Rafel Farres torna a guanyar a la regata del Diumenge 7 de Setembre, 2014


La regata d’aquest diumenge ha sigut molt disputada. Cada un dels 5 primers ha anat en primer lloc en algun moment de la regata i a cada pas de boia hem tingut una posició diferent.

Comencem la regata amb vent de garbí, una mica obert encara a 210º una mica mes fort que la setmana passada pero encara molt fluixet per el gust de la major part de regatistes.

Després del desgavell de OCS’s de la setmana passada, aquest cop sembla que hem sortit tots dins del temps, o almenys el comitè no ha dit res.

A la primera cenyida es produeixen alguns desmarques per la dreta tot i que la majoria va cap amunt buscant una mica mes de vent. Ens apropem a la boia amurats a babord. Xavi Oliver que va a davant clarament vira una mica llarg i el David i l’Ariadna s’acosten molt i passant la boia aprop d’ell. Al darrere en Rafel i després el Lilu. Comença el primer llarg. El Xavi continua al davant una mica desmarcat i la lluita segueix al darrere per enfilar la boia 2. En Rafel agafa l’interior de boia molt aprop del David pero queda una mica desventat a la sortida de la trabujada. L’Ariadna que venia mes darrere entra molt cenyida a la boia i agafa una mica d’avantatge.

Lluita al segon llarg per agafar bona posició a la tercera boia i començar be la segona cenyida. En Rafel aconsegueix apropar se una mica al Xavi seguit de l’Ari i Lilu i David que venen mes darrere.

A la segona cenyida el Rafel segueix al Xavi, pero el Xavi porta una cenyida molt tancada i no deixa espais. El vent es brut a l’estela del Xavi i cal desmarcar se. Lilu, David i Ari ja ho han fet buscant mes vent mar endintre i sembla que van prou be. El Xavi es desmarca també pero una mica mes tard, i perd part de l’avantatge que tenia, ja que a dalt hi ha mes vent. El Lilu ha agafat una bona avantatge i passa la boia primer, seguit de l’Ari i en Rafel que enfilen la popa molt junts. Lilu va al davant pero no pot evitar la desventada combinada de pare i filla que s’han posat d’acord a agafar-l’hi el primer lloc. Al final de la popa pare i filla van emparellats, l’Ari una mica avançada pero per l’exterior i el Lilu darrera. Cal trabujar. l’Ari inicia la maniobra pero el vent fa una petita rolada i la vela no acaba de passar neta. El Rafel s’espera a que el patí giri una mica mes i agafa la mica de avantatge que feia falta per agafar l’interior net i passar primer la boia davant de l’Ari.

En Rafel inicia la tercera cenyida per baix, a veure que fan els de darrere. L’Ari vira a la mateixa boia i s’embolica una mica amb el Lilu que el te darrere, que després també vira amunt. El vent per el bordo de terra sembla prou bo despés de la rolada i el Xavi li fa confiança i es manté amurat a babord. En Rafel que va davant, te que defensar se de dos desmarcades diferents i opta per allargar el bordo de terra una mica i virar després per dalt, ja que tot i la rolada hi ha mes presió de vent. Atac del Lilu a la següent virada, que al cap d’una estona torna a virar i sembla voler entrar amb una guerra de virades, pero en Rafel només respon a la primera, per que un cop amurat a babord el rumb porta prou be a la boia i cal no perdre de vista al Xavi que ja va cap a la línia amurat a estribord. El rumb porta una mica per sota la zodiac i en Rafel pot virar i entrar primer. Darrere en Xavi passa per molt poc davant del Lilu. Vaig estar veient l’entrada i si no eres a la barca era dificil de dir.

Al final la cosa queda aixi:

1er – Rafel Farrés

2on – Xavi Oliver

3er – Josep Mª Masriera

4rt – Ariadna Farrés

5è – David Saiz

6è – Kris Cañas

7è – Bernat Coll

8è – Freddy Balcells

9è – Joan Xapelli

10è – F.Cañas

Anuncis

One thought on “Rafel Farres torna a guanyar a la regata del Diumenge 7 de Setembre, 2014

  1. Gran Regata !! De les mes divertides que he fet en els últims temps … cada pas de boia una nova posicio, tot obert fins el final !! La setmana més i millor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s