Xavier Oliver guanya a la regata del 17/8/2014


Xavier Oliver
Xavier Oliver

Esta fent un estiu extrany i amb dies molt variables que afavoreixen les condicions de vent que vàrem tenir ahir amb una garbinada que es va mantenir fins ben entrada la nit.

La cita era com sempre a les 12.30 h. hora insular, i els patinaires comencen a treure el nas cap a les 12.00 pel Mar i Vent, alguns encara una mica dolorits de la travessa del dia anterior a Pineda. El quorum no va ser nombros, amb 11 patins a l’aigua tots del club doncs cap forani es va apuntar, els habituals santpolencs feient campana avui.

El mar encara no estava molt picat però ja es veien força blancalls i a la platja l’anemòmetre ja marcava 16-18 nusos amb ràtxes de 20 i pujant, així doncs ajustem els reglatges per ventet i tots a l’aigua que falta gent.
Nomes sortir a l’aigua en Dani Wirth trenca el pal per la meitat i l’obliga a retirar-se rescatatper la zòdiac petita, serà el primer DNF.

La sortida amb polèmica, a la sorra es comentava sobre OCS però finalment no es va desqualificar a ningú, i tota la flota va sortir distribuits per la linea, amb petita aglomeració a la barca però sense incidents, per cert a veure si la junta compra bocines com deu mana… en el darrer minut Sainz, Vila, Farres, Oliver a prop de la barca, sona la bocina i sortim a tope caçant per la primera cenyida, el vent es manté amb ratxes més intenses, le onades dificulten la bona cenyida, cal mantenir pla el barco, poc a poc es van clarificant les posicions, en Joan Xapellí ha fet una bona sortida i va just darrera del 3.000 que ha anat aconseguint barlovent sobre la resta de la flota, veiem la boia ( molt a prop per cert per les condicions de vent que teniem) ens preparem per afrontar la primera boia, a l’aproximació en Xapellí comet un error i la flota l’adelanta. Els pesos pesants tenen menys feina per mantenir el barco amb velocitat ( és el tipic dia que pots trovar alguna compensació positiva de no ser un figurí) les posicions al darrera es van alternant , amb cada ratxa cal aprofitar les ones en el llarg i el través amb velocitats que fan gaudir del nostre estimat patí quant te trempera i ganes de volar. Les cenyides s’alternen segons el patinaire, uns trien per dalt altres per baix, la veritat és que per baix hi ha menys mar i la pressió del vent molt bona que et permetia correr sense l’onatge de proa, finalment a l’arrivada Skalivat entra primer, seguit a unes quinze eslores del Xavier Vila i en David Sainz, tots bastant distanciats. En quart lloc en Cañas petit seguit d’en Rafel farres en Perepos i en Sergi Balcells, tancant la classificació en Joan Astals. Es vàren retirar en Joan Xapellí que navega amb barco de substitució a l’espera del seu nou flamant patí i en Fracesc García que no va disputar la regata.

>Fins el proper diumenge!!

Classificació:
1.- Xavier Oliver (68)
2.- Xavier Vila (20)
3.- David Sainz (969)
4.- Kris Cañas (3008)
5.- Rafel Farres (2896)
6.- Carles Martínez (2606)
7.- Sergi Sainz (25)
8.- Joan Astals (2777)

DNF:
– Joan Xapellí

– Alfred Balcells

– Dani Wirth

– Francesc Garcia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s