Rafel Farres guanya la regata del 1/3/2015


192049.jpg

Aquest any quasi no ens hem estrenat. Entre el malt temps que no ha permès sortir tots els dies i

dinars familiars, l’esqui, calçotades i activitats vàries hem sortit molt poc.

Avui fa un dia una mica gris, però el vent ja està instal·lat de bon matí. Un garbí de 9-10 nusos i una mar relativament plana que pinta molt bé. Al final, ja amb els patins muntats, surt una mica el sol per acabar d’animar la cosa. Quan estem a la línia, el David ens ve a dir que es canvia el recorregut. L’arribada no serà a la boia 1, sinó que la hem de deixar, se suposa que a babord, i l’arribada serà a platja per donar una mica  més d’emoció. Pel que vaig escoltar després als vestidors, el missatge no va arribar a tothom. Ja sabem que aquests canvis anunciats a l’aigua els 5 min abans de la sortida no sempre són efectius. Sona el xiulet i sortida. El David ben situat agafa una certa avantatge i es situa primer. Darrere caldria veure la línia de vent però estaríem el Cirera, Rafel i Daniel… Ningú es desmarca per la dreta i tots virem bastant amunt per anar cap a la boia 1. El vent fa una rolada quan ens acostem a la boia i s’envà una mica cap a ponent i veiem que ens porta fora de rumb. Cal progressar una mica més i virar. Passa David primer, seguit d’en Cirera i Rafel molt seguits, però en Rafel per sobrevent. En David va molt destacat però intenten acostar-se. Passem la boia dos en les mateixes posicions però li hem retallat una mica d’avantatge. I a la boia 3 ja hi arribem més junts. El David vira, ja que la nova direcció del vent, mes a ponent, es manté i el Rafel i Cirera ho fan després. El David va molt cenyit, potser massa perquè per velocitat. Rafel i Cirera progressen més ràpid per sotavent. L’onada fa difícil una cenyida a rabiar i vas millor donant camí, procurant no passar-se perdre el rumb. Arribem a la boia 1 de nou, però ja molt junts. David i Rafel en paral·lel i Cirera una mica més enrere. En Rafel navega una mica més amunt el que li dóna la avantatge de poder orsar abans per arribar a la boia 3, mentre que el David te a fer una popa més tancada sacrificant velocitat. En Rafel passa primer i vira una mica més tard. David i Cirera segueixen per la dreta, cap a terra. En Rafel es pregunta si a de virar. Sempre s’ha de marcar, però el rumb sembla molt bo, ja que porta molt aprop de la boia. Quin sentit té anar per la costa. Imagino que l’estan provocant per fer´lo virar i contravirar després quan viri algú dels dos. En Rafel es manté ferm en el rumb. No veu que David i Cirera guanyin gaire sobrevent. Ja amb línia de la boia en Rafel vira i pot passar a per davant dels dos. Però s’han apropat. El marcatge no s’ha de deixar mai, ni que el rumb sembli favorable. Rafel passa primer la boia 1 amb avantatge suficient i cap a platja en un llarg molt bonic. El recorregut ja no te cap misteri, la regata està guanyada. Es com la darrera etapa del Tour. Passeiges pel`s Champs-Élysées amb el Tour guanyat.

Al final la cosa queda així:

1er – Rafel Farrés

2on – David Sainz

3er – Jorge Cirera

Daniel Wirth, Bernat Coll, Joan Xapelli, Churchill

Anuncis

One thought on “Rafel Farres guanya la regata del 1/3/2015

  1. Bona crònica i millor regata, Rafel. Solament afegir un parell de coses. En el llistat de participants falta el Joan Sunyer, “Sobrevent”, que va anar en quarta posició una bona part de la regata, encara que una mica allunyat del grup de davant. Menció especial també pel Churchil que va fer quart i una bona regata.
    El David va dominar la primera part de la regata, però ja se sap que del Rafel no et pots fiar ni un pèl… A la primera que va poder es va posar davant. Jo vaig ser tercer tota la regata, i encara que els tres vam estar navegant en un puny, la veritat és que no vaig tenir ocasió de superar a cap dels dos.

    El diumenge que ve , hem de ser 15 com a mínim!!!

    Salutacions!!!

    *PD Vaig provar la sortida corrent la línia i no em va anar malament del tot..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s