Crònica regata 22/9/2013


travessa Carrasco i Formiguera 133

 

Vent: 6-8 nusos

Direcció: 160-190º

Mar plana, temperatura 27 ºC

Darrer dia de l’estiu 2013, despedim la temporada estiuenca amb una regata social que ha sigut divertida i entretinguda, tot i que el balissador ha fet via modificant a darrera hora degut al camvi de vent la posició d’una boia,hem fet el que hem pogut amb les condicions de mar i vent existents, amb un corrent de garbí que ha fet de les seves dificultant  un bon pas de boies.

A la sortida  14 patinaires esperàven  el senyal, aquest cop la linea estava clarament afavorida a babord però els patinaires no volien arriscar i tota la flota ha sortit per estribord, excepte Skalivat que ha provat sort per boia, però un entrebanc a la sortida, la pèrdua del rellotge ha fet que no controles be el temps per la sortida, i per mitja eslora ha sortit abans d’hora, per tant com que no ha fet l’autopenalització ha quedat desqualificat. La resta de flota liderada pel incombustible Lilu ha montat totes les boies en un grup compacte i amb alternatives d’atacs per les bornejades constants que obligaven a estar molt atents i no baixar la guàrdia en cap moment. L’Skalivat, desconeixent la penalització ha fet la regata sencera en primera posició fins el final, tot i que els atacs d’en Lilu, en Vila, Farres i David feien que la lluita al capdevant fos intensa.

Finalment la  linea d’arrivada ha estat montada al darrer moment i també sense seguir el protocol doncs no estava ben orientada fet que ha afavorit a alguns patinaires més que altres, caldrà estar alerta per que no torni a passar en properes regates.

Cal esmentar la bona actuació d’en Sergi Sainz, que ha fet un molt bon paper just darrera del seu germà,  alerta  David que el Sergi va millorant molt i molt, felicitats!!

Una bon comiat de l’estiu que dona pas a la millor época per regatejar, la tardor!!

La Classificació FInal:

 

1.- Josep Mª Masriera

2.- Rafel Farres

3.- Xavier Vila

4.- David Sainz

5.- Sergi Sainz

6.- Joan Xapellí

7.- Kris Cañas

8.- Bernat Coll

9.- Joan Astals
9.1 – Carles Albertí

10.- Xavier Oliver (OCS)
Dnf’s:
——————————
11.- Remy Rondeau

12.- Joan Sunyer

13.- Kiko Cañas

14.- Masep

Anuncis

One thought on “Crònica regata 22/9/2013

 1. No gaire a dir desprès de la crònica del Xavi.
  Voldria disculpar en part al abalisador per el “camp de patates” En primera instancia bufava un llevant fluix, tal i com deien les previsions, però amb certa tendència a girar cap a mig jorn, i així es planta el triangle, mes aviat curt, ja que no pintava massa vent. Al cap d’una estona rolada a mig jorn, i canvi de posició de les boies, la gent ja esta donant voltes per la boia de sortida. Nova rolada i el vent apunta a garbí, amb lo qual la primera boia ens be a rumb directa, cosa que no queda gaire be. Com que ja era tard i tots érem a l’aigua i moure totes les boies portaria el seu temps, amb el perill de les desercions habituals amb aquests casos, “ordeno i mando“ al abalisador que mogui nomes una boia i desplaci la sortida cap l’altre extrem del triangle, que era el mes senzill i ràpid, encara que no estigues marcat amb tiralínies. Es tenia que haver mogut la boia del llarg, que es va fer curt, amb lo qual el través també hagués estat mes ràpid.
  La línia de sortida es cert que estava massa tancada, això s’ha de millorar, i la d’arribada també massa tancada, afavorint clarament als que venien del bordo de fora. S’ha de millorar, com també s’ha de millorar el tema de protestes. Amb el cas d’en Xavi Oliver el fora línia estava molt clar, i els que corríem per allí, amb crits indeterminats ho vàrem “denunciar” però el jutge amb la senyal acústica podia haver oficialitzat aquell fora línia, i el afectat pren la decisió de continuar o tornar a fer la sortida. La “protesta del Sunyer al Vila, es tenia que fer a l’aigua i després ratificar-la a terra, i a falta de jutge de protestes, el consell de vells i o savis decidirà.
  Proposo una reunió de patrons, abans d’anar a l’aigua i amb presencia del jutge per deixar clares totes aquestes actuacions.
  Dit això i al marge d’aquestes petites incidències, ens ho van passar d’allò mes be. La sortida era per la boia i l’skalivat es va passar de frenada (dos pobles) jo surto arran de boia després de córrer la línia i cridar “fora linieaaaa” i el grup surt mes arran de barca. La primera boia la passa el Xavi Oliver i darrera en Lilu amb el Rafel enganxat, el Sainz, el Vila i la resta, que no estava jo per mirar massa enrrera.
  El llarg es fa curt i es mantenen posicions al davant i en el través en mantenen, però en Rafel ha virat molt arrambat a la darrera boia, i encara que tercer, navega a sobrevent d’en Lilu que conserva la “segona” posició. En Xavi vira i en Rafel també, massa d’hora penso jo !! i continuo allargant el bordo uns 100 metres mes. Premi, l’Oliver i en Rafel arriben molt forçats a la boia, la meva distancia amb en Rafel ha augmentat i ja tinc en Xavi a tocar. A la popa ens parlem, cares serioses, però l’skalivat arrenca amb la ratxa i torna a prendre uns metres que conservarà fins l’arribada. En la darrera cenyida en Rafel es despenja una mica i creuem la línia el Xavi en Josep Mª i en Rafel per aquest ordre. Mes endarrere en David que tenia el quart lloc assegurat, bada incomprensiblement, i en Xavi Vila que venia per dalt, l’hi guanya la posició a la mateixa línia. En Sergi, que ha fet una magnifica regata i progressa molt adequadament, entra per darrera del seu germà, en Joan Xapellí el segueix i darrera seu en Kris, en Bernat i en Joan Astals, que he vist que no sortia a la classificació, per davant d’en Churchil. No han entrat en Sunyer (polèmica) en Remy en Kiko Cañas i en Manel Gallardo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s