CRÒNICA DE LA REGATA DEL DIA 2 DE FEBRER


 Ventent  Fluix i rolón
Començava el dia amb el run run habitual dels qui han de pujar de Barcelona, per veure si hi havia pistes de com estava el temps. No pluja i una mica de vent. Mai se sap ningú s’atraveix a donar consells !
Des de les 11, quatre intrèpids navegant i gaudint de valent per les aigües de Canet (Churchil, Xapellí, Pere Ibern, Jaume Vivó), i van fer bé, perquè el vent després aniria com aniria. 
Deu barcos muntats. Teniem uns 7/8 nussos, però la tendència i la previsió era a la baixa. Sense dubtar-ho (menys el Remy que veient que baixa el vent decideix fer dissabte amb la funda i quedar-se a terra…). 
Sortim a l’aigua. Triangle muntat cap a llevant (i axí era). Vent minsu i sospitàvem que ens podria donar sorpreses en la direcció
Amb aquest tipus de vent ja veiem que és fonamental no anar amb presses. 3/4 nussos, la sortida tots amurats a estribord, amb l’Oriol Carrasco per sotavent, el Rafa Farrés i el Bala Blava, el Lilu més a barlovent. Des del primer moment, donat que no ens moviem massa, era qüestió d’anar veient si rolaria i cap a on.
Es destaquen l’Oriol i el Rafel amb velocitat, el Lilu, semblant. 
Per darrera veiem al Jaume Vivó que surt tard, però ben amurrat al a barca, i caram!, veig que fa proa cap a la boia directe. Tots seguien igual i el Bala Blava decideix virar. Li passen TOTS per la proa, però ja sospitava el que passaria. 
I així va ser, agafa barlovent i veu la boia davant. A por ella ! 
Coses de la vida, una nova bornejada en contra, passen l’Oriol i el Rafael pel davant, però anaven molt oberts. Els que van esgotar el bordo d’abaix, ja ni els vèiem…
Repicó i passem boia: Rafel, Vivó, Vila, Oriol, …
Llarg que va ser empopada, i segon llarg que va ser cenyida (o alguna cosa semblant). El Vila atrapa al Vivó, però el Farrés se li escapa i comença el bordo per abaix. El Vila torna a sospitar rolada, però aquest cop al revés, cap a llevant. I vira. Es creua amb els perseguidors (Lilu, Ori) que li passen per la proa tot pensant (aquest va en contra direcció !). Al cap d’una mica, torna a rolar cap a llevant!! virada i directe a boia
El Rafael, havia esgotat el bordo per terra (cap Arenys).Amb la rolada es troba fora de joc i torna a terra, el Lilu queda bastant ben posicionat i l’Oriol també encara que una mica més lluny.
Comencem el que havia de ser cenyida cap amunt amb molt poc vent. El Vila passa per la proa al Lilu, però no li vira (perquè es trigava una eternitat) i li vira després a barlovent. El vent segueix rolant com vol, però ara cap a migjorn un altre cop, pel que la cenyida es converteix en través obert (a estones). El Lilu es posa davant, seguit pel Vila, l’Ori al darrera (una mica a sotavent) i més lluny el Jorge Cirera, que pacient, anava seguint en el joc. TOTS els altres, ja anaven cap a terra veient que arribarien a l’hora de berenar. 
A cent metres de la boia, se’ns para el vent. Del tot. La corrent, sense misericòrida, actua (de llevant)… parats, parats, intentem passar la boia. Primer el Lilu… i la TOCA !!! (mira que és mala llet !! diu. Té raó) i no fa la volta perquè ja n’estava fins els …. nassos
L’Oriol al veure que encara havia de repicar, per estar un pèl massa a sotavent, desisteix (mal fet!) i torna a terra
Trabutgem com podem, amb tot el cós a l’aigua (res estrany en el cas del Vila- però què n’estava de freda  !!-) i comencem una mena de través cap a la boia d’arribada amb la barca muntada cap amunt- amb la boia a estribord- (però és igual)
Final feliç, entra Lilu (que creiem que podia haver fet la volta i perdre només una posició), el Vila i al cap d’una  mica, xino xano, el Menchu, content, veient clara la jugada des del darrera

Aviam si la setmana vinent ens atén l’Eolo i ens despentinem una mica més (si superem la galipàndria, és clar)

CLASSIFICACIÓ

1.- Bala Blava (X.Vila)
2.- Menchu V (J. Cirera)
—————-
DES
Lilu

DNF
 (ordre invers)

Oriol Carrasco
Rafael Farrés
Jaume Vivó
Pere Ibern
Joan Xapellí
Dani Wirth
Carles Albertí

DNS
Remy
Maria
Anuncis

2 thoughts on “CRÒNICA DE LA REGATA DEL DIA 2 DE FEBRER

  1. Bon relat !!! poc a dir, un altre dia amb el vent capritxos. Es tractava de anar tirant com podies però sense perdre de vista la boia, ja que si t’enganxa una de les mil rolades massa allunyat (Rafel) quedes en fora de joc al instant. A mi m’afavoreix la penúltima i em situa primer al tercer pas per boia, però el vent fa de les seves, dona pas a la corrent i el que semblava un final feliç es converteix amb una fregada de l’última boia. Continuo, sense ganes de fer el 360 i passo la línia en primer lloc però justament desqualificat. Crec que ja em pagat prou la penitencia, ara tocaria unes jornades de ventet per compensar.
    Fins la setmana que be !!!

    Salut.

  2. Molt bona crònica. Realment va ser un día complicat i en el que no es podien deixar de mirar els catavents. El que estava més atent guanyava posicions. També va ser un día per els pacients, la paciència és la mare de la ciència diuen, i jo de paciència en tinc molta.. Pensava que acabaria 4rt ó 5è però les coses de les regates…
    Diumenge més!!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s