Rafel Farres guanya amb autoritat la regata del 25/10/2015


Crònica de la regata
Diumenge 24 d’octubre, 2015

El dia està grisos i núvol, però amb el canvi d’hora a les 12 ja tenim un ventet de llevant ben establert de força 2-3 i el triangle es munta ràpidament. Potser una mica curtet per el vent que fa.

La regata l’he guanyada des del moment de creuar la línia de sortida per que m’ha deixat sol tota la regata i no he vist gran cosa del que passava al darrere. Però veiem els fets:

Abans d’arribar a la sortida ja comencen els despistes. El Lilu comença a cenyir desesperadament des de la boia 3 que queda mes a prop de la costa allunyant-se del triangle que tenia just al darrera. Al final tots veiem que la línia de sortida quedava mes enrere i anem cap allà.

Però a la línia, just abans de sortir continuen els problemes. En Josep Mª i el Xavi es queden amb els patins enredats a 3 minuts de la sortida i tenen un bon embolic per evitar foradar-se i separar els patins. Entre tant van passant els minuts i el moment de sortir els hi bé prou justet, estan malt col·locats i surten tard. Tot i que amb la corrent m’he allunyat del comitè, (error de càlcul), això em permet sortir sense cap complicació. Al darrera, una miqueta mes a sobrevent tinc al Joan i el Freddy Tinc que allargar una mica per virar ja que pinta que es millor anar per dalt.

Al final puc virar i partir d’aquí la regata ja no té mes complicacions ja que puc mantenir a la primera posició fins al final. Però al darrere van passant coses. El Lilu ha recuperat posicions i se situa segon crec. Al acabar el primer llarg i passar la boia 3, veig al darrera una bona aglomeració de patins que els imagino reclamant interior, aigua i tot el que faci falta per passar primers. Jo he agafat una bona avantatge i m’estalvio tot això. Vent net i ningú que molesti. Ideal.

A la segona cenyida segueixo cap a munt que hi ha mes vent. Al darrera crec el Joan ja s’ha situat segon. Veig que no intenta desmarcar-se, imagino que per no posar en risc la posició ja que té els de darrera mes a prop que jo, i el bordo a l’esquerra no està clar. El vent va fent petites rolades, però el Joan no se’n perd ni una, manté la posició tota l’estona i no es desenganxa. Les posicions que tinc a la vista estan ja clares i la popa i la tercera cenyida no tenen mes historia, des de la meva posició.

A l’ultima cenyida he virat una mica curt i quedo una mica per sota la línia que està molt paral·lela al nostre rumb i he de virar sobre la mateixa línia per acabar la regata. Poc després entra el Joan que en tot aquest tram de regata ha pogut mantenir la distancia sense problemes amb un excel·lent nivell de navegació. Un segon lloc de molt mes treballat que el primer com ja heu vist.

En Joan segur que tindria moltes mes coses per explicar en aquesta crònica.

El resultat final es el següent:

1er – Rafel Farrés, 2on – Joan Xapellí, 3er – Xavier Oliver, 4rt – Josep Mª Masriera, 5è – Freddy Balcells, 6è – Kris Cañas, 7è – Kiku Cañas, 8è – Pere Ibern

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s