Crònica regata 26/1/2014


REGATA DEL NO VENT
Migjorn, Garbí, Llevant, Garbí, Ponent. 0/3 nussos

Crònica de quasi regata del 26 de gener 2014

Dia fantàstic amb sol i bon ambient. El vent… un detall sense importància !
Tots vestits i alguns ja a l’aigua (tres setmanes sense navegar són “intolerables” com diria l’ex-Pezident). Moltes ganes de sortir, amb clara inconsciència i percepció errònia de la realitat (diuen que les al.lucinacions són freqüents en els marinos experts)
A l’aigua ens moviem, no estava malament del tot. Es posa el triangle com si fes garbí i es dona la sortida. Els barcos apilotonats a la barca, el vent cau a zero. El Carrasco pare ben plantat arran de barca, fent “barrera” des de feia 2 minuts fa que tinguem problemes tots els, en teoria, “cunyeros” però, clar, què podiem fer. Alguns, aguanten a barlovent del Capicua com poden, altres, Bala Blava entre ells prefereixen cedir pas i intenten moure’s cap a sotavent, molt complicat sense vent.
Sortida, tots cap amunt, amurats a estribord. Capicua al davant, bona sortida del David. Bé, tots no, perquè el Rafael i el Vila es queden tirats a la línia desventats (o dessolats, perquè vent no en feia i sol sí). Estàvem tan dessolats que no passàvem ni la boia. El Vila (avui sense pressa) amb la vela morta, amb un cop de cul, vira el barco i comença a moure’s amurat a babord (por hacer algo), i el Farrés pare el segueix. Passats 4 minuts, el Fierro i el Bala Blava creuàven la línia de sortida
El “pilotó” tampoc estàven gaire més lluny cap amunt, però feia goig veure’ls. No sentia el que deien, però per la pinta que els hi feien les veles (quietes, quietes) ho puc imaginar
Total, que el Farrés es cansa d’anar per abaix i tira cap amunt un altre cop.
El Vila continua per abaix tot pensant, o todo o nada. i de moment, nada. Continuarem per aquí aviam què passa. Mentrestant el vent indefinit anava fent bornejades a banda i banda, no massa grans. Els d’adalt anaven fent, el d’abaix també
Viren els d’adalt (sense pressa…) amb el 393 destacat i el d’abaix pensa, millor que provem de creuar-nos aviam si rola bé i també vira. I efectivament, el que puja ho fa força depressa i els que baixen no, i ademés molt oberts. Ha funcionat !
Mentres tant la flota va perdent la fe i la paciència i poc a poc es va retirant tothom. Tothom menys l’Oriol Carrasco, el David Sainz i el Xavi V.
Ens ajuntem tots i continuem amurats a babord amb la boia al seu lloc no massa lluny, però amb zero vent, quieta, quieta. El vent comença a rolar, i ens trobem d’empopada, lenta però segura, ens anem momvent moooolt a poc a poc. De l’empopada, al través i agafem velocitat !!
L’Oriol es despenja del grup capdavanter (potser perquè veia que no suportaria la velocitat) i torna a terra sota els crits de traidor, traidor !
La barca es situa, posa la bandera blava. Hi haurà arribada !. El vent torna a posar-se a 160/180º i els patins es mouen en el llac de Canet. Entrem el Vila per la boia i el David per la barca. Dues bocines i xim pum !
Tornada a terra trista, amb la flota ara sí, “dessolada” per haver-se mullat i navegat tan poc
Tranquils, no es pot tenir tot. Us ho deia que haviem de ser poc exigents amb l’entorn.
Ja ho diu un proverbi xinès: Qui poc espela, semple està content !!
La setmana vinent, méssssss

CLASSIFICACIÓ:

1.- Bala Blava
2.- David Sainz

DNF (per ordre invers d’abandonament aprox)

Oriol Carrasco
Xavier Carrasco
Lilu
Ariadna
Bernat Coll
Jorge Cirera
Rafael Farrés
(perdoneu si em deixo algú)

DNS
Xapellí i Vivó (cervesa i patates)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s