Crònica especial des de dues òptiques diferents de la regata 13/10/2013 Oriol Carrasco – “ha nascut un “monstru” … “


oriol

Mar plana, bona tempertaura, sol de tardor…

Vent de llevant, força 2 Bf. amb bornejades.

Sortida ben posada, la majoria de la flota es col·loca per sortir per barca, com de costum, els dos primeres aguanten a la boia, l’Oriol, que s’aguantava a mitja línia decideix córrer la línia i buscar que la flota li caigui a l’estela després de sortir, tot i veure que l’Oliver enfila cap a la barca.

Només sortir els que havien optat per la barca viren, Per amunt, van al davant l’Ariadna.  Continuen per avall Wirth,  Perepops,Oliver,  Coll, Vila i Oriol. Wirth i Perepops viren amunt, el Perepops havia caigut a l’estela de l’Oriol, però ha estat a punt de planxar-lo, fet que hagués canviat tota la regata, els cinc primers minuts després de la sortida són determinants de tot el que passarà. Més tard viren en Coll, el Vila, i el Rafel, que els seguia més a sobrevent, amb una molt bona proa. L’Oriol decideix allargar per avall abans que seguir cap amunt Vila i Rafel. Quan vira cap amunt, decideix fer córrer el patí al màxim, sacrificant una mica d’angle i tot, per allà on és es corre molt més que per  l’altra banda del camp i que  aprofita això per virar a la proa de la flota, a la boia. A dalt, l’Oriol pot muntar primer, darrere seu munten el Vila,en Rafel  l’Oliver,  i l’Ariadna, seguits d’ aprop per el Coll i el Perepops, que han tingut un conflicte abans d’arribar a la boia, quan el Perepops anava a buscar la part esquerra del camp, sense arribar a la boia i s’ha creuat amb el Coll a babord (ja ens ho explicaran).

Els dos llargs no tenen gaire història, fer córrer el patí. El Vila s’apropa molt a l’Oriol, sobretot en el segon llarg, aqui es produeixen canvis de classificació, doncs l’Ariadna i en Perepops passen a l’Oliver.

Comença la segona cenyida, i de moment tothom tira per amunt. Poc a poc, es va fent millor proa cap amunt. Això es nota, sobretot a la meitat de la flota, on hi ha el Menchu, que no ha sortit molt bé, el Rafel l’ha planxat només sortir deixant-lo despenjat per tota la regata. A mitja flota, i remuntant hi ha en Remy, que ha fet tard a la sortida, per voler baixar el patí al Capicua sènior, que també ha fet tard i ha decidit no fer la regata i fer d’observador. Aquesta petita bornejada fa que l’Oriol i el Vila, que havien virat primer no passin la boia, també és cert que han vira curt. L’Oriol fa un petit repicó i munta primer, el Vila, però perd dues posicions en la repicada, el passen l’Oliver i el Rafel, l’Ariadna els segueix una mica passada. A la popa, seguint la teoria tot tiren mes o menys per avall, el Rafel perd la seva posició i cau cinquè.

La tercera cenyida també afavoreix anar per amunt. El Rafel prova d’anar per avall i intentar avançar als de davant, tots per amunt, però no passa a ningú. L’Oriol acaba la regata. Darrere seu acaben l’Oliver, el Vila i l’Ariadna, el Vila avança a l’Ariadna que ha repicat, a la línia d’arribada. Més tard arriba la resta de la flota, una mica separada d’aquest grup del davant.

Oriol Carrasco

Crònica des de posicions no capdavanteres:

El dia feia molt bona pinta, amb un llevantet força 2-3 que animava al personal a sortir a regatejar. Fins a 15 patinaires a la línia de sortida.  El triangle muntat bastant d’hora i relativament curt pel vent que feia. El procediment de sortida es fa amb rapidesa i el Remy arriba a línia amb cert retard, sembla que el Xavi Carrasco ja no té opció a fer la regata.

Sortida neta però en el meu cas bastant mal executada. Em vaig col.locar amb temps i a sobrevent de la flota, per a surtir per la barca, i poder virar sense estar pendent de ningú. El problema va ser  que el Rafel s’em va colar en el últim minut (la veritat és que s’ha de ser una mica més pua i orsar quan el veus venir, per no permetre l’acció) el resultat va ser que el Farres, per evitar el fora línia es va quedar parat uns segons abans de la pitada. Total, tota la flota surt amb velocitat i jo parat i desventat. Comencem malament!!. Pràcticament tothom tria el bordo per terra, menys el David Wirth i jo, que enfilem cap a dintre buscant més pressió i vent més net. El Joan Sunyer també surt regulin, però manté el bordo per terra i li dona bastants bons resultats.

Com que les desgràcies mai venen soles, vet aquí que quan arribo a lo que considero la “lay line” viro per enfilar boia. Veig un patí amb el que porto rumb de colisió, però ell va amurat a babord. Es el Churchill, em veu però no afluixa, crido estribord, però és massa tard, haig de parar el meu barco o el forado. Paro, i llavors para ell…. Noooooo tira, tira….el crido!!! Per sort em va parar amb el peu quan ja estàvem quasi parats.  Evidentment amb aquest incident, i que vaig virar curt  el repicó va ser obligat per arribar a la primera boia.

Mentre l´Oriolet es barallava amb el Vila i l’Oliver al cap de la cursa, les posicions al darrere no variaven gaire, encara que el Remy ja començava a ensenyar la poteta als llargos. Ara no recordo si va ser a la primera o a la segona cenyida, però el Bernat  i el Perepops van tenir un babord-estribord similar al Menchu – Churchill, amb el consegüent cabreig del Perepops.

A la popa el Menchu va aconseguir avançar al Sunyer, amb el que va anar molt igualat tota la regata, i el Bernat. Es desconeix el motiu, però es va retirar el Cañas abans de acabar la popa. El Remy ja estava darrere apretant.

S’ha de dir que el llevant va caure clarament al llarg de la regata (1ª cenyida: 6.4 nusos, als llargos estavem per sota de 6 nusos., 2ªcenyida: 5 nusos. Popa: 2,7 nusos. i 3ª cenyida: 4 nusos caient  a 2-3 al final) Aquestes dades són totes velocitat del barco.

A la última cenyida es va donar una circumstància bastant curiosa. Davant anaven el Xapelli i el Dani W.  Darerre,  el Remy. A mida que anavan pujant  els dos primers queien a sotavent com si hagués rolat el vent, queien molt… però el més espectacular és que per contra, el Remy orsava contra natura i aconseguía guanyar sobrevent d’una manera bastant poc habitual.

Una vegada  fem  la virada, ja només teníem que arribar a  la línia. El Xapellí em va fer una bona passada per sobrevent amb millor angle que Menchu que cenyia a rabiar. I per acabar les desgràcies el Remy va buscar l’encreuament amb preferència  i ho va trobar. Menchu va intentar punxar la línia orsant a sac però es va quedar curt i va entrar Remy davant.

Darrere també i ha regata!!!

Jordi Cirera

1-    Oriol Carrasco

2-    Xavier Oliver

3-    Xavier Vila

4-    Ariadna Farrés

5-    Rafel Farrés

6-    Carles – Perepops

7-    Dani Wirth

8-    Joan Xapellí

9-    Remy

10- Jordi Cirera

11- J. Sunyer

12- Bernal Coll

13- Churchill

DNF:

Kris Cañas

J. Flotats

(Capicua sr.)

Anuncis

4 thoughts on “Crònica especial des de dues òptiques diferents de la regata 13/10/2013 Oriol Carrasco – “ha nascut un “monstru” … “

 1. Doble cronica, felicitats als dos cronistes i a tots els participants. Mirant la classificació m’he adonat que realment començem a tenir un nivell, estic convencut que si hagues participat i hagues tingut un dia fluix ( no dolent) hagues quedat ultim. Aixo comença a estar interessant. Per el dissabte mes i paella.

 2. Quina enveja mes gran !!!!!
  estic desitjan que arrivi el disabte per “infiltrarme” per entre mig.
  Magnifica crònica’s !!

 3. La foto està triada amb mala llet !!!!
  Amb aquesta cara d’angelet encara fot mes quan momès l’hi veus la popa !!!
  Actualitzeu la foto ja !!!!

 4. Bon diumenge de regata i molt més quan ja tenim a tant bons navegants entre nosaltres i dissabte que ja i serem tots, pot ser l’hòstia.
  De la zona del derrera de la regata dir.vos que tan podies quedar per el mig o l’últim, ja que per la zona del galliner estem tots en un puny amb moltes ganes de millorar.
  Felicitats Oriol fins dissabte, que tots vindran amb l’espasa afilada
  Bona setmana a tots

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s