Crònica regata 27/10/2013 Lilu come back…


20131029-203726.jpg

En Lilu recollint trofeus arreu on va, mar i muntanya!!

 

 

Un dia espectacular, per estar a les dates que estem, qui ho diria que a 27 d’octubre la gent estaria a la platja en calça curta i suant la cansalada.

Vent aponentat al mig dia, la nit abans haviem canviat l’hora, i mar de fondo amb onades fortes que un cop a dins ja no representaven cap trasbals. A mesura que s’acostava l’hora de començar anava garbinejant. Triangle ben muntat i llarg, la línia de sortida mes aviat curta, en canvi la d’arribada excessivament llarga. Sortida anul·lada, masses patins fora línia, el mariner es va apuntar els números, així doncs compte en la segona !!!

A la segona molta gent sortint per la barca, el vent fa la primera rolada i gira mes cap a garbí, la línia es fa encara més petita al perdre l’angle correcta, jo opto per córrer la línia fent proa a la boia deixant córrer el rellotge i surto amb velocitat, però a sotavent de la resta. Al pocs metres detecto una altre rolada més a Garbí i decideixo anar per terra, tot travessant la flota que puja, encara que a dalt i ha més vent. Comencen a girar uns quants mes i al cap d’una estona, els de més amunt també canvien de bordo. Al davant ens trobem el David que ens porta uns metres de sobrevent el Rafel a la mateixa alçada però molt mes a sotavent i entre mig de tots dos uns metres per darrera un servidor.

Nova rolada, aquest cop cap a ponent, jo viro primer i cenyint al màxim veig que porto rumb a la boia, ja m’he emparellat amb el David encara que em porta sobrevent i cenyeix mes tranquil el Rafel també ha virat i encara que també em porta sobrevent ja l’hi vaig per davant, però al últims metres abans de virar torna a caure cap a garbí i ja veig que no passaré per un metre !!! Repicó, passa en David, passa en Rafel i darrera passo jo renegant com un carreter. En Jordi Cirera, en Xavi Vila, l’Oriol i algú mes que no reconec ja venen disparats al meu darrera. Llarg ràpid, el David va molt per fora i en Rafel i jo mes per mig, en Jordi ha recuperat molts metres i en Xavi i l’Oriol el segueixen de prop. Com que la boia garrejava a causa del vent i sobre tot perquè era molt enfora, el mariner decideix plantar-se de boia, dret i fent senyals acústiques indica a la flota que s’ha de virar per allí. La maniobra afavoreix al Rafel que quasi es troba a zodíac a sobre, en David que anava al davant però massa endins, te que tirar cap a terra per vira, i jo que anava mé enrere, puc rectificar sense dificultat i fer una virada neta que em serveix per posar-me segon. La baixada al través ràpida i amb el Rafel mantenim posicions encara que l’hi escurço l’avantatge tots dos agafem bordo per terra, però aprofitant que en Rafel anava molt concentrat en el marcatge l’hi viro per sorpresa i apunto proa a l’horitzó, al adonar-se vira uns segons mes tard, però avui el meu patí cenyia i corria de valent i tot sol, després d’una magnífica cenyida, munto en solitari per començar la popa. El Vila també ha passat al Rafel i el David en Jordi l’Oriol han quedat massa despenjats per disputar l’arribada malgrat les rolades constants.

L’última cenyida tiro per dalt perseguit pel Vila i sense treure-l’hi l’ull de sobre enfilo cap a la línia d’arribada cridant Despertaferro !!! mes feliç que un….. després de tants homenatges ( el divendres a la nit vaig rebre un distinció de l’Ajuntament per la feina de tots aquest anys) tenia que demostrar-me a mi mateix que estava viu !!! i que els homenatges no eren a títol pòstum !!!
Darrera entra el Vila seguit del rafel Farres i un sorprenent Joan Sunyer que va enfilar per baix i va aprofitar la darrera rolada que el va portar en safata de baix a dalt per la via directa. Darrera d’en Joan va entrar en David Sainz que encara es lamenta de com se l’hi va escapar una mica de les mans la regata, darrera d’ell l’Oriol que no anava massa còmode amb tant de vent seguit del Cirera que encara no se com va perdre tantes posicions, també que anava al començament !!

De la resta no ho recordo per tant millor mirar la classificació i esperar les rèpliques.

A destacar l’incident a la sortida del Cirera amb el Sergi Sainz amb forat inclòs en el patí d’en Sergi. La retirada d’en Xapellí per un incident en el començament de la primera cenyida, segons ell “cables creuats” i cap a la dutxa, i la bolcada d’en Robert Soler amb xocolatera inclosa.

Molt divertit !!! un plaer navegar a la tardor. La semana que be tenim tres dies !!!!
Regata divendres i diumenge ? trofeu panellet ? o ke ase ?

1- J.Mª Masriera (Lilu)
2- X.Vila
3- 3 Rafel Farres
4- Joan Sunyer
5- David Sainz
6- Oriol Carrasco
7- Jordi Cirera
8- Bernat Coll
9- Jaume Vivo
DNF
Joan Xapellí
Sergi Sainz
Rober Soler
Joan Astals
Kiku Cañas

Anuncis

One thought on “Crònica regata 27/10/2013 Lilu come back…

  1. Felicitats Lilu, per la crònica i per la victòria. Regata molt disputada amb condicions de vent fort i amb moltes alternatives. Moltes rolades que no sempre vaig interpretar correctament. Especialment la de la última cenyida que em va costar dues posicions a la general.
    El forat del Sergi el cubrirà la meva assegurança. Regata divendres? estaria be, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s