Rafel Farrés s’estrena a primera categoria guanyant la regata del 19/7/2015 al Club Mar i Vent


A les 12:30 h ja està tot a punt per la regata. Tenim un vent fluixet de llevant i el triangle ja està muntat correctament als 90º. Me’n vaig a la boia per veure la corrent i veig que mica en mica et va allunyant. A la sortida caldrà tenir-ho en compte per què ens allunyarà del comitè. I efectivament, en David i en Xavi, que ja estan a prop del jurat, tenen que anar amb compte per no passar-se i deixen un espai al cantó del comitè. M’he quedat una mica més enrere i ho veig molt clar. Ningú ataca per sobrevent i ho puc aprofitar, el que em dona una certa avantatge a la sortida. Puc sortir a prop del jurat i amb velocitat. Perfecte. A mitja cenyida el Xavi es desmarca però el David segueix amurat a estribord. Decideixo virar per què em fa por que a dalt hi hagi més vent. Un cop a línia de boia puc virar davant del Xavi sense problemes. Però en arribar a la boia apareix el David virant curt arran de boia. Es veu que el rumb de terra li ha anat molt bé i es situa darrere meu però davant del Xavi.Aconsegueixo mantenir la posició al dos llargs amb el David i el Xavi molt a prop esperant el mes mínim error per passar-me.

Hi ha molta onada pel vent que fa i es fàcil perdre el rumb de cenyida per què la onada et desvia, sobretot amurat a babord. Cal estar molt atent als catavents. El rumb de terra es controla una mica millor.

Comencem la segona cenyida i el David, que el tinc al darrera vira buscant el rumb de terra que li ha anat molt be, però el Xavi no te intenció de virar. Viro per marcar el David que és qui tinc al darrere, ja que el Xavi està una mica més lluny. Després viro a prop de la línia de boia però sense apurar. Cal recordar que el Xavi va sol sense marcatge i la posició amb el David sembla que està controlada. La cosa ha sortit bé arribar un altra cop a la boia 1 primer.

Passem la boia 1 un altre cop i el David que ha tornat a virar curt la toca i ha que fer un 360. Agafo el rumb directe procurant quedar sempre davant del Xavi que el tinc al darrere. El Freddy ha fet una popa amb dos llargs anant primer a prop de terra. La cosa li surt bé i es pot situar davant del Xavi i David. Hi ha molta onada i els llargs semblen anar millor que una popa tancada.

Començo la tercera cenyida primer i com que ningú no es desmarca per terra segueixo amunt. Viro amb línia de boia però una mica curt. Hauré de repicar a la boia però l’avantatge és suficient. Puc entrar primer seguit del Freddy que entra molt enganxat amb el David que ha tornat a agafar el rumb de terra i ha recuperar molt. Al final el David amurat a babord apura la cenyida al màxim i aconsegueix entrar la proa abans que la del Cabalango per molt poc. Sembla que el pal del Cabalango ha entrat abans, amb el que os podeu imaginar com d’ajustada va ser la arribada.

Al final la cosa queda així:

1er – Rafel Farrés, 

2on – David Sainz , 

3er – Freddy Balcells ,

 4rt – Xavi Vila, 

5è – Jorge Cirera, 

6è – Joan Astals, 

7è – Bernat Coll, 

8è – Joan Xapellí, 

9è – Albert Capell

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s