Rafel Farres guanya la regata 16/3/2014


Bon dia de regates. assolellat i amb un garbí fluixet però que permet muntar el triangle amb garanties. El triangle està muntat a 225º, però el vent es troba de vegades entre 240º i 260º

La sortida clara a estribord acumula patins a la zodiac per sortir pel lloc mes favorable. En Cañas es creua a la línia i dificulta la sortida del Josep Mª i perd una mica la posició guanyada. El Rafel li pot guanyar una mica de barlovent, però queda una mica al darrere.

El vent a 240º amb la boia al 225º fa que tots continuem a estribord per fer una virada curta a dalt per guanyar la primera boia. Passa primer el Lilu seguit d’en Rafel i el Joan al darrera. Josep Mª i Rafel molt enganxats mantenen una lluita interessant al dos llargs. El Joan Sunyé al darrere molt aprop d’en Rafel, però a la boia de traluchar queda una mica obert.

La segona cenyida la inicien Josep Mª i en Joan pel bordo de terra i en Rafel vira cap amunt a buscar vent mes net a dalt. Després tots viren. Continua la lluita d’en Rafel amb el Josep Mª a segona cenyida. A la popa continua la lluita intentan de marcatges i desmarcatges, una mica avans d’arribar a la boia en Josep Mª cau del patí i el Lilu volca deixant en Rafel en primer lloc. La cosa no arriba a xocolatera i el Lilu es pot desbolcar ràpid però al cap d’una estona tot i mantenir la segona posició el Licu es retira.

A la tercera cenyida el vent canvia i la virada curta a dalt no funciona igual i cal cenyir una mica mes per guanyar la boia, ja que el vent s’acosta als 225º. La regata la guanya en Rafel, que es qui fa la crònica seguit per en Sunyé i Cirera que queda tercer.

La tornada a platja fantàstica amb un llarg que permet penjar se a la popa i fer magnifiques planejades a les onades. per disfrutar. En Bernad no pot resistir i es queda una estona més gaudint del dia.

Classificació:
Rafel Farres
Joan Sunyé
Jordi Cirera
Xavier Vila
Bernat Coll
Dany Wirth
Joan Xapeli
Jaume Vivó
Churchil
Canyas
Retirats:

Josep Mª Masriera
Pere Ibern

Anuncis

2 thoughts on “Rafel Farres guanya la regata 16/3/2014

  1. Una jornada molt divertida. Desprès d’una sortida una mica accidentada ja que vaig patir una cunya en tota regla just en els últims 10 segons abans de la sortida. Tot i això el vent, que era força constant, de tant en tant tenia uns canvis de direcció a mig bordo que si els aprofitaves ràpid et feien guanyar camí. El fet es que tot i la mala sortida vaig muntar la boia primer , amb el Rafel enganxat, i també la segona i la tercera i la segona cenyida, sempre amb el Rafel a prop, i quan en el últim terç de l’empopada amb el pensament posat en com faria el pas de boia i quin bordo agafaria per la darrera cenyida, Chofff !!! a l’aigua i patí bolcat !! En menys d’un minut ja estava adreçat, però en Rafel ja m’havia pres el relleu. Tot i conservar la segona posició a mitja pujada cam a l’arribada decideixo fer mitja volta i cap a la dutxa.
    Com he dit al començament, un dia molt divertit amb el frec a frec amb el Rafel, content per estar allà dalt i emprenyat per la caiguda tonta a l’empopada !!! no he pogut veure massa com anaven les coses per darrera, prou feina tenia amb el Rafel, però a destacar la sensacional regata d’en Joan Sunyer, que anava com un tiro, i en Cirera un dia mes amb el Menchu, que va entrar tercer.
    Diumenge caldrà abrigar-se, però allà estarem !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s