Rafel Farrés guanya amb el Cosmos el 28/8/2016


El vent no acaba d’arribar i amb el triangle ja muntat i els patins preparats ningú sembla decidir-se a fer el primer pas. En Churchil ja fa estona que navega i sembla que mar endins hi ha mes vent. Decideixo sortir, per que el diumenge passat ja vàrem acabar molt tard, i no vull tornar a casa passades les 4. Sortir del canal costa per que hi ha molt poc vent però un cop m’apropo a la boia de sortida el vent es mes intens. Li dic a Llorenç, que crec que la gent espera a platja per que allà no hi ha vent, però a dins es pot navegar. Faig unes cenyides per mirar el vent i ajustar el patí però tot i l’avís del Llorenç, la gent segueix a platja. Segueixo cenyint cap a la boia 1 per vegin que es pot navegar, però res. Al final arribo a la boia 1 i torno amb popa fins la sortida quan començo a veure moviment a platja.

El triangle està muntat a 200º amb el vent de uns 7-8 nusos que sembla voler rolar a garbí. El Llorenç ja avisa que canviarà el recorregut sense avisar si la rolada es consolida.

Sortida sense complicacions. En David, Xavi i Rafel es disputem el lloc a prop del comitè, al final quedem alineats, en Xavi Vila al cantó del comitè que ha sabut esperar la nostra deriva per trobar el forat, després en Rafel i mes a sotavent en David, que després de la sortida progressa molt be per sotavent amb velocitat i quan vira ens pot passar a tots per la proa.

Passa la primera boia el David  seguit de Rafel, Quim i Remy. Lluita als dos llargs, el primer el vent ve mes de popa, per l’efecte de la rolada i el segon es mes cenyit. La boia tres la passa primer el David seguit del Rafel, Remy i Quim. El David fa un rumb mes obert, i Rafel i Remy que està just a la seva popa van mes cenyits. En Rafel vol virar però el Remy no cedeix ni un pam de cenyida i te que esperar que la situació sigui clara per no fer una virada a la proa. Amb la rolada la virada curta funciona per que el vent es mes de garbí i el Rafel es pot colar primer just per davant del David que ve mes obert ja que ha allargat mes la cenyida.

A la popa el David triga mes a trabujar però amb la rolada es va millor amurat ja a babord que es el que fan en Rafel i el Remy, seguit den Xavi Vila que ja s’ha col·locat 4rt.

La boia 1 la passa primer el Rafel que comença la tercera cenyida seguit del Remy i el David que vira a cap el bordo de dalt. Remy i Xavi segueixen per el rumb de terra que amb el garbí que ja esta establert sembla millor. L’avantatge del Rafel sobre Remi i Xavi sembla suficient per mantenir les posicions fins al final, però en Rafel decideix virar curt per anar a buscar el David per si li ha anat be el rumb de dalt. Tot i la virada curta pot cenyir be i passar la línia directe, però anant a buscar la boia. Està clar que el David ja ha quedat enrrera, però el Remy que ha allargat mes la cenyida pot cenyir fins anar a buscar el comitè que queda una mica mes a prop i entra un segon després del Rafel.

Amb això en Rafel pot complerta la primer victòria amb el Cosmos, que des que es va vendre el Ferro que no guanyava una regata.

La classificació es la següent:

1er – Rafel Farrés,

2on – Remy Rondeau

3er – David Saiz,

4rt – Xavi vila,

5è  –Quim Nadal,

6è – Joan Xapellí,

7è – Sergi Sainz,

8è – Kris Cañas,

9è – Joan Sunyer,

10è – Bernat Coll,

11è Carles Albertí,

12è Albert Capell

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s