Crònica Regata 28/7/2013


Lilu

Abans de començar la crònica cal fer menció del desplaçament massiu dels nostres regatistes, el passat dissabte 27, a la Regata de Festa Major del Club Nàutic Sant Pol. La regata va anar molt be, amb un vent d’entre Xaloc i Llevant amb algunes bornejades i una onada llarga de mar de fons on havia que estar a la guaita, aprofitar les surfejades i evitar els desplaçaments laterals que et feien perdre barlovent. La regata la va guanyar la bi-campiona de Catalunya i actual campiona del 2013 Anna Pujol, en segon lloc en Josep Mª Masriera del Mar i Vent, completant el podi en Xavier Carrasco del Nàutic Sant Pol. El nostres regatistes van quedar amb molt bon lloc, destacant el primer pas per la boia de cenyida de l’Alex Chopo, el cinquè lloc d’en David Sainz i el bon paper de tota la resta. En acabar dinar pica-pica i repartiment de premis. La nota negre va ser la tornada després del dinar, sense vent, amb molta onada i un sol de justícia, quasi dues hores, els 4 valents recordarem aquestes dues milles i estcaitx molts anys.
Sort que a la nit, una bona taula, bons aliments, bon beure i millors amics, va fer que alguns dels participants recuperéssim forces per la regata social del dia següent.
Diumenge va despertar sense vent i encara amb una bona mar de fons que feia pensar que no sortiríem, però cap al mig dia va començar un garbí aponentat que obligava fins i tot a rellingar i aplanar veles i a moure el pal enrere. (Vila no n’encertes ni una !!!)
En els moments previs a la sortida va girar mes cap a garbí i va deixar la línia orientada cap a ponent, fet pel que la sortida era molt arrambat a la barca o hi haurien dificultats per passar- la . En Lilu amb el seu 3056, que cada dia va mes fi surt el primer i tira cap endins donant velocitat mes que cenyint a rabiar, el segueixen l’Escalivat del Xavi Oliver i el David Sainz que opten per guanyar barlovent però sense tanta velocitat. El Kris Canyas tira pel bordo de terra després del bordades corresponents ens trobem a la boia amb el Kris, per tant tots dos eren bons. En Josep Mª va virar molt justet sota la boia per no tenir que tallar la proa del Kris i perdre uns metres, massa just perquè amb la popa fa fregar tot just la balisa (tindríem que posar un pes a sota per mantenir-les dretes com a ciris)
En el llarg la velocitat era molt bona i va quedar el grup de quatre format amb el Lilu el Kris el David i el Xavi, i per darrera no molt distanciats la resta de la flota que es mantenia compacta, en el traves en Lilu agafa avantatge i els perseguidors intercanvien posicions, Oliver-Sainz-Kris. Bordo per terra aprofitant l’avantatge i sobrevent decideixo fer el 360º (ja se que el tenia que haver fet abans) i passo al quart lloc, així que tornem-hi, ells van per dalt i jo allargo per terra i en la boia ja passo segon per darrera del David que es el nou líder i seguit per l’Oliver i el Kris en aquest ordre. L’empopada tots amb un mocador, el David l’Oliver i en Kris per dalt i jo una mica mes a terra amb paral·lel. i al arribar a la boia, tots enganxats, torno a recuperar per l’interior la primera posició seguit del David, l’Oliver i el Kris. En David es fot la “pitxa un lio” i queda quasi aproat perdent posicions, per tant canvia de bordada i s’en va cap amunt ja que la persecució, rarament te bons finals. Ela altres tres allarguem per terra fins davant del Club i emprenem la pujada en Lilu encara va davant però s’adona que l’Oliver fa molt bona proa per tant no tardarà gaire en posar-se a la seva proa, i ja se sap , qui te algú a darrera no gira quan vol !!! així que opto per guanyar metres i perdre barlovent. La tensió va augmentant, mentre el David ja baixà cap a l’arribada. En Llilu amb un ull pendent de l’angle suficient per creuar la línia tot just sobre la barca i amb l’altre ull pendent de que l’Skalivat no vires abans d’hora (tot i que no hagués passat) Virada d’el 3056 (encara no te nom) l’Oliver continua pujant i l’hi demana estribord i un cop l’hi ha tallat la proa vira, però ja era tard ja que en Lilu ja portava l’aceleració i l’angle suficient per recuperar els metres perduts a la cenyida i arribar abans, mentre en David es desesperava i tenia que repicar per poder passar en tercera posició, el Kris finalment entre en el quart lloc seguit del Xapellí i en Vivó (atenta la companyia) i la resta de la flota.
Ens ho hem passat molt i molt be, junts, ràpids, marcant-nos i entrant amb quasi foto finish sense saber metres abans qui s’emportaria el gat a l’aigua.
El cap de setmana que be, Festa Grossa; IV Trofeu Mar i Vent. Espero una participació massiva dels patinaires locals.
Josep Mª Masriera LILU soci nº 5

Classificació:

1.- Josep Mª Masriera

2.- Xavier Oliver

3.- David Sainz

4.- Kris Cañas

5.- Joan Xapellí

6.- Jaume Vivó

7.- Sergi Sainz

8.- Robert

9.- Francesc Garcia

10.- Xavier Miracle

11.- Pere Ibern

Anuncis

One thought on “Crònica Regata 28/7/2013

  1. Enhorabona al 3056, al Olive, al Cañas i al Sainz tot i que amb el reglament a la mà el 3056 estaria desqualificat, per no fer el 360 el mes viat possible i dintre del tram (llarg), en qualsevol cas fer un 360 i guanya es insolit!

    Molt be tambe Xapelli, Vivo, etc

    El Josep Maria encare pot pujar a primera anant al Campionat d’España a Murcia. Anims JM!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s