Rafel Farrés guanya la regata del 6 de setembre 2015


Crònica de la regata
Diumenge 06 de Setembre, 2015

El dia es presenta gris is pràcticament sense vent. Els núvols que ens envolten no fan preveure que la cosa canviï, però finalment cap a les 13h arrenca un ventet fluixet i muntem la regata. Sortirem tard, cap a les 13h30, i ara que estem a la tardo crec que tindrem aquest problema fins que no canviem l’hora.

A la línia ens ajuntem una bona colla. S’ha de repetir al sortida per que encara no hi som tots, però la segona es vàlida. El vent ha rolat i queda molt favorable a babord. En Joan es el primer que ho ha vist, una mica sorprès de que no hi vingui ningú mes. En Rafel i el Jordi si acosten, i mica en mica ja som un bon grup que sortim a babord.

En Rafel se situa primer al bordo de babord, però vira curt i ha de cenyir massa per enfilar la primera boia. El Jordi, que ha virat mes tard, pot navegar mes obert amb mes velocitat i la passa primer. Al darrera en Rafel seguit del Freddy i en Joan amenaçant. La cosa no canvia en els dos llargs, el segon molt obert, casi una popa. El Jordi s’ha destacat una mica, Rafel, Freddy i Joan estan molt junts. El Rafel al final del segon llarg orsa una mica i aconsegueix mantenir la posició.

La boia de sotavent la passa primer el Jordi per enfilar la segona cenyida però ha perdut una mica de sobrevent. En Rafel la passa mes ajustat i pot cenyir una mica mes que el Jordi. El vent va fent petites rolades i cal estar molt atent per no cedir sobrevent. A mitja cenyida les posicions entre el Jordi i en Rafel s’han igualat, per que malgrat que el Jordi està mes endavant el Rafel ha guanyat sobrevent . Aquesta vegada es el Jordi el que vira curt i en Rafel replica una mica mes endavant per mantenir la marca. Encara tindran que tornar a virar per que falta una mica mes per la boia. Al final de la segona cenyida passa primer en Rafel i després en Jordi. A la popa es mantenen les posicions entre el Rafel i el Jordi, i a la tercera cenyida tampoc hi ha canvis entre els dos primers.

Darrera el Jordi, en Kris ha recuperat molt, per que al començament anava mes enrere del Freddy i el Joan, que l’ha aconseguit avançar al Freddy després de fer una molt bona regata.

El resultat final es el següent:

1er – Rafel Farrés, 2on – Jordi Mateu , 3er – Kris Cañas , 4rt – Joan Xapellí, 5è – Freddy Balcells, 6è – Dany Wirth, 7è – Bernat Coll, 8è – Carles Albertí, 9è – Kiko Cañas, DNF: Vicens Horta, Xavier Vila, Marcel Vila

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s