Crònica regata 16/2/2014- Josep Ma. Masriera guanya la prova


Al final les previsions den WGuru no eren del tot desencertades. A les onze en punt es preparava la barca i tots els estris per tal de donar una sortida mes o menys puntual, ja que un o l’altre tenia compromisos familiars o gastronòmics. La zódiac va arrencar a la primera, el dipòsit ple a vessar, com mana el protocol, el ventet que en lloc del llevant previst, tirava a ponent, fluixet però constant, la mar a diferencia de dissabte com un plat , un solet entre mig d’uns núvols avisava que calia espavilar dons el canvi de temps estava a les portes.
El mariner s’adona del canvi de direcció radical del vent, del ponent inicial passem al llevant previst, al final el WG l’encerta, així que tot a punt, triangle una mica boterut, segurament a caprici del vent inicial i la barca sense fondeig que va fer que la línia de sortida s’arronsés o s’allargués com un acordió. La flota surt mes aviat per mig amb velocitat, sobre tot el Vila, molt ràpid, al capdavant però clarament a sotavent, darrera d’ell però per sobre en David Sainz, en Bernat i en Rafel i mes endarrerits però amb sortida fregant la barca en Lilu el Sergi Sainz i en Jordi Cirera, aquest últim clarament a sobrevent de tothom.
En Josep Mª que feia uns quant dies que no navegava, comença a cenyir, a guanyar velocitat i sobrevent, i a mida que avança i el vent va rolant, s’adona que si manté el rumb i la concentració, podria passar la boia d’un sol bordo, i així va ser. Per darrera comencen les maniobres, el Vila en David en Rafel han de fer un bordo ja que no passen , en canvi en Jordi encara que mes enrere, passarà directa i els hi guanyarà la posició a tots. Així doncs en el primer pas Lilu primer seguit d’en Cirera, en Farres i en Vila, en David Sainz i en bernat Coll i una mica mes despenjat en Sergi Sainz.
El rumb cap a la segona boia era casi de mitja popa, en Vila agafa un camí diferent a tots i en arribar a la boia en Lilu manté la posició, encara que a perdut una mica d’avantatge respecta als perseguidors que es trobant molt agrupats.
Nova rolada i caiguda del vent, en Lilu vira tot just passada aquesta segona boia , no vol perdre de vista la propera no fos cas que en una nova bornejada quedéssim del tot despenjats i allunyats. Per darrera opcions diverses Cirera en segon lloc i Rafel tercer, acaben virant i seguint al primer, en Xavi novament, allarga i tira per dalt tot esperant un nou canvi que no arriba, mes ven dit si que arriba però de signe contrari al que ell esperava, la regata s’acaba per ell ja que no podrà recuperar tanta distancia perduda. Comença a ploure i amb la pluja les bornejades estan assegurades un parell de bordades i passem la boia de segona cenyida. Aquí l’avantatge del primer torna a augmentar i si no comet cap errada a partir d’ara a marcar. Tot un plaer en ple mes de febre navegant entre el “plou i fa sol” les bruixes no se on eren però quina sensació mes agradable amb la platja deserta i el poble de fons i la pluja picant la vela.
La tercera cenyida no te mes historia, en Lilu tira i vira quan veu que passarà la línia, molt destacat, darrera frec a frec entre en Jordi i e Rafel, de lluny semblava que en farres passaria primer, però al tenir que repicar, en Jordi Cirera entra merescudament en segona posició amb el seu Menchu IV que te quasi 40 anys a l’esquena. En rafel entra tercer seguit d’en Xavi Vila en bernat i en David Sainz, una mica descol·locat tota la regata, tanca la llista en Sergi, que retorna després d’una llarga absència.
Molt divertit. Moltes faltes. Diumenge mes.
Classificació:
1- Josep Mª Masriera.
2- Jordi Cirera
3- Rafel Farres
4- Xavier Vila
5- Bernat Coll
6- David Sainz
7- Sergi Sainz

20140217-212420.jpg

Anuncis

One thought on “Crònica regata 16/2/2014- Josep Ma. Masriera guanya la prova

  1. Bona cònica Lilu i bona regata. Vaig tornar a disfrutar un altre diumenge. No només pel resultat, si no tambè per les sensacions al aigua. Vaig mantenir la segona posició duant tota la regata, encara que el Rafel s’em va acostar molt. Tant que tot es va decidir en un babord estribord, en la que jo tenia la preferència. El Josep Mª intractable, molt ràpid i marcant sempre un rumb de cenyida molt bo. Diumenge meeees!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s