Oriol Carrasco guanya el Trofeu Sant Pere 2013


20130701-082322.jpg

Imatge de la primera cenyida de la regata Sant Pere 2013

Mar plana

 Vent: Garbí, Bf. 2

Dia perfecte per que tothom sortís a navegar, ventet suau que permetia que la gent de tots els nivells sortís a celebrar la festa major de Canet.

Més de 20 patins van sortir puntuals per començar la regata (per desgràcia d’en Remy, que va fer tard).

La línia de sortida, mal posada, afavoria sortir per la boia, fins al punt que era casi impossible sortir a estribord. La millor sortida la fan el Visiers, el Rafel i el Lilu, que encapçalen la flota dos minuts després que comenci la regata. Amb garbí ningú s’arrisca i tothom fa el bordo per la platja. El primer en virar és el Lilu, seguit del David, que vira curt. Més tard viren el Rafel i el Visiers, passats. L’Oriol, que havia sortit molt malament, vira entre uns i altres, el Xavi Vila s’espera una mica més, i tota la flota va virant una mica passada. Quan faltava poc per arribar a la primera boia, el Visiers perd molt sobrevent juntament amb el Rafel que acaben per no poder passar la boia. Sembla que el Lilu arribarà primer a la boia, tot i repicar, però no li surt la virada, i a la segona ja passa per la popa de l’Oriol, que munta la boia en paral·lel amb en Xavi Vila. El Lilu munta tercer després del repicó, el David, el Rafel i el Visiers repiquen i munten després d’en Xapellí, que ha fet molt bona primera cenyida. Poc a poc va muntant tota la flota.

Al primer llarg l’Oriol s’escapa aprofitant la ventolina, el segueix tota la flota esperant un “despiste”,  la flota tanca triangle després d’un segon llarg molt obert sense massa canvis.

La segona cenyida sorprèn ja que tothom torna a anar per avall, sense provar sort per dalt, la flota es marca sola, sense fer treballar el primer. Tota la flota segueix la “cuca de llum” fins a la popa, on hi ha canvis en la zona mitja de la flota, el Menchu IV ha anat guanyant llocs al llarg de la regata després de no poder sortir a estribord.

La tercera cenyida és un tràmit per a la zona capdavantera, mentre que a la zona mitja de la flota el Menchu IV es col·loca en sisena posició, culminant una remuntada. El contrari que el Xapellí, que ha anat perdent llocs després d’arribar dels primers a la primera boia.

Al darrere, el Cañas s’adjudica la cullera de fusta, acabant la regata el 16è, amb alguns DNF.

En acabat, un vermut i l’entrega de la cullera de fusta tenen lloc a la platja.

Mentrestant, a Badalona la Irene Sainz es proclama subcampiona de Catalunya de patí de vela júnior, on l’acompanyen la Nadina Fradera i la Maria Sainz, que acaben 21a i 22a, respectivament.

A l’Hospital Clínic, el Freddy es recupera, i l’Oriol li dedica el Trofeu de Sant Pere.

1- O. Carrasco

2- X. Vila

3- J. Mª Masriera

4- R. Farrés

5- D. Sainz

6- J. Cirera

7- J. Visiers

8- D. Wirth

9- A. Chopo

10- J. Xapellí

11- S. Sainz

12- T. Carmona

13- J. Vivó

14- Churchill

15- J. Sunyer

16- Cañas —–à Cullera de fusta

DNF:

P. Ibern

A. Roca

J. Astals

M. Fradera

F. Gracia

Remy

Graell

Anuncis

3 thoughts on “Oriol Carrasco guanya el Trofeu Sant Pere 2013

 1. Chapeau per la crònica !!! res mes a afegir. Espero que la tanda de repicons s’acabi ja i que la partici`pació continui així.
  Enhorabona Irene !!! Oriol !!! força Freddy !!!

 2. Jo quan sigui gran vull ser com l’Oriol, fa dies que tinc la sort de navegar amb ell ( clinic a BCN ) i la veritat es que ha conseguit trobar aquell equilibri que tots busquem, als llargos traves i empopades es al·lucinant veure com et passa, si es que no t’ha passat abans, amb aquella facilitat, fa goig, pero la seva ssignatura pendent son els dies de rasca, allà de moment encara podem fer alguna cosa, tenim temps fins que agafi pes. Felicitats Oriol.

 3. Enhorabona ORIOL fas igual de bé les cròniques que les regates..
  .Aquest estiu esper.ho poder navegar amb tu per aprendre alguna coseta ja que els figures no diuen ni papa.
  Vinga Oriol endavant i cap a primera

  Felicitar a les nenes del Mar i Vent per el seus resultats i el seu entrenador personal el David que ha estat sempre al seu costat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s