Xavier Carrasco guanya la regata del 13 de juliol 2014


xavier carrasco

 

Mar plana

Vent variable uns quants nusos… però poquets

A les 12h30 en Xavi i en Cirera que han vingut de Sant Pol per participar a la regata ja són aquí. A Canet encara en tenim alguns d’endarrerits, i els que ja tenim el pati a punt aprofitem per seguir la sessió d’estiraments a la platja.

Arriba el moment de sortir i tots a l’aigua. Avui tenim una invitada especial. La Nadina, que s’ha decidit a participar amb la regata dels seniors. Benvinguda.

Fa una mica de vent, que ens permet arribar a la boia, sempre passant per dintre el canal, seguin les instruccions escrupoloses d’en Joan Astals després de veure que alguns han tirat pel dret. El vent fluixet de migjorn obliga a fer diverses bordades per no sortir’se de les dues línies de boies.

A la sortida el vent encara és més fluixet, i tot i que la línia s’ha hagut de canviar, se surt millor per babord. Esbroncada a la vista quan el Xavi Vila es creua amb un altre pati que va a estribord, amb dubtes sobre si passar o no en veure’l tant decidir per l’amura de babord. Quatre crits, que si t’has parat, que si tira però ja. I tot arreglat.

El ventet va fent roladetes i costa molt arribar a la primera boia. Les roladetes permeten cenyir mes cap a la boia anant per baix, i el rumb cap a dalt per estribord es preveu difícil. Els que han guanyat sobrevent passen primer d’arrere en Xavi que ja s’ha desmarcat.

Passem al primer llarg darrere el Xavi en Josep Mª, Rafel, David i Cirera. El Xavi Vila una mica més endarrerit i comencem el primer llarg que és bastant de cenyida. Al segon llarg en Josep Mª ja s’ha desmarcat una mica però el seguim d’aprop tots els altres. I Oh sorpresa!, en Xavi Vila es troba davant nostre, molt aprop del Xavi Carrasco a punt de passar la boia 3. Amb les rolades ens entra el dubte. Per on ha passat? Als dos llargs és difícil que algú et passi sense veure’l. Està clar que s’ha saltat la boia 2. Es veu que ja estava tip de la ventolina, havia decidit retirar se, i s’ha reenganxat en veure que el vent tornava a pujar.

Segona cenyida amb un vent pes alegre. David i Cirera ho proven per dalt i Josep Mª i Rafel segueixen per baix. En Josep Mª vira curt, em fixo amb el rumb que porta i veig que no passa ni de conya. L’hi faltarà un repicó de 10 eslores com a mínim, o sigui que decideixo allargar una mica mes. Ja situar en el rumb cap a dalt veig que en Josep Mª passa sense problemes. Efecte raríssim del vent. Pot ser una rolada, però el que està clar és que a dalt hi ha garbí i a baix migjorn. Cosa rara. 

Enfilem la popa. Xavi segueix davant molt destacat, darrere el Xavi Vila que no conta, Josep Mª, David, Cirera i Rafel. Marcatges, desmarcades, al final Josep Mª, David, Cirera van per dalt i jo que ho tinc tot perdut provo a veure si la virada curta que li ha funcionat al Josep Mª torna a funcionar i Bingo, a dalt hi torna a haver-hi garbí. La virada curta ha funcionat. A mitja bordada ja vaig directe a la línia mentre que el que han anat per dalt es troben el vent de cara. 

En Josep Mª es creua per la proa però la zodiac que marca la línia queda molt lluny. I al final:

959 Xavi Carrasco, 2896 Rafel Farrés, 3056 Josep Mª Masriera, 1104 Jorge Cirera, 969 David Saiz, 835 Nadina Fradera, 25 S.Sainz, 2685 Carles Albertí, 20 Xavi Vila

 

 

Crònica Rafel Farrès

 

3 thoughts on “Xavier Carrasco guanya la regata del 13 de juliol 2014

  1. Molt bé la crònica però hi afegeixo un parell de comentaris:
    -No es diu res del Jordi Mateu, i s’ha de dir que va decidir retirar-se (mal fet!) quan anava segon al primer llarg. La primera cenyida la va fer de conya i arribàvem pràcticament empatats a la boia quan una roladeta em va beneficiar i vaig aconseguir agafar certa distància. Tot i així, al llarg corria molt i ja me’l veia sobre. Amb aquest pàjaru estem perduts: com ja vaig dir el primer dia que va navegar, ens fotrà a tots. Té bon nas i molta velocitat.
    -La sortida amurats a estribord era impossible i això vol dir que era molt més beneficiós sortir per la boia. Per què, doncs, érem poquets allà dalt i la majoria va optar per la sortida de manual per la barca? Això és donar massa avantatge només de començar…
    Per cert, una de les que hi havia a dalt, al lloc bo, era la Nadina… Benvinguda!

  2. Només afegir que en realitat van haver dues regates, la primera va ser un match race amb sortida al CNSPM i arribada al Mar i Vent. Capicua i Menchu van fer una gran cenyida fins a Canet i el segon li va aguantar el tipus al primer durant una bona part del recorregut. Amb la pujada del vent es va imposar la lògica i el capicua va avançar clarament a Menchu. De la segona regata tenim bona crònica més amunt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s