Jordi Cirera guanya la regata social 20/10/2013 Club Mar i Vent Canet


Imagen

 

Diumenge 20/10/2013  La regata del dia després del Trofeu Masriera.

 

Dia assolellat perfecte per a la navegació, 7-8 nusos de garbí (aponentat al inici), 225º. Mar plana.

No se sap si va ser pels efectes dels Magnum del Javier Visiers o dels whiskis de sobretaula, però el cert és que a les 12 del migdia  només hi havia 6  patinaires al Mar i Vent.  Però, com bé sabeu, sis patinaries són més que suficients per fer una bona regata…

El triangle ben muntat i una mica més llarg del que és habitual. En un plis tots el regatistes estaven preparats pel procediment de sortida: Xavi Vila, Rafa Farres, Joan Xapellí, Carlus Albeti, Bernat Coll i Jordi Cirera.

Sortida neta amurats a estribord i tots bastant junts, el Joan Xapellí, més a sobrevent, surt amb molta velocitat i es col·loca al davant de la cursa. El Xavi Vila i el Rafel una mica més a sotavent, però també amb molta velocitat. El Bernat sembla que té problemes per no tocar la barca i surt més endarrerit. Els patins naveguen molt junts i el Xavi Vila orsa i crida sotavent al Menchu. Aquest no s’ho pensa dues vegades i decideix virar i provar bordada per terra. És l’únic que ho fa, tota la flota enfila per dalt. Els tres primers, Joan, Rafel, i Xavi van molt junts i arriben a la boia de cenyida pràcticament a la vegada que Menchu, que ha hagut de fer una virada de més, però per contra, ell passarà directe i els altres hauran de virar passada la boia.

Comença el llargo i es mantenen les posicions, el Joan domina davant, després el Xavi Vila, el Rafel i tot seguit el Jordi. La veritat és que ara dubto de les posicions del segon i tercer durant els llargos, però el que és segur es que el Joan tanca el triangle primer i decideix fer la segona cenyida per dalt. També és clar que el Vila i el Rafel decideixen fer-la per terra. El Churchil i el Bernat han perdut comba i s’han quedat més endarrerits. Així doncs, Joan i Cirera per mar i Xavi i Rafel per terra.

El problema de fer la cenyida per terra és que no donava espai per arribar en una virada a boia i per força havies de virar abans d’hora (si no volies acabar a la platja, és clar).

El Joan es va passar uns quants pobles pujant i el Menchu, que va virar més curt, també va arribar a boia. Pel mig, el Rafel i el Xavi  van arribar a boia per col·locarse entre el Xapellí, primer en passar, i el Menchu.

Comença la popa amb els quatre patins força junts. A meitat de tram el Xavi Vila opta per orsar i buscar un rumb menys directe però més ràpid.  El Joan i el Rafel ( 1r i 2n) en aquell moment es van barallant per arribar ben col·locats a la boia. El Cirera s’ho mira des de darrere però de molt a prop. En una molt bona maniobra del Xavi, trabuja ràpidament des de dalt i passa la boia primer per davant del altres dos…

Comença la cenyida definitiva, Xavi Vila, Rafa Farres i Joan Xapellí, tornen a triar el bordo per terra, Menchu tria el bordo per mar. La idea del Menchu és arribar fins a la lay line, per entrar a la línia amb una sola virada. Els que han triat la bordada per terra no podran fer això i hauran de virar abans.

El bordo per mar sembla afavorit perquè hi ha algo més de pressió a dalt. El Menchu,  malgrat començar la bordada 4t, en el creuament es va trobant als tres regatistes, als quals ha de cedir el pas ja que van amurats a estribord.  Així i tot, porta rumb directe a línia, molt just però podria entrar…

Les posicions dels de sobrevent són Rafa Farres, Xavi Vila i Joan Xapellí, s’han marcat entre ells i no han pensat en el Cirera. Naveguen amb molta velocitat i millor angle, però van per darrera…

En els últims metres abans de la línia, una petita rolada fa caure al Menchu que no podrà entrar directe, haurà de repicar…però els hi porta un cert avantatge… això serà de foto finish!!!!

Finalment en Menchu vira amb velocitat i punxa la línia d’arribada primer.

 

 

 

1r Jordi Cirera

2n Rafa Farres

3r Xavi Vila

4t Joan Xapellí

5è Carlus Albeti

6è Bernat Coll

 

 

Anuncis

3 thoughts on “Jordi Cirera guanya la regata social 20/10/2013 Club Mar i Vent Canet

 1. Regata molt divertida i ràpida amb un ventet de conya com molt bé diu el cronista Jordi,,, que ens va repassar els tres en l’última cenyida, casum l’olle,,, tonto de mi per volgué marcar al Xavier Vila i no haver anat per dalt amb el Jordi ,, el que va passar és que no mho podia creure que aguantes quasi quatre passos de boies al davant .
  L’arribada molt renyida, ja que un principi semblava que havia entrat el Rafel, però va ser el Jordi Cirera donant.nos un repàs en l’última cenyida. Estic content, ja que vàrem entrar el quatre quasi junts.
  La setmana que bé faig pòdium je, je

 2. Hola a tots,
  Aprofito aquesta tribuna per donar les gràcies a tots els que van contribuir perquè la diada de dissabte resultes ser tot un èxit. Gràcies a la junta per voler tirar endavant aquesta iniciativa, gràcies al Remy la Conxi i tots els ajudants de cuina que van elaborar l’àpat, gràcies al Javier que ens va obsequiar amb la beguda, magnifica per cert, i sobre tot gràcies a tots els participants a la regata, molt nombrosa, a pesar de que alguns no s’estilen massa a participar-hi sovint, vaig trobar amb la seva presencia una prova d’amistat i respecta que va fer que tot encara fos mes vistos i entranyable.
  Com diuen els castellans “no estan tots els que son, però son tots els que estan” però també diuen que “es de buen nacido ser agradecido”
  Moltes gràcies a companys !!!!!!!

 3. Facilitats Jordi !!!!!
  No es pot dir que l’elenc no fos de categoria !!!
  Felicitats Joan !!! quan ho he llegit, m’he imaginat la pressió que et devia suposar portar al darrera a aquestes “feres” Això que t’ha passat a última hora, també forma part del guió i sovint quan a la platja estàs endreçant el patí, una veu interior el va repetint: “no tenies que haver fet allò” “perquè has tingut que fer això” ta be que anaves, ho tenies a tocar…..
  Això també forma part del joc, però per poder-te lamentar has de haver estat allà davant Joan, i això ara no es gens fàcil, per tant la teva regata va ser tot un mèrit.
  La setmana que be mes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s