Rafel Farres guanya el trofeu Reis Mags 2017 al Mar i VentCo -Crònica compartida, cada participant que ha volgut exposar la seva versió s’ha publicat sense esmenes.

Rafel Farres crònica de la regata:

Sortim amb vent entre Llevant i gregal a 75°. Rafel, Lilu i Cirera surten per la boia, però en Pau surt per boia a estribord on per la posicio de la línia està mes adelantat. El Pau fa una proa excel·lent i es situa primer a la primera boia seguit del Rafel i el Mandreta que ha fet una excel·lent cenyida i passa tercer. El vent ha rolat i el primer llarg es una popa. Lilu avança al Mandreta i es situa just darrera el Rafel, que defensa la posició per passar la boia 2 i desmarcar-se’n. El Llorenç ha canviat el recorregut a la segona cenyida a i rumb de 120°. Però el vent ja casi està a 150° i es pot fer mig directe. Pau, Rafel i Lilu voten abans, però el Freddy allarga per poder passar la boia amb un repicó i la passa davant del Rafel. 

Però en Rafel vira mes ràpid i es situa davant i el pot desventar mantenint la segona posició.

A la tercera cenyida el Pau es retira per que te un dinar i en Rafel queda primer. El Lilu ha recuperat molt però es veu que ha tocat una boia i ha de fer un 360°. 

Rafel entra primer seguit del Freddy i Cirera al darrere.

Al tram final el vent es de garbí.

Jordi Cirera crònica:
Ha sigut un dia complicadet i divertit. La sortida del Pau per la boia, amb tanta velocitat ha sigut espectacular. Jo he sortit per la barca amb el Rafel i el Lilu, i ens ha agafat una bona avantatge… L’Oriol també rapidisim ha anat molt fi tota la cenyida. El primer llargo, s’ha convertit en una popa, per la rolada i ens hem reagrupat els sis primers. El segon llargo ha acabat sent una cenyida… A la segona cenyida he provat d’allargar per la part dreta del camp de regates, i el role m’ha beneficiat i he pogut enganxar a l’Oriol. A la popa ens hem estat barallant una bona estona i he quedat millor col·locat per la tercera cenyida.

Pau Gratacòs:
Completar de la bona cronica del Rafael: hi ha hagut una rolada de mar a la primera cenyida. Virant curt cap amunt ha estat clau per ampliar l’avantatge. I a la segona cenyida la rolada ha estat cap a garbi i ens ha enganxat a tots a dalt (menys el Fredy que de darrera se n’ha beneficiat) amb la virada quan he vist la ratxa no he perdut i encara us he pogut treure una mica d’avantage.

Alfred Balcells diu:

No es del tot correcte Pau, jo he allargat el bordo per terra igual que ha fet el Cirera, en el pas de boia 3 estavem els 5 (Rafel, Lilu, jo, l’Oriol i el Jorge, en aquest ordre) molt junts, el benefici, no es per la rolada, sino per allargar el bordo, per terra, després he fet el bordo a ran de boia i axi he conseguit adelantar en el Rafel que ha virat amb el Lilu sense apurar. En aquesta cenyida l’Oriol s’ha despenjat del grup de perseguidors.
Classificació:

1.Rafel Farres

2.Alfred Balcells

3.Jordi Cirera

4. Oriol Martí

5.Josep Ma.Masriera

6.Albert Capell

DNF

Pau Gratacòs

Arturo De la Maza

Josep Badosa

Remy

Guy

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s