Rafel Farres màquina total torna a guanyar… crònica regata 20/9/2015


Fa un dia amb sol i tenim una ventolina fluixeta de migjorn que amb prou feines arriba a 5 o 6 nusos. Sembla que el ven hauria de rolar a poc a poc cap a garbí, però de moment res de res. El vent és manté a migjorn i fins i tot apunta cap a llevant. El Pol munta la línia molt endins, esperant tenir mes vent mar endins suposo. Tots ens pensàvem que aquella boia era la de cenyida i no la de sortida. Quan ja som a lloc el Pol fà una petita rectificació de rumb, fins a situar el triangle a 165º dels 180º on estava abans, ja que el vent sembla rolar una mica cap a llevant en lloc de garbí.

A la sortida estem tots esperant al darrere, però el Freddy ja fa estona que te el patí just a la línia. Veig que deixarà un espai entre on està situat i la barca i em colo per poder sortir pel comitè. En Lilu i el Sunyer segueixen amb mi amurats a estribord, però el Valiente i el Joan es desmarquen per babord. Aquí tinc dubtes si virar o no però decideixo mantenir el rumb. A mig bordo el vent rola una miqueta i segueixo una mica més perquè la rolada no és molt gran. Després de la virada veig que el Valiente i el Joan que venen per l’altra bordo ens han recuperat una mica. Nova virada per enfilar boia, que permet cenyir força be i mes endavant puc passar per davant del Valiente. Em sembla que no podrà passar la boia amb el rumb que porta i allargo una mica més. Mes endavant el vent ve més de la dreta i si que podrá passar. Peró la meva avantatge és suficient i puc passar primer. Les posicions es mantenen als dos llargs i puc mantenir el primer lloc fins a tancar el triangle.

A la segona cenyida segueixo amurat a babord mirant si algú es desmarca. M’estranya per que crec que seria millor virar, però el Valiente i el Joan segueixen a la mateixa amura. Crec que tant mirar per si es desmarquen, no m’ha anat bé perquè el Valiente ha cenyit millor i m’ha guanyat una eslora de sobrevent, i al darrere el Joan que no es desenganxa. No hi ha manera de treure-me’ls de sobre. Estan fent una molt bona regata amb aquesta ventolina. Decideixo virar curt perquè ja s’ha vist abans que a dalt el vent ve més de la dreta. El Valiente i el Joan allarguen una mica més per no tenir que repicar. Amurat a estribord puc cenyir millor i millorar l’avantatge. El Pol suggereix acabar la regata a la popa, perquè ja es tard i tot el triangle ha quedat bastant lluny de la costa. Li dic que per mi OK, però que ho pregunti als altres. Finalment el rumb em porta una eslora per sota la boia, m’ha faltat una miqueta per passar. He de fer un petit repicó, amb el que el Valiente aconsegueix apropar-se i passar la boia just darrera meu per començar la popa. Tot i aixis puc mantenir la posició amb el Valiente i el Joan al darrere i acabar la regata en primer lloc, com havia començat.

El resultat final es el següent:

1er – Rafel Farrés, 2on – Kris Cañas, 3er – Joan Xapellí, 4rt – Freddy Balcells, 5è – Josep Mª Masriera, 6è – Bernat Coll, DNF: J. Sunyer, K. Cañas, Churchil

Anuncis

One thought on “Rafel Farres màquina total torna a guanyar… crònica regata 20/9/2015

  1. Rectificació :
    En Lilu veient que la barca estava alla dalt ( a prendre pel …) parat, va intuir que tenia problemes i va anar a terra , va baixar la zodiac blanca per fer el rescat i quan estava a punt de varar va veure que la zodiac cobrava vida !!!!
    Agafa el patí i tira cap amunt per prendre la sortida, però no l’esperen !!!!! així que cursa en solitari, remontadeta i cap a casa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s