4. Cañas Jr
5. Oriol Carrasco
6. Jordi Cirera
7. Bernat Coll
8. Joan Sunyer
9. Churchill
10. Javier Visiers
Lilu DNF
Joan Xepellí DNF
Albert Molins DNF
Ibern DNF

Anuncis

3 thoughts on “CRÒNICA REGATA SOCIAL 5/05/2013

 1. Bona cronica!
  Falta la del dimecres
  Enhorabona els primers, bona feina, es veu que el David i al Remy estan afinant!
  Lo meu encare va per llarc, any perdut!, molta enveja

 2. Bona regata, bon vent i bona crònica, no es pot demanar més. Al mig de la flota els Joans, el Javaier, el Bernat i jo ens varem barellar de valent, durant tota la regata. Uns de menys a més, uns altres de més a menys. Al final varem retallar bastant al grup del Valiente-Oriol-Lilu, però sense possibilitats de enxampar-los. Una vegada més i com es pot veure al track, vaig fer una cenyida per dalt, la segona per terra i la tercera pel mig. Les línies són ben paral.leles i vol dir que el vent no va fer rolades importants.
  Quasi 10 nusos de punta en el segon llarg, donen fe de que varem gaudir molt en aquest tram.

  Fins diumenge!

  Anims Freddy

  http://www.endomondo.com/workouts/185503826?country=es&lang=en&measure=metric&fb_action_ids=10200976778888660&fb_action_types=endoapp%3Atrack&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210200976778888660%22%3A262480280565562%7D&action_type_map=%7B%2210200976778888660%22%3A%22endoapp%3Atrack%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s