Xavier Vila guanya el Trofeu Cañas 2016


2016-07-17 16.05.50

CRÒNICA DEL TROFEU CAÑAS 2016

Matí d’estiu  amb “col.laterals” de la sardinada. La gent mandrosa va baixant, però el vent ja bufa des de fa estona. Un llevantet que vol pujar i no sabem si acabarà en garbí o en res.

La gent, apunt, vol córrer, i el vent comença a fer el tonto. Ja sabem que el llevant/xaloc/ migjorn no aguanta massa i es mou. De moment, 7 nussos i baixant

La regata d’avui ha tingut 3 moments clau: sortida, pas primera boia i pas darrera boia de sotavent. Veiem-ho:

Una pila de barcos a l’aigua (19), intentant aprofitar el vent que encara hi és. El procediment comença de pressa, malgrat veiem que l’Oliver encara no hi és… els de Sant Pol vindran ? no ho sabem. El jutge dispara sense miraments. El vent va fent bornajadetes i la línia alguns la veiem baixa. Comentem amb la barca, el jutge la veu bé. Doncs correns cap abaix, a sortir a babord.
Dit i fet. Lilu, Vila, i un parell més (crec que Xapellí, Cabalango  (?)) sortim a babord, molt pendents de la flota que surt a estribord però molt lluny. Tant que molts no poden creuar la línia i han de virar cap amunt. Sense incidències fem pujada amb velocitat. Vila a barlovent, Lilu, passant per sotavent, Remy més amunt, Xapellí, Valiente… La sortida ha permès tenir una posició bona, però amb un vent així, pot passar qualsevol cosa.
El Vila vira curt (error, no calia) i encara la boia. No passa. Velocitat, i repicó. El Remy i el Lilu més a barlovent podrien passar, però molt, molt just el Remy no passa i ha de repicar. En aquell moment veiem nous actors incorporats: Baixant a tota velocitat, el Carrasco Capicua avança depressa (malgrat també repica), i el Bala, vira ràpid (sense molestar) i passa boia primer.
Darrera, el Remy, i el Lilu que s’enfada amb la boia, li engega un cop de puny. El Llorenç li diu (per si no se n’ha adonat…) però decideix continuar perquè anava molt ben col.locat (sap que una volta amb aquest vent el posaria darrera i, perd morbo, comprensible). Els de davant no ho saben, però al no fer la volta, queda fora de classificació.
Fem els llargos, lents i complicats, empopades en tota regla. El Remy aposta per adalt, la resta per abaix, i en els metres finals, amb la orçada, perd metres. El Carrasco ja és al clatell. Enfilem 2ª cenyida, Vila, Carrasco, Lilu, Remy. Cap amunt, el Capicua cenyint fort, el Vila amb velocitat, marcant de molt aprop, que no falli res. Petites bornajades que potser afavoreixen el sotavent.
Virem (aquest cop sobrat) i ràpid cap a boia. Es mantenen posicions: Vila, Carrasco, Lilu, Remy i ja es comença a veure el segon grup, Oliver, Xapellí, Valiente, Sainz… i un munt de veles que et vas creuant mentre baixes cap a sotavent.
Empopada difícil, molt lenta. Vila i Carrasco, molt enganxats. El de plàstic veu que el seu barco corre, no l’atrapen, però pot passar qualsevol cosa. I Passsa ! !!!.  A la boia d’abaix el Vila fa maniobra de novell total, arriba molt obert i fa orçada suau sense agressivitat ni res, com de passeig. El Capicua, hàbil com ell sol, la fa bé i apura boia a tope. Ja el té, en paral.lel i a barlovent. El passa i el planxa !!
La tortura dura una estona perquè amb aquell vent treure’s algú de sobre dura molt. El Vila s’obre encara més per tenir vent lliure i veu al Lilu que puja ben cenyit (no sap que és DSC). El Carrasco aleshores diu que no entrarà i que torna a St. Pol perquè aquest és un premi local (bon gest). Virem curt i el Carrasco no entra. El Vila apura entrada, cenyint a rabiar perquè la corrent se l’endú, parat parat, al final, li sobra un metre, mentre el Lilu baixava a tota velocitat i gairebé l’atrapa.
No gens lluny, entra el Remy i una mica més tard, ja hi hi era l’Oliver que malgrat haver sortit tard, ha recuperat un munt de posicions. La resta si us plau, comenteu vosaltres, que segur que van passar coses i no ens vam enterar. El vent acaba caient a zero i la feina que deurien tenir el Carrasco i el Cerera per tornar a Sant Pol sur Mer.
Lliurament de premis amb premi pel primer, pel patrocinador, i cullera de fusta (pel Capell disputat amb la Masep, única fèmina, això sí, amb entrenador personal a la barca semirígida (la barca) que li donava ànims i cap a casa.
Agraïments als patrocinadors del Trofeu !

CLASSIFICACIÓ :

0.- Xavi Carrasco

1.- Xavi Vila

2.- Remy
3.- Oliver
4.- Xapellí
5.- Valiente
6.- David Sainz
7.- Bernat Coll
8.- Joan Sunyer
9.- Churchill
10.-Freddy Balcells
11.- Manuel Gallardo
12.- Jordi Cirera
13.- Joan Astals
14.- Albert Capell

15.- Masep

DSC

Lilu (per agressió a una boia indefensa)

DNF
Kiko Cañas
Toni Carmona (Rocky de l’any, una mica ressacós)
David Balcells
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s