Xavi Vila (Bala “Blanca”) guanya la regata post Copa Catalana del 23 de Maig de 2016


camp europa intercat 2012 249
Diumenge típic de primavera, una mica cobert i amb bon vent a l’Empordà (on es celebra la tradicional regata de Tamariu) i suau al Maresme.
Força gent a la platja, però absències d’última hora de l’Oliver i el Sainz que estàven puntuant a altres competicions….
Garbí de 7 nussets de 210 graus que no vol acabar de pujar. Sortida maca, amb tota la línia plena, tots treient el morro, “embridant” els barcos. Sortim, escorem, olorem el vent  !!!
Velocitat dels de sotavent, cenyida forta del Fierro. Més onada que vent, costava de trencar- les, pel que el trimatge i la col.locació del pès són clau per córrer, no val clavar proa.
Cierera, Xapellí, i Balcells a sotavent, Lilu, Bernat i Farrés a barlovent. El Bala, vola ! La vela embossa bé i espetarrat entre els flotadors aconsegeuix que escori al punt just. Encara fa mal el cul de les llagues de la Copa Cat. Tot encetat (si voleu us ensenyo les fotos) -millor no-
Vista posada en el Lilu per si el planxa, però, no. Boia molt lluny. Virem i cap a ella.  Caram, el Vila els veu a tots a sotavent i llunyet. Tots, menys el Xapellí, que ve per darrera moooolt ràpid. Passem boia, Vila, Xapellí, Lilu, Farrés, Cirera….
Llargos ràpids, amb un Xapellí que intenta atrapar al Vila, els altres se’ls escolta respirar fort, intentant avançar posicions. Segon llarg amb rolada inclosa, acabem cenyint i vent de ponent. Encalmada a la boia de sotavent amb una proa cap a terra. Virem i cap amunt, el vent va pujant cap endins. Un ull a la boia i l’altre enrera. Hi han hagut canvis al darrera, el Xapellí ja no hi és, el Rafel puja fort, cenyint a tope i el Lilu el persegueix. Rola cap a l’esquerra i puja, quin plaer fer bordo i cap a boia amb el barco que et demana córrer i els perseguidors lluny !!
Empopada lenta, controlant al Rafel, fem boia i el Bala continua per abaix fins que arriba el Rafel i cap amunt. El vent va fent de les seves, però suau. Sembla que torna a ponent, però no cal patir, tots estem al mateix bordo, cap amunt. Tots ? Això crèiem!!
El Vila arriba adalt tranquil, vira i la rolada a ponent es consolida. El Rafel ha virat abans per aprofitar-la, però ja està feta. El Bala els mira de lluny, malgrat el vent s’acaba i la corrent i les onades es noten massa. On és el vent ????
El vent no sé però de sobte apareix una sorpresa a l’escena. EL VALIENTE !!!!!!!
Què fot aquí dalt el nen? Ha anat per abaix i la rolada l’ha afavorit del tot. La seva proa cada cop més cap a boia, la nostra, cada cop més cap a terra.
El passo per la proa, viro curt i entro arran de boia ! El nen, no entra i ha de repicar ( se siente !!) torna a virar i arriba segon “con honores”.
Després el Lilu aconsegueix passar al Rafel, cenyint fort a babord (i crec que ha tornat a rolar una mica cap amunt), fet que perjudica al Rafel que estaba més abaix.
Continuen, Cirera, Xapellí, Sunyer, Bernat i Pere I.
Dia maco !
CLASSIFICACIÓ
1. Xavi Vila
2. Kris Cañas (que ja deu tenir un munt d’anys…)
3. Lilu
4. Rafel Farrés
5. Cirera
6. Xapellí
7. Sunyer (gran regatista amagat)
8. Bernat Coll
9. Pere Ibern
Dnf . David Balcells

One thought on “Xavi Vila (Bala “Blanca”) guanya la regata post Copa Catalana del 23 de Maig de 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s