Rafel Farres guanya la regata del 13/4/2014


Diumentge 13 de Abril,

Bon dia de regata, tot i que de moment el vent és fluixet i ve del primer quadrant. Mica en mica sembla que va afluixant i comença a rolar cap al segon quadrant.

Amb el triangle ja muntat tenim que modificat completament el recorregut. La sortida la fem per la que inicialment estava muntada com a boia 3, i la zodiac ens farà de boia de cenyida.

El vent fa una rolada a la sortida i els que venim per estribord hem de virar a la mateixa línia. En Jordi Mateu surt molt ràpid i es situa en primera posició. El vent va fent petites roladetes i es fa difícil triar el rumb adequat. Al final surt mes a compte anar cap a l’esquerra per què el vent sembla que continua més a llevant i els que van a la dreta queden una mica despenjats.

La primera boia, és a dir la zodiac, la passa primer en Jordi seguit d’en Rafel. Els dos llargs es fan pesats per què el vent és molt fluixet.

Des de la meva posició és fa difícil precisar l’ordre de pas de boia. El Jordi Mateu passa primer i el Rafel al darrere que pot guanyar una mica de sobrevent. Després crec que el Cirera, Oriol, Lilu, Xavi i Ariadna, però no tinc clar en quin ordre. En Xavi es a punt d’abandonar, però l’Ariadna el convenç que segueixi.

Com que el vent no està clar, anem fent virades per no allunyar-nos gaire de la Zodiac que hem de passar en aquesta segona cenyida. En Rafel i el Jordi s’han apropat bastant i en un encreuament en Rafel passa just per la popa del Jordi que allarga el rumb cap a la boia amurat a estribord. En Rafel aprofita l’avantatge què li queda una virada menys, que amb aquest poc vent es fa notar, per passar primer la Zodiac, que acabarà sent la arribada de la regata. Passen després en Jordi, Cirera, Oriol, Josep Mª o Xavi, no ho se. Xavi Oliver i Ariadna. Però tampoc ho tinc clar.

Comencem la popa i el vent cau estrepitosament. En Jordi s’en va una mica cap a la dreta i en Rafel agafa el rumb directe a boia seguit de tota la flota. El rumb és una mica justet per que porta a sobrevent de la boia. El vent cau pràcticament a 0. En Jordi ha pogut recuperar terreny i te l’avantatge de què pot anar una mica mes orsat que en Rafel, que té que trabujar per anar a la boia. Llavors apareix en Marc dient que tot s’ha acabat al anterior pas de boia. Si o arriba a ser així no estava clar qui passava primer la boia del final de la popa. En Rafel amb interior o el Jordi amb una mica més velocitat ja que tenia la maniobra feta.

Al final tots traiem el rem per què no fa gents de vent.
L’ordre d’arribada no el tinc. Pee el que jo recordo podria ser, a confirmar per en Marc que estava a la Zodiac
Rafel Farrés
Jordi Mateu
Jorge Cirera
Oriol Carrasco
Josep Mª Masriera
Xavi Carrasco
Ariadna Farrés

Dnf: Xavi Oliver

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s