Rafel Farres guanya la regata del 5/7/2015


El dia es presenta be amb un vent ja establert de 12-13 nusos que sembla que anirà a mes. En la pràctica mentre ens vestim per la regata ja comencen veus de que el vent està baixant. Miro el anemòmetre just abans de sortir i marca 9,5 nusos. Segurament a mar serà una mica mes fort que al Club.El triangle està muntat a uns 225º i te una bona mida. Amb el vent que hi ha es pot fer un recorregut una mica mes llarg per que no quedi una regata massa curta. La línia no està massa ben muntada per que afavoreix massa a estribord i els patins s’acumulen a la barca. Per altra banda cal anar amb compte de no avançar-te massa del que tens al costat per no quedar fora de línia. A la primera línia en Rafel, a sotavent del Xavi Vila i el Lilu a prop del jurat.Però la corrent ens allunya de la barca, i al final surten mes patins a sobrevent. El Xavi s’avança a la sortida i en Rafel queda a la seva estela, i no pot virar per que te molts patins a la dreta.

El vent ha rolat i ara ve mes de ponent, i el amurats a estribord es acostem bastant a la boia. No es aconsellable virar. Xavi Vila i Lilu van molt endavant i viren per buscar la boia 1. Passa en Xavi seguit molt d’a prop del Lilu, després en Freddy en Sergi i desprès en Rafel. La boia 2 està bastant lluny i el rumb es un llarg molt obert per el canvi de vent. Amb pal una mica endavant es va millor.

Arribem a la boia sense canvis de posició. Passen Xavi i Lilu després en que Rafel es pot colar entre el Freddy i el Sergi que l’agafen mes oberta. En Rafel agafa un rumb mes cenyit ja que el primer llarg era molt obert però Xavi i Lilu van molt oberts també al segon llarg. La cosa no encaixa. La boia no està tan allunyada del club com la busquen Xavi i Lilu. Hi ha una marca vermella de pescadors els pot haver confós. Cañas Jr i Sergi segueixen el rumb d’en Rafel i recuperen posicions. Al final casi cal cenyir per arribar a la boia per que el vent se n’ha anat a mes ponent. En Rafel la pot passar primer. Xavi i Lilu tenen que repicar per arribar a la boia 3. Al final Cañas Jr es cola entre ells i el Sergi també molt aprop.

En Rafel s’ha quedat sol a la segona cenyida amb una bona avantatge i la popa i tercera cenyida no tenen gaire misteri. Si no hi ha errors la regata està decidida. Però per darrera encara hi ha lluita. En Lilu s’ha de retirar per problemes tècnics, i en Cañas Jr que anava molt mes enrere recupera molt, igual que en Sergi que aconsegueix mantenir la quarta posició que tenia des de la primera cenyida.

Al final la cosa queda així:

1er – Rafel Farrés

2on – Xavi Vila

3er – Cañas Jr

4rt – Sergi Saiz

5è – Freddy Balcells

6è – Joan Xapellí

7è – Bernat Coll

DNF: J.Muchaet, D.Balcells, Robert, Churchill, Marea, Lilu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s