Xavier Oliver guanya el Trofeu Sant Pere 2016


2016-07-03 21.26.01 2016-07-03 01.06.45

Diumenge dia  3 de Juliol 2016

Canet finalitzaba la seva festa major i el poble es llevaba amb la resaca del Canet Rock multitudinari recodant vells temps, mentretant al cel els núbols no donaven un pronòstic clar de vent i sol però la regata estaba convocada i els patinaires del Mar i Vent anaven arribant al club tot comentant la méteo i la previsió pel dia.

L’hora de sortida estaba prevista a les 12:30 h. però el vent no estava consolidat i alguns dels socis més guerrers cridaven aplaçament, aplaçament ! per esperar que el preuat meteor fes acte de presència amb garanties de gaudir d’una bona regata. Poc a poc els regatistes preparen les seves eines de navegació, vestits per l’ocasió com manen els cànons, amb poca varietat de models, doncs tots tenim el mateix sastre un tal Monsieur Decathlon.

Reunió de patrons on s’explica, no sense un xic de polèmica, el format de la regata que te una novetat a destacar, 3 cenyides i dues popes amb arribada al canal de varada del Club Mar i Vent si la intensitat de vent ho permetia altrament s’escurçaria el recorregut.

13:00 h. la flota comença a sortir a navegar, el vent no ha pujat gaire, uns 6-7 nusos, de component llevant però poc consolidat i molt variable, així doncs es preveia una jornada complicada amb onada i poc vent fet que faria lluitar molt al patins per aconseguir velocitat.

En Llorenç prepara la sortida, ell tot sol monta boies sense assistència d’acompanyant a la zòdiac, és dura la vida del abalisador jutge… fa la crida a la flota amb la botzina per avisar de la sortida imminent, mentrestant arriben dos patins de Sant Pol, en Capicua i en Menchu IV, amb els seus respectius patinaires, se’ls informa de la novetat al recorregut per tal de no perjudicar-los doncs no havien estat presents al briefing del abalisador-jutge.

5 minuts i sortim, la flota nombrosa prepara el ball, durant el ball es reparteixen bastons, en Capicua rep dos impactes del Borionot de la Masep que estabornit deixa la flota i s’entorna cap a terra, el forat no és gros i nomes una esquerda a la part superior del barco, en Carrasco corre la línia, el mateix fan molts, mentre en Remy estava esperant el moment a la boia per sortir disparat, zona la botzina de “falta un minut” i es tensen veles i el pols s’accelera, algun crit de sotavent…

Mooooooc sortida, a tota velocitat un valent amb barco de plàstic tria sortida a babord, qui potser? potser  és en Vila el Terrible que , cridant com sempre i sortejant la flota que li cridava estribord, arriba a punt de colisió amb Skalivat, aquest afluixa tot i que tenia preferència, doncs veu que el Vila lo amolla i te por de foradar seu flamant Skalivat sortit del taller del Sr. Cubano , amb la indecisió passa tu no tu, pam!!!! colisió que no te conseqüències ni protestes, apa seguim que no ha estat res…

En Remy pren avantatge i decideix posar el turbo i fer la seva regata, anava teledirigit com un dron a tota pastilla, amb el seu fornit patinaire que no afluixava ni un pel i s’escapa amb autoritat, la resta de flota tria fer canvis de rumb i es dispersen els 23 barcos de la regata.  El primer pas per boia és pel Remy i els seguidors directes l’empaiten sense fortuna. Poc a poc les distàncies davant es van escurçant i les rolades van fent de les seves, el primer continua dominant la regata però no te prou controlada la resta de  la flota, alguns insurrectes volen donar un cop d’efecte i canviar el resultat de la prova.

Entre la flota hi va haver nombroses baixes, per cansament, o avorriment el cas és que les rolades van determinar canvis importants al resultat final, les opcions de rumb per dalt  o per baix donaven resultats molt diferents, però els que van optar per triar una estratègia de buscar el vent al sud com el Valiente ( Cañas jr. ) van trigar massa a virar i el vent va rolar desafavorint la segona posició que tenia al seu abast. En Remy es va enfosar a la classificació i va perdre tota opció de guanyar després d’haver liderat la prova durant gran part de la mateixa.

En Xavier Carrasco i en Xavier Oliver decideixen buscar la boia de cenyida acostant-se amb un rumb molt cenyit i vigilant les rolades, poc a poc s’acosten a la darrera boia per enfilar la darrera popa. A 100 metres aproximadament de la boia en Capicua vira, l’Oliver observa i aguanta la virada uns quants metres més, de sobte una bornejada fa que aquest s’apropi molt al rumb directe de boia i adelanta amb força avantatge a en Carrasco que crida d’impotència NO HI HA JUSTICIA!! mentrestant en Rafel Farres passa a en Kris Cañas i es manté en tercera posició fins el final. En els metres finals l’Oliver entra primer seguit d’aprop per en Carrasco.

Una magnífica regata que finalment van acabar 15 participants, després es va fer l’entrega del premi i un petit  pica pica oferit pel Club que va reconfortar als participants i acompanyants.

Classificació:

1.- Xavier Oliver

2.- Xavier Carrasco

3.- Rafel Farres

4.- Kris Cañas

5.- Jordi Mateu

6.- Jordi Cirera

7.- Xavi Vila

8.- Freddy Balcells

9.- Remy Rondeau

10.- David Bacells

11.- Joan Xapellí

12.- Joan Sunyer

13.- Carles Alberti

14.- Bernat Coll

15.- Albert Capell

DNF

16.- Kiko Cañas

17.- Dani Wirth

18.- Jaume Vivó

19.- Alex Chopo

20.- Joan Astals

21.- Josep Mª Masriera

22.- Masep

1.-

Anuncis

One thought on “Xavier Oliver guanya el Trofeu Sant Pere 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s