Crònica Regata 7/7/2013


Xavier Oliver
Xavier Oliver

 

Mar com un plat
Vent garbi amb bornejades de 4-7 nusos.
10 regatistes

Magnífic dia per pesos super pluma, “es lo que se lleva ahora”, els navegants esperaven una pujada d’intensitat del vent però no arribava i finalment, al crit de ” barcos a l’aigua que es fa tard!!” comencen a sortir de la platja els patins.

Sortida per estribord de tota la flota, marcatges previs a la sortida tantejant el vent o el corrent, entre els mateixos de sempre, Vila, Lilu, Cirera… Oliver, que reapareixia despres de mesos en sec, i nombroses absències.

5, 4, 1 mooooccc sortida vàlida, en Lilu arran de barca, Vila i Oliver , més a sotavent en Cirera amb vent net navega tranquil fent la seva regata. La primera cenyida marca la diferència i tots triem anar mar endins, sense arriscar, en Vila s’ha quedat clavat a la sortida, pensant què cullons passa que això no tira, mentretant en Cirera dona camí i en Lilu cenyeix a rabiar fent un rumb molt bo cap a boia. Primer vira l’Skalivat, el segueix en Lilu gairebé al mateix moment, Perepops apareix entre les primeres posicions. El primer pas de boia es per Oliver, seguit de Lilu i Perepops, a la cenyida es matenen les distàncies, s’ha creat un forat entre el primer i el segon que donen un marge de tranquilitat relativa al capdavant de la cursa, al fer la trabutjada s’acosten posicions , i al segon llarg en Lilu ataca , però l’Oliver manté el tipus. Segona cenyida, un altre cop per dalt, en Lilu intenta anar per baiix, però als 100 metres desisteix i vira mar endins. Es negocia la segona cenyida amb el vent constant i petites bornejades que fan dubtar quan és millor virar i enfilar la boia, però no ho veig clar i decideixo apurar una mica més la cenyida i enfilar la boia amb garanties, la regata no es ràpida però la mar plana ajuda a que les petites ratxes es puguin aprofitar al màxim , buscant cenyir uns quants centimetres més i poc a poc guanyar barlovent. Arribem a la popa, mantenint posicions 1 i 2, però s’incorpora en Cirera a la lluita, passant a en Vila i a en Perepops, amb una bona empopada, però molt lenta, s’escurça recorregut finalitzant la regata a la boia de sortida.

 

Classificació:

 

1.- Xavier Oliver

2.- Josepo Mª Masriera

3.- Jordi Cirera

4.- Xavier Vila (Bala B )

5.- Carles Martinez ( Perepops)

6.- Joan Xapellí

7.- Bernat Coll

8.- Albert Gurri

 

DNF

9.- Toni Balacells

10.- Francesc García

11.- Joan sunyer

12.- María Rovira

13.- Anna Roca

14.- Marc Mitja

 

Anuncis

2 thoughts on “Crònica Regata 7/7/2013

  1. En dies de poc vent i mar super plana, resulta molt divertit portar una velocitat i un angle de cenyida decents, i sobre tot està molt al tanto de les bornajades, si t’agafa distret o massa als límits del triangle, estas llest !!!! Va ser molt divertida, tot i que la desició d’escurçar (mea culpa !! ajudat de fortes pressions de la reraguarda) no va ser la mes correcta, ja que l’última cenyida hagues estat la mes divertida, doncs el vent va pujar unes décimetes.
    Esperem que el proper diumenge “tota” la flota estigui al complert i amb “mono”, cal entrenar per “Trufeio del Mar i Vent” que ja està al caure.
    Salut i run run.

  2. Divertida regata en la que curiosament no vaig cenyir especialment bé, però el Menchu caminava a bona velocitat. Als llargos vaig recfuperar unes bones posicions i era d’aquells dies que es tenía que buscar les zones amb més pressió de vent…
    Run run.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s