Rafel Farres guanya al MiV 25/11/2018 i encapçala el ranking tardor


Crònica de la regata d’avui:

Regata 25/11/2018

Fa estona que ja fa vent amb un dia grisot. El vent és una mica ratxejat, ja que ve una mica de terra. Quan muntem els patins hem de posar les proes mirant a Arenys i tot i així el vent fa rolades encara mes cap a terra. Veig que el Xavi encara no te patí, i ha de sortir amb el Nano. A veure si ho podem aprofitar. Un rival amb handicap sempre és d’agrair.

El Llorenç munta la sortida una mica endintre, en un rumb paral·lel, fins i tot una mica cap a costa. De fet la boia 1 està més a prop de terra que la 3. Mirem si es pot sortir a babord, però quan rola el vent és mes cap a terra i no sembla una bona opció. A la sortida en Xapellí busca la banda del comité, sobrevent meu. Mes a sotavent surten en Lilu, Xavi i David crec. He de cenyir molt per guanyar la posició al Lilu que quan el Llorenç marca la sortida ja està creuant la línia amb velocitat. No hi ha xiulada d’OCS, vol dir que ha calculat molt bé l’acceleració. A la primera cenyida Lilu, Xavi i David van molt ràpid a sotavent meu, però allarguen una mica massa la virada. Jo viro amb el Lilu, pero unes 7-8 eslores més enrere i el rumb em dona per arribar a la boia sense problemes. Crec que es una de les claus de la regata, perquè m’havien agafat molta avantatge a la sortida. Lilu passa primer la boia i jo al darrera, seguit de David, Xavi i Xapelli. Al segon llarg em puc acostar una mica del Lilu i em situu darrere pes iniciar la segona cenyida. Lilu vira de seguida, una mica just perquè jo he entrat més a prop de boia i he de frenar una mica per evitar el contacte. Però el Lilu està mig parat. Es veu que ha tingut dificultats amb l’aparell. Viro i ja em situu davant. Ell segueix més a sotavent però lliure de marca puc guanyar una mica de avantage. Al final de la segona cenyida comencem a fer tots posturetes per quedar bé a les fotos que veiem que està fent el Llorenç. A veure si les podem posar al Facebook i tenir molts likes. No hi ha canvis entre jo i el Lilu a la popa i la tercera cenyida, tot i que mes enrere hi ha una interessant lluita pel tercer lloc que guanya el David. A l’arribada veig que la línia no està encara muntada pel el Llorenç està ajudant al Josep Bedós que ha bolcat, i decideixo anar directe a la boia. Arreglada la bolcada en Llorenç munta la linia i va donant les entrades.

Al arribar a terra ha sortit el sol i ha quedat una tarda amb uns colors preciosos.

La regata ha quedat aixì:

1er Rafel Farrés, 2on Lilu, 3er David SAinz, 4rt Xavi Vila, 5è Joan Xapelli, 6è Arnoud De Witte, 7è lluís Fabà, 8è Carlos Mitjà, 9è Oscar Peña, 10è Freddy Balsells i DNF Josep Bedós.

Rafel Farres

Publicat per clubmarivent

Club dedicat exclusivament al pati de vela Patin a vela Sailing

One thought on “Rafel Farres guanya al MiV 25/11/2018 i encapçala el ranking tardor

  1. Bon ventet, bon ambient ,millor cronista amb bones fotos que més podem demanar
    Força Mar i Vent
    El millor del món patinaire
    Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: