Joan Xapellí guanya la regata del 13/12/2015


  
Garbí 230º 7-9 nusos. Mar plana. Dia asoleiat, ideal per navegar. Com ja vam comentar al xat, el Llorenç va muntar un triangle molt llarg i varem começar la regata un pel tard. Daltre banda, la boia de sortida estaba massa a prop de terra i no permitia allargar el bordo per terra.La sortida va ser sense banderes, només amb senyals acústiques, i potser algú es va despistar una mica. El cert és que un minut abans de la sortida, nomes estavem a la línia el Rafel, El lilu i jo mateix. El Xapellí va tenir algún problema amb la barca i la resta van sortir amb una mica de calma.

La primera cenyida, tots amurats a estribord amb velocitat cap a dintre. El Lilu més a barlovent el Rafel i jo amb velocitat a sotavent. Més o menys la mitat de la flota va tirar per mar i la resta varem fer la cenyida pel mig. Els que van anar per dalt crec que van tenir més pressió. La questió és que el primer pas per boia la classificació dels primers era Joan X, Lilu, Rafel, Bernat, Sunyer, Menchu, … En el primer llarg es mantenen les posicions al davant, pero jo recupero dues posicions i a la trabujada soc quart. Al segon llarg el Lilu liguanya la posición al Joan i tanca el triangle primer, molt seguit del Xapelli. El problema es que el Lilu ha tocat boia i haurà de penalitzar.

La segona cenyida intentem tots quatre fer-la per terra, però el vent ens tira clarament cap a la platja. Estem ja a prop de la platja i virem tots menys el Rafel. El Lilu aprofita per penalitzar. El Joan es coloca Primer. El Rafel estira la cenyida per terra i jo tiro per mar. El Lilu perd dos posicions. El vent es nota que bufa amb més força a dalt. Quan arribem a la boia de barlovent el Xapellí passa primer, jo puc virar per devant del Farrés i passo segon. Rafel tercer, quart, cinquè i sisè Bernat ,Sunyer i Lilu (no sé l’ordre)

Comença la popa. Vaig intentar obrirme per dalt per fer com dos llargos pero el Joan em tenia controlat. Crec que varem treure algo d’avantatge al gruix de la flota durant la popa. El Joan passa la boia primer i jo no trobo forats. Estirem tot el que podem la bordada per terra, i un petit role ens permet allargar-lo molt més que a les altres cenyides. El Rafel, Bernat i Sunyer trian el bordo per mar. Ja pujem cap la linia d’arribada, només caldrà una viradeta i enfilar-la.

El Joan navega amb seguretat i no tinc cap opció, fins i tot s’ha escapat uns quans metros. El Rafel empaita per darrera, però tampoc té opció de cambiar la classificació:
1er. 3121 Joan Xapelli

2on. 1104 Jorge Cirera

3er. 51 Rafel farres

4art. 2772 Joan Sunyer

5e. 2065 Bernat Coll

6e. 3056 JM Masriera

7e. 2077 Joan Astals

8e. 3020 Pere Ibern

9e. 2520 D. Balcells

Anuncis

3 thoughts on “Joan Xapellí guanya la regata del 13/12/2015

  1. Molt ben explicat. A dalt efectivament hi havia mes pressió i pràcticament la mateixa onada. El bordo de terra molt dolent. El vent a 230º no es cola cap a terra per fer una bona proa. Queda anotat per la propera.
    En Joan va navegar molt fi, i sense deixar forats per passar. Victoria molt merescuda.
    Rafel,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s