Rafel Farres , torna-la a tocar Sam, crònica del 3/8/2014


En Rafel guanya la regata del 3 d’Agost

El vent pinta força be, tot i que fluixet, del segon quadrant i amb força puntualitat ens trobem 14 patins a la línia a punt de sortir.

El clínic sembla que ja l’hem oblidat, i tornem a tenir acumulacions de patins a prop de la barca. Algunes entrades en cunya, i mes d’una sortida prematura, crec jo. Tot i que una mica fora de línia no passa res, això sembla que si que tothom ho te presents, el tema es: On està el límit?

Sortim tots amurats a estribord, i aviat desmarcades per buscar el rumb mes favorable. L’Albert Gurri ha sortit molt be i es situa en primer lloc molt aviat. Els demés l’intentem seguir, però l’Albert passa la primera boia amb una bona avantatge. Seguit de Xavi Vila i Josep Mª.

Darrera l’Albert els patins que el segueixen van molt apretats i arribem a la boia dos en Kris, Xavi, Josep Mª i Rafel amb conflictes de qui te interior, dret a orsada… En Xavi Vila comença a orsar i em treu del rumb a boia. No tinc clar si tenia interior per demanar aigua però el cas es que entre el Xavi i en Rafel hi ha contacte. En Rafel decideix fer un 360º d’auto penalització i seguir la regata ja darrera molt aprop del Sergi que passa la boia dos en aquell moment.

El vent va fent petits canvis de direcció, i el pas continu de vaixells de motor va deixant onades que no tenen cap relació amb el vent. Arribem a la boia 3 per començar la segona cenyida, però els que l’han passada primer han caigut una mica. Els que anem darrera ens troben un vent mes de llevant i podem cenyir una mica mes. L’Albert es troba amb que els seus perseguidors es desmarquen a dreta i esquerra i comença a virar intentant marcar a tots a l’hora. Les virades li fan perdre velocitat i perd el primer lloc que tenia. Els que van davant viren curt i en Rafel apura una mica mes i vira mes amunt tot i que també curt. El vent va fent roladetes cap a migjorn que permeten guanyar sobrevent i compensar la virada curta. Tot i això L’Albert, Xavi i Josep Mª tenen que repicar mentre que en Rafel pot passar net i encarar la popa en primer lloc. A la popa en Josep Mª marcant per la dreta i Xavi per dalt, però en Rafel aconsegueix passar al boia i encarar la última cenyida en primer lloc.

A dalt hi ha mes vent i els que es desmarquen per terra com en Josep Mª queden una mica despenjats. A dalt hi ha mes vent i Xavi, Cirera i Sergi que venen darrera agafen aquest rumb. En Rafel vira curt aquest cop per aprofitar les roladetes de migjorn que se segueixen produint i que permeten puntejar bastant be i guanyar sobrevent. Al final la cosa que da així.

2896 Rafel Farres, 20 Xavi Vila, 1104 Jorge Cirera, 25 Sergi Saiz, 2835 Albert Gurri, 2065 Bernat Coll, 68 Josep Mª, 3008 Kris Cañas, 1 Freddy, 969 David Saiz, 2685 Carles Alberti, 2777 Joan Astals, 3069 C. Cañas, 2247 X. Miracle.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s