The Monster come back again… Oriol Carrasco guanya la regata del 23 F…


Imagen

Crònica regata diumenge 23 de febrer

Garbí força 2, mar plana.

Un dia magnífic, d’aquells que et fan sentir afortunat per tenir aquesta afició. Ventet de garbí i mar plana: ja tocava! Catorze patinaires surten amb ganes de disfrutar navegant.

La línia de sortida era molt curta i donava avantatge a la banda de la boia. En vista de la mida de la línia, tothom es va situar darrere la barca, esperant poder sortir. Els dos Carrasco van decidir córrer la línia i sortir per sotavent però la línia se’ls va acabar, l’Oriol no va poder sortir i el Xavier va tocar la boia lleugerament. Tota la flota va sortir i va anar cap amunt, on semblava que hi havia més vent, de moment. Per avall hi van anar el Xapellí i el Xavier, que havia fet un 360º i va quedar despenjat. L’Oriol sortia darrere tota la flota. Darrere seu, el Rafel que es penalitzava d’un OCS més que dubtós. Cap dels sons del procediment va sonar quan tocava: Canet, quina hora és?

Els que van anar per dalt van arribar primer a la boia de cenyida, David i Lilu van ser els primers en muntar la boia, darrere seu, el Menchu, el Bernat Coll i el Xapellí, després d’una bona primera cenyida. El Xavier va perdre posicions per un petit repicó pel qual el va passar el Sunyer, entre altres. El Xavi Vila va perdre moltes posicions, no se sap com, després d’una bona sortida.

Els dos llargs van servir perquè els dos Carrasco s’acostessin al grup capdavanter, una mica destacat, que formaven el David, el Lilu i el Menchu; tots dos s’anaven picant entre ells i van avançar la flota amb molta velocitat.

A l’inici de la segona cenyida, els tres de davant van tirar cap amunt un altre cop. Semblava que per baix ja hi havia el mateix vent que a dalt i l’Oriol va decidir anar-hi. Darrere seu, tota la flota va optar per costejar i anar per baix. A dalt, el David va muntar primer, amb el Lilu enganxat, darrere seu, l’Oriol, ja tercer, i el Menchu. Una mica més enrere el Xavier i, a poc a poc, tota la flota.

A la popa, tothom es va obrir molt per dalt, i és que aquesta era l’opció bona, orsar i fer córrer el barco. Aquí és quan el Xavier va atrapar el Menchu i es va acostar molt al David i el Lilu; aquest últim havia fet un rumb més directe, barallant-se amb l’Oriol, que es va posar primer tot i fer aquest rumb més directe (potser hi va influir el fet de pesar menys de 60 kg). Després de l’Oriol van muntar la boia quatre barcos en un pam d’aigua, en una de les estampes més emocionants dels últims temps: per aquest ordre, Lilu, Xavier i David junts i Menchu.

A la tercera cenyida els de davant van anar tots per dalt, alguns desmarcant-se i alguns marcant els de darrere. L’Oriol va poder controlar els que s’intentaven desmarcar i va poder acabar primer la regata. El Xavier, que va anar més amunt que el David, després d’haver estat els dos de costat gran part de la cenyida, es va posar segon, avançant també al Lilu, que acabava tercer, en una arribada de foto finish amb el David i el Menchu. Aquest últim es va liar una mica a l’hora de punxar la línia i va perdre un lloc a l’últim sospir. La resta de la flota va acabar la regata, la majoria havien anat per dalt en aquesta tercera cenyida, tot i que també n’hi va haver que van anar per baix, com en Xapellí. El Vila va plegar per no creure en la remuntada, la setmana que ve castigat.

Classificació:

1- Oriol Carrasco

2- Xavier Carrasco

3- Josep Mª Masriera

4- David Sainz

5- Jordi Cirera

6- Sunyer

7- Joan Xapellí

8- Bernal Coll

9- Rafel Farrés

10- Sergi Sainz

11- Jaume Vivó

12- Kiko Cañas

DNF: Xavi Vila, Flotats

Anuncis

4 thoughts on “The Monster come back again… Oriol Carrasco guanya la regata del 23 F…

  1. Molt bona crònica….regata molt emocionant. Els Carrasco, molt cracs ens van enxampar i passar amb autoritat. A veure si cada vegada els hi posem més difícil..

    Només una correcció. El pas per la primera boia va ser: David Sainz, Menchu i tercer Lilu. Qui, a l’arribada a la boia de la trabuxada em va fer un interior que encara el recordo…

    Diumenge més que aixó és molt divertit!!!!!!!

  2. realment el pas per la boia de l’empopada va ser maquissima, cap crit, cap ensurt i tot en centimetres. pel que fa a la regata es una pena que un dia que pensava que potser ho aconsegui na va poder ser. la sabiduria i l’art al navegar s’apren de grans mestres o amb molta trajectoria felicitats monstruo

  3. Bona crònica, només unes puntualitzacions, el OCS d’en Rafel va ser claríssim, una altre cosa es que el cronòmetre de sortida despistes a tot el personal i dones peu a sortir abans, el procediment de sortida va ser una mica anàrquic. Es veritat que no va sonar res i es veritat que es troba a faltar una senyal acústica que senyali la infracció, ja que si no podries continuar tot fent el suec. En el començament de l’empopada al fer l’interior al David, em vaig posar primer per una estona, després va aparèixer l’Oriol, amb menys de 60 kg però molta puteria, i em va passar per sotavent fen com jo el rumb directa a la boia. David jo també em vaig fer les meves il•lusions, però van durar ben poc, encara que un tercer lloc per darrera dels Carrascos, no es moc de gall d’indi, un altre dia serà.
    Xavi Vila, cara a la paret !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s