Crònica regata 19/5/2013


Bon dia de regata, assolellat amb un vent de força 2 del tercer quadrant, uns 220º. Força gent a la sortida tenint en conte que molts estàveu a Pineda. El triangle una mica gran, però molt ben muntat, ben orientat al vent i amb una línia de sortida prou llarga. La regata va començar força puntual a les 12:40 i degut als participants que es van entretenir navegant i acabant de fer el trimatge de la vela. Bé alguns no se que feien. Tot plegat vàrem acabar a les 14:00, o sigui que la regata va durar 1 hora i uns 20/30 min segons l’ordre d’arribada.
Tots vàrem gaudir força per que el vent permetia navegar força be.
A la sortida en Josep Mª i en Xavier Vila es disputen l’espai per el comitè mentre en Rafel i el David intenten sortir amb velocitat per el centre de la línia. El David es veu perjudicat per un altre pati que surt incomprensiblement a babord i finalment li vira a la prova, cosa que li fa perdre totes les possibilitats que tenia a la sortida. Tot i això es va recuperar prou be i va acabar 3è. Ja sabem que una bona sortida es el 50% de la regata.
En Rafel, Xavier Vila, David, Joan i Josep Mª crec segueixen amurats a estribord i completen la primera cenyida per dalt. Un altre grup segueix per la dreta del triangle seguint la costa. En Rafel aconsegueix imposar-se i arriba a la primera boia en primer lloc, seguit molt d’a prop per el Xavier Vila.
Durant els dos llargs hi ha un intents frec a frec entre el Xavier i el Rafel. Aquest aconsegueix mantenir la posició, però al arribar a la boia 3 el Xavier aconsegueix agafar l’interior. Al arribar una mica passat deixa un espai d’ una eslora entre ell i la boia que aprofita el Rafel per entrar. Petita bronca per temes d’aigua i si la orsada del Xavier s’havia o no completat. Deixem ho aquí. No tenim testimonis, aquestes coses son difícils de precisar.
El Rafel passa un altre cop la boia primer però a la popa es despista d’avant la sorpresa dels que el segueixen i confon la boia vermella del canal amb la boia 3. Tot i arribar primer i per l’interior, la virada es molt forçada i el Xavier passa al davant.
A la darrera cenyida el Rafel guanya una mica de sobrevent i allarga una mica mes per vaig guanyant la regata al Xavier que havia virat avanç i te que tornar a vira per passar la línia.
Classificació:
Rafel Farres
Xavier Vila
David Saiz
Joan Xapelli
Josep Ma Masriera
D. Wirth
T. Gramona
J. Vivó
DNF
Javier Visiers
Canas Senior
Maria Rovira
Ramon Subirats
J. Sunyè

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s