Josep Mª Masriera guanya la regata de la fideuà 6/4/2014


Un dia, mes de finals de maig que de principis d’abril. Sol, la mar plana, un ventet suficient per gaudir del diumenge. A terra molta activitat amb els preparatius de la “fideua”, cuiner i ajudants enfeinats mentre les dues paelles ja estaven disposades a punt per treure fum.

Com us deia un bon grapat de patins a l’aigua, Garbí del 230º al 235º, triangle llarg, ja era hora, sortida un pel tard però avui teníem dispensa familiar ja que la majoria els teníem a la platja esperant la nostra arribada per començar a dinar. A la sortida en Lilu agafa la posició arran de barca i surt a barlovent de la flota, amb el David a sota seu, el Vila per darrera i en Jordi Mateu que surt com una fletxa pel mig obert, potser una mica massa, i tota la resta mes o menys buscant la zona de barlovent. El bordo donava mes per fora, en Mateu a la “seva bola” molt ràpid però caient, en Lilu agafa molt bona proa i angle de cenyida i poc a poc es va desenganxat del David, que li cau a sotavent i del Vila que li queda mes a popa. Al darrera comencen els bordos per terra i al arribar a la boia passa còmodament en Josep Mª seguit del David i d’en Jordi Mateu, van passar i no se per quin ordre en Rafel, en Xavi Vila, en Cirera l’Arianna, en Joan Xapellí, en Jaume Vivó en Sergi Sainz, en Joan Sunyer i en Bernat Coll. No feu cas de l’ordre de pas ja que com us dic habitualment, feina tinc a controlar els que tinc mes al costat !! ja em perdonareu i rectificareu.

El llarg es convertia en mitja popa, i la boia es veia lluny, En Josep Mª conserva la posició i la distancia envers el segon, però per darrera comencen les remuntades i canvis. Ja distingeixo la vela d’en Rafel i d’en Vila, ja hi som !! Al llarg si arriba amb bona marxa i continuo còmodament posicionat, fins i tot crec que he guanyat uns metres mes, el grup de darrera es nombres i va molt enganxat, en el pas de boia uns tirant directes cap amunt d’altres allarguen per terra fins al final i uns quants tiren per baix però sols fins que l’agulla del compàs comença a caure. Al davant la posició no canvia, es manté la distancia però al començar l’empopada ja tenim un clar segon, en Rafel s’havia desempallegat de la resta, i en David havia cedit aquest lloc. En la darrera cenyida en Lilu es dedica a marcar al Rafel ja que tot i l’avantatge, la distancia a la boia el llarga i no val a badar. En Jordi mateu torna a repetir el bordo fins dalt de tot, mentre en David que no vol perdre el tercer segueix les maniobres del dos primers.

Entra primer en Josep Mª Masriera, molt i molt content, seguit d’en Rafel Ferres i d’en David Sainz, en quart lloc en Jordi Mateu (progressa molt adequadament i en poc temps ens donarà mes d’un ensurt) el segueix en Xavi Vila, que avui les provatures no l’hi ha sortit i crec que entre darrera seu en Jordi Cirera. Soc incapaç de donar la llista sencera ja que segur que l’erro. Espero les vostres narracions tant de la regata com de la classificació.

A terra arribar i moldre !!! un vermut, uns musclos amb salsa boníssims, tot acompanyat d’un vinet, les dues macro-paelles de fideus i una cinquantena de companys. Que mes es pot demanar, va ser una jornada per emmarcar.

Felicitats al Fredy i la Tati per l’organització i dedicació, a tots el pinxes i sobre tot al xef Remy que ha sobra va veure la regata tot remenat la paella. Sous tots uns CRACKS !!!!!

 

Josep Mª Masriera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s