Rafel Farres entra a la llegenda del Mar i Vent… guanya el Trofeu Sant Pere A les 11h les previsions del Windguru donen vent a les 14 h de 7 nusos i el Whatsapp ja es revolucionar per moure la sortida a les 16h, perquè portem diversus dies que el vent no s’aixeca fins a la tarda. Però el dia pinta diferent. Al matí ha plogut, el dia és núvol i els paràmetres del vent poden ser diferents. A les 12h ja hi han 5,6 nusos i es manté la sortida a 13h, l’hora prevista. Sort que ho fem així, perquè el vent es mantindrà just el temps de la regata, i s’acabarà amb ella.

El trofeu és important perquè el primer tindrà l’honor de veure el seu nom gravat en fusta, a la llista dels guanyadors del trofeu Sant Pere. La cosa és seriosa, aquí no hi ha classificació que valgui. Impera allò de, el primer guanya, el segon perd i els altres participen.

Just quan el triangle està muntat a 230º es produeix una rolada a 180º i es posa a ploure. El Llorenç s’en va cap a la boia 2 amb intenció de portar-la més lluny i convertir-la en 1, ja que està a uns 180º. Es posa a ploure una estoneta i, nova rolada que deixa el vent on era i podem començar la regata.

La sortida per comitè està una mica concorreguda. El Lilu sembla que em vol guanyar la posició del comitè, però al final ha de córrer la línia. El corrent de garbí ens separa de la barca i al final guanyen el cantó del comitè el Remy i el Sunyer, que tot i que ha dit que tenia mal de cap sembla estar molt a l’aguait. L’ibuprofén ha fet efecte.

Sortim bé amb el xiulet. Xavi Oliver, Vila i Lilu han sortit més a sotavent, i Remi i Sunyer em queden a sobrevent. Veig que no l’hi podré guanyar la posició al Sunyer orsant i decideixo donar camí per sotavent. En David vira i amb ell es forma un grup que decideix anar per terra, mentre que nosaltres virem més amunt amb línia de boia. Passa primer el Xavi Oliver seguit del Lilu i Rafel que han quedat en linia, amb en Lilu a sotavent. Les posicions es mantenen al primer llarg. El Lilu comença a orsar i em fa desplaçar de la línia de boia. A mi m’entra la crisi perquè veig que amb la nostra guerra d’orsades el guanyador és el Xavi Oliver que ja comença a obrir un forat important. La cosa no passa d’aquí i comencem el segon llarg amb les mateixes posicions. Entre nosaltres tres i els que van darrere hi ha un petit forat. Passem la boia 3, Xavi primer seguit del Lilu i Rafel tercer. En Xavi vira amunt, jo viro després i el Lilu tercer, una mica més a sobrevent. El vent ja té més intensitat i el patí es pot fer córrer bé. Puc guanyar la mica de sobrevent que tenia el Lilu i el Xavi em queda més a sotavent, amb la virada per anar a boia ja he guanyat la primera posició i puc començar la popa primer.

A la popa no hi ha canvi de posicions, però he pogut obrir un cert forat que em permet començar la tercera cenyida amb comoditat. Segueixo per baix i viro quan veig que el Lilu, que és qui ara tinc darrera vira amunt. Vaig mirant els patins que segueixen per el bordo de terra, pero no sembla que hi hagi amenaces. 

Entro primer seguit del Lilu, però el tercer és el Sunyer, que s’ha colat davant del Xavi Oliver en optar per el bordo de dalt.

I amb la regata s’acaba el vent, i per arribar a terra caldrà remar una mica.

Classificació:

1. Rafel Farrés

2. Lilu

3. Joan Sunyer

4. Xavier Oliver

5. David Sainz

6. Remy

7. Bernat Coll

8. Joan Chapelli

9. Jaume Vivó

10. Xavi Vila – DNF

Publicat per clubmarivent

Club dedicat exclusivament al pati de vela Patin a vela Sailing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: