Rafel Farres guanya la regata del 15/10/17


img_2728
Cronica de la regata del 15 d’Octubre de 2017
A les 12:00 el vent ja està establert a migjorn d’uns 8 nusos i el Llorenç comença a muntar el triangle. La boia de soretida està molt lluny, practicament devant de l’altre club de Canet i costa arribar’hi. Pensem que el Llorenç a ha desplaçat la regata cap al est per evitar aproparse a la regata de creuers, pero la boia de cenyida queda també molt lluny. Tenim devant una regata llarga.
A la sortida hi ha un cert apinyament a la banda del comité i uns quans ens anem cap al centre de la linia per trobar espai. Hi ha alguns intents de correr la linia en els ultims 30 segons que crec no respecten l’espai a sotavent. Crec quie caldría revisar el reglament en l’apartat de sortides.
El Freddy i Rafel ens quedem una mica endarrerits i decidim virar i agafar el bordo de terra per evitar quedara a l’estela de tota al flota. No tenim clar que sigui el bordo bó, pero al menys podem navegar amb vent net. La boia està de cenyida està molt lluny en Rafel vira curt per que es imposible precisar on virar quan casi no es veu la boia. Arrivem mes o menys igual que els de l’altre bordo, pero el vent a prop de boia s’escurça i ens allunyem de la boia. Cirera, Xavi Vila, Xapellí i Sunyer estan ben situats pero cal tornar a virar i les posicions canvien. El Cirera passa la primera boia primer, seguit per en Rafel i Xapellí darrere.
Cirera a agafat una bona avantatge i hem de retallar al distancia mica en mica. Les posicions no canvien al primer llarg i en Cirera passa primer la segona boia, i en Rafel el pot passar a la tercera i es situa primer. El Llorenç ha escursat el triangle per que a la primera cenyida hem trigat casi 30 min per arribar a la primera boia. El Xavi Vila sembla que ha tocat boia i ha de fer un 360º i queda mes endarrerit.
La segona cenyida es fa mes curta i mica en mica tots virem a buscar el bordo de dalt ja que el vent sembla mes fort que per terra. Les posicions no canvien i comencem la popa on en Rafel pot ampliar una mica l’avantage respecte la resta.
A la tercera cenyida les posicions son les mateixes, pero ningú fa intenció de desmarcarse i seguim tots per el bordo de terra. Amb una virada mes podem entrar.
Al final es posicions queden així.
1er – Rafel Farrés
2on – Jorge Cirera
3er – Joan Xapellí
4rt – Joan Sunyer
5è – Xavi Vila
6è – Jaume Vivó
7è – Freddy Balcells
8è – Churchil
9è – Arnaud
10è – Bernat Coll
Una altra visió de la mateixa
Regata by Jordi Cirera
Com el rafel està fotut, et paso crònica de la Regata 15/10/17
6-8 nusos de garbí 200º i mar plana/arrissada
Puntualment el Llorenç munta un triangle bastant generós pel vent que feia (després de la primera cenyida apropa la boia 1, que estava molt lluny) . Ja és una marca de la casa. Comença el procediment de sortida i els patinaieres van triant la part de línia que consideran més favorable. El Rafel i el Xapellí més aprop de la barca. El Vila i jo, pel mig, més a sotavent. Es dona la sortida i la flota surt amb velocitat. Crec que pel costat de la barca es van molestar més que pel mig, a on tant el Xavier Vila com jo varem sortir donant camí i amb velocitat. La cenyida serà llarga, la boia és lluny. Una part de la flota que inclou el Rafel decideix anar per terra. Vila, Xapellí, Sunyer i jo matex tirem per mar. Sembla que el Vila es cansa d’anar per mar i vira, anant pel mig. Xapellí i jo continuem per dalt una bona estona, jo viro i el Joan encara allarga més. Encarem cap a la boia ja veiem que el vent, a mida que ens apropem, ens fa caure. En el últim tram la rolada sembla més clara i caiem encara més .
 Llavors veig que els que han triat per terra tampoc han tingut gaire sort i pujen caient molt a sotavent. Tant és així que tots tenim que repicar per passar la boia 1. L’ordre de pas és Menchu, Rafel, Xapellí, etc. Comença el primer llarg i degut als problemes per superar la boia he tret un bon avantatge a els perseguidors. Agafo un rumb bastant obert i arribo a la boia 2 amb el mateix avantatge per fer la trabujada. És en aquest moment que tinc una creuada de cables i enfilo cap a la boia 1 en comptes de la boia 3. Les boies són lluny, i malgrat que quasi faig rumb de cenyida no m’adono! En quan veig el rumb del Rafel i el Xapelli sóc conscient de la cagada que acabo de cometre. Rectifico i vaig cap a la boia 3. El Rafel i el Joan m’han recuperat quasi tot el avantatge. Quan ens apropem a la boia, intento entrar compromís amb el Rafel per barlovent pero agafa una bona ratxa i arriba clarament a les dues eslores per davant, el Xapellí just per darrera. La segona cenyida també la fem per mar i de seguida veiem que la boia no és tant lluny com a la primera. Le sposicions no varien, encara que el Joan Sunyer s’apropa al grup de davant. Començem la popa i el Rafel opta per un rumb més directe i jo mes obert, el Joan X empaita per darrera. No canvien les posicions, potser m’apropo una mica, no ho sé. Comença la tercera i definitiva cenyida, aquesta vegada el Rafel tira per terra i jo el segueixo, no veig cap opció de millora tirant per mar. De lo que m’adono és que fa millor proa que jo i a sobre amb una mica més de velocitat. S’escapa clarament i alguna cosa no estic fent bé jo. Després m’adono de que porto el flexo totalment amollat 😦 El Rafel té la regata guanyada i el Xapelli s’ha quedat una mica endarrerit i tampoc té possibilitats d’agafar-me. El que sí que té possibilitats de fer podium és el Joan Sunyer que ha enxampat al Xapellí i s’ho jugaran tot arribant a la línia. El Rafel entra primer, jo tinc que repicar , segon i els Joans molt igualats , pero s’imposa el Xapellí.
Diumenge vinent més!!!!
1.- Rafel Farres
2.- Jorge Cirera
3.- Joan Xapellí
4.-Joan Sunyar
5.- Xavi Vila
6.-Jaume Vivó
7.- Fredy Balcells
8.- Churchill
9.- Arnaud
10.- Bernat Coll
 

Publicat per clubmarivent

Club dedicat exclusivament al pati de vela Patin a vela Sailing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: